Az előzmény ismert: Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testülete hétfői (2019. augusztus 12.) ülésén úgy határozott, hogy éppen két hónappal az önkormányzati választás előtt megfosztja alpolgármesteri tisztségétől Buda Józsefet, egészen pontosan "visszavonta alpolgármesteri megbízatását". Mindezt mondvacsinált indokkal, a főszereplő szerint valójában azért, mert részt vett egy Fidesz által szervezett fórumon. Bár a hírt közlő cikk végén ott szerepelt, hogy várom a polgármester megnyilvánulását is a témában, ahogy kell, e-mail címmel együtt, nem ezt tette, hanem saját privát Facebook-oldalán közölt egy nyilatkozatot "Tisztelt Uram"-nak címezve, akit nem nevesít, mi több, a cikket többször is "kommentnek" titulálva, a végén abban bízva, hogy a címzett "meghallgatja" nyílt levelét. Egyéb kis hibácskáit irományának nem citálnám elő, hiszen senki sem makulátlan.
 
Nagy tehát az én dilemmám, hogy vajon ezt a privát "fészbukos" posztot miként kezeljem, kinek is szól, és igazán miről, mert ez nem teljesen világos. Annyi igen, hogy Buda Józsefnek valóban visszavonták a megbízatását, de nem ám azért, mert elment arra a bizonyos fórumra, Nem! Azért, mert erről nem számolt be több képviselő kérésére, illetve azért, mert egy újságcikkben lenyilatkozta, hogy az önkormányzat nem támogatja eléggé a Pátka Sportkört, ami nem is igaz, mindezek tetejébe még neki állt feljebb, amiért kérdőre akarták vonni, s nem átallott néhányukat megfenyegetni Fidesszel, NAV-val, kávézóból való kidobással. Szó van még a polgármesteri írásban eltűnt majd mégis meglévő sportköri asztalról, a volt alpolgármester által foci támogatás reményében erőltetett húsfeldolgozó üzem létrehozásának szándékáról, s még néhány dologról, amit a szemére vet a volt alpolgármesternek. Mindettől függetlenül itt a teljes poszt linkje, ha valaki végig szeretné olvasni: https://www.facebook.com/daniel.nagy.758/posts/10212219776124408
 
Én nem vagyok arra hivatott, hogy ebben az ügyben igazságot tegyek. Azt viszont halálbiztosan tudom, hogy Buda József a rendszerváltás óta tagja a pátkai képviselő-testületnek, mindent megtesz a településért, s valószínűleg nem véletlenül kapott bizalmat eddig minden választáson, immár 29 éve a helyi szavazóktól. Ez nem lehet véletlen, sőt, biztosan nem az. Azt is tudom, hogy választás közeleg, ilyenkor előfordulnak csörték, vádaskodások, képtelenebbnél képtelenebb híresztelések, de ez a sztori továbbra sem kerek, annyi bizonyos. Az alapcikkhez kapcsolódva Buda József ma megerősítette, hogy őt bizony elvtelen támadás érte, s ezt nem tudja elfogadni.
 
- Három évtizede szolgálom a falut képviselőként, pátkai voltam, vagyok és leszek, élek-halok ezért a kis településért, ezért vagyok nagyon szomorú, hogy ilyen eszközökkel akarnak "móresre tanítani", mert el merészeltem menni arra a fórumra, amelyen a választókörzet egyetlen országgyűlés képviselője, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos úr vázolta fel azokat a reális fejlesztési lehetőségeket, amelyek előre vihetik Pátkát a fejlődés útján. Rajta kívül nincs más hiteles ember, aki ezt el tudná mondani, s ő az, akinek valóban módjában is áll ezeket a terveket, elképzeléseket segíteni, hiszen kormánypárti honatya, a körzetben él és dolgozik. Ha bűn, hogy én elmentem erre a rendezvényre, s meghallgattam ezeket a terveket, akkor én bűnös vagyok! Amiket Nagy Dániel leírt, hogy én bárkit megfenyegettem, a Fidesszel "riogattam", s "a képviselői morált romboltam", egyszerűen hazugság. Nekem eddig sem számított más, most sem számít, kizárólag az, hogy Pátkának jobb legyen. A többit a választókra bízom, ők döntenek októberben. A magam részéről ezek után egyértelműen a Fidesz jelöltjét, Pásztor Józsefet támogatom a polgármesteri székért való küzdelemben. - foglalta össze gondolatait csalódottan Buda József.
 
A leváltott alpolgármester mellett a Fidesz is kiáll, erről tanúskodik a helyi elnök, polgármesterjelölt, nyilatkozata: - Megdöbbenéssel értesültünk a hírről. Számunkra egyértelmű, hogy akit ilyen méltánytalanság ér, csupán azért, mert kiáll a Fidesz által felkarolt helyi törekvések mellett, azt szívesen látjuk közösségünk tagjaként. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenben egyetértünk, de azt mondenképpen, hogy képesek vagyunk együtt dolgozni a MI PÁTKÁNKÉRT, azért, hogy végre szeretett falunk is a sikerek útjára léphessen. - mondta Pásztor József, aki Buda Józsefhez hasonlóan szintén a választók bölcsessségében bízik. Abban, hogy október 13-án megadják neki a lehetőséget; a jövőben polgármesterként bizonyítsa, ő valóban sokat akar és tud is tenni Pátkáért.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 9. csütörtök 06:18,
Erhard napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com