A turisták körében komoly népszerűségnek örvendő Velence Korzón rendezték meg a 25. Városi Polgármesterek Randevúját. A hagyományos eseményen hirdették ki az "Év polgármestere", az "Év Alpolgármestere" és az "Év Jegyzője"  2019. évi szavazások győzteseit. Előbbi kategóriában dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere diadalmaskodott, ő vehette át a fődíjat a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkárától, dr. Dukai Miklóstól. Az "Év Alpolgármestere" a hódmezővásárhelyi dr. Kiss Andrea, az "Év Jegyzője" a békéscsabai dr. Bacsa Vendel lett. Dr. Cser-Palkovics András második fejér megyei városvezetőként érdemelte ki a legrangosabb önkormányzati elismerést. Korábban - 2017-ben - éppen a mostani házigazda, Velence polgármestere, Koszti András volt a "királykategória' díjazottja.
 
Szimbolikus gesztussal kezdődött az esemény: az előző találkozónak helyszínt biztosító hajdúszoboszlói fürdőkomplexum vezérigazgatója, Czeglédi Gyula átadta a rendezvény emlékkönyvét Koszti Andrásnak, a legkisebb és legifjabb egyetemi város, Velence polgármesternek. Koszti András a város fejlődéséről szólva a településen eltöltött vendégéjszakák rohamosan emelkedő számát, Velencének a honi turisztika térképén egyre markánsabban kirajzolódó szerepét, a télen is tömegeket vonzó Velencei Karnevált. az EFOTT országosan elismert minőségi rendezvényét, hazánk második legkedveltebb strandját, a Velence Korzót és az átadása óta komoly népszerűségnek örvendő Bence-hegyi kilátót emelte ki a település iránt érdeklődők számára, hozzátéve, hogy a helyi közösségépítés tekintetében kiemelkedőnek számító események mellett a közeljövőben a munkahelyteremtés területén is hatalmasat léphetnek előre a Tudományos és Technológiai Park (TTP) megvalósításával, de nagyon fontos és jó hír, hogy sikeres pályázatuknak köszönhetően jövőre már bölcsődéje is lesz Velencének. A hab a tortán a már folyó uszodaberuházás, amely által - reményeik szerint - jövő ősztől már minden velencei óvodás kisgyermek ingyen tanulhat meg úszni.
 
A nívós rendezvényen előadást tartott a Testnevelési Egyetem rektora, Prof. Dr. Mocsai Lajos, aki Velence kiváló partnerségét, valamint a testnevelés, a testkultúra fontosságát hangsúlyozta, kiemelve három fontos tényezőt: a Velencén megvalósult 1,3 milliárd forintos rekonstrukciót az egyetem önálló vízitelepének a létrehozásával, az ennek keretében megvalósuló, a térség tömegsportját, mozgáskultúráját is szolgáló képzések fontosságát, valamint a régióból áramló tőkét, aminek segítségével a vízi sportokkal kapcsolatos törekvéseket meg tudják valósítani. Dr. Dukai Miklós helyettes államtitkár előadásában beszélt a digitális kihívásokról, a kormány vidéket fejlesztő programjairól, az óvodai és bölcsődei ellátásról, továbbá a családvédelmi és a nemzeti tehetségprogramról is. Mint fogalmazott: „A sikeres város ott kezdődik, ahol a széthúzás és a tétlenség véget ér.”
 
Az "Év Polgármestere", dr. Cser-Palkovics András gratulált minden polgármestertársának, akik a közösség érdekében végzik munkájukat. - Megtisztelő ez a szolgálat. Az elismerés annak is szól, hogy sokan gondolják úgy, a város fejlődik, ez pedig egy csapat munkájának az eredménye; a polgármesternek tehát csapatban kell dolgoznia: alázattal, szorgalommal, összefogásban – lokális szinten, az önkormányzaton belül, civil szervezetekkel vagy akár a kormánnyal együtt. Ezáltal pedig egy város közösségének az életminősége tud javulni, utalt a polgármester az előadások következtetéseire is. „Október 13-án dől majd el az, kiket választanak az elkövetkező öt év polgármestereivé.” – tette hozzá a díj átvétele után dr. Cser-Palkovics András.
 
(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. május 29. péntek 21:45,
Magdolna napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com