25 évvel ezelőtt, 1995. május 18-án - az országban első vidéki egységként - a helyi Tiszti Klubban (Helyőrségi Klub) alakult meg a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete. A méltán köztiszteletnek örvendő honvéd tábornok, későbbi országgyűlési képviselő, államtitkár, Dr. Gyuricza Béla vezetésével negyed évszázada kezdte meg tevékenységét az egyesület (ma már közhasznú szervezet), amely a honvédség és a társadalom közötti kapcsolat szorosabbá tételét, elmélyítését, a fiatalok honvédelmi ismeretanyagának szélesítését tűzte ki elsődleges céljául.

Bővebben: 25 éves a HTBK Fehérváron

Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén, ahol azért kell az urnákhoz járulniuk a választópolgároknak, mert az ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a Jobbik politikusa lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. A megüresedett helyért hatan indultak.

Bővebben: Időközi választás Fejérben

Amennyiben dr. Cser-Palkovics András polgármesteren múlik, a válasz egyértelmű igen! Székesfehérvár első embere közösségi oldalán adott hangot megdöbbenésének azért, mert a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén arról döntött, hogy felfüggeszti a Szent István-szobor felállítására vonatkozó korábbi határozatot, azaz egyelőre nem lesz Szent István szobor a Szent István parkban. A méltatlan helyzetre tekintettel a polgármester azt javasolja, hogy amíg ez a helyzet fennáll, addig augusztus 20-a hivatalos megemlékezései Szent István városaiban – évente felváltva – Esztergomban, valamint Székesfehérváron kerüljenek megrendezésre.

Bővebben: Központi ünnepségek Fehérváron?

Elhunyt katonák és díszpolgárok emléke előtt hajtottak fejet halottak napja alkalmából Székesfehérvár több emlékhelyén a város és a megye önkormányzatának képviselői, valamint a Magyar Honvédség katonái október 31-én. A megemlékezések a Hosszútemetőben kezdődtek, ahol Szigli István önkormányzati képviselő, Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Solymosi Ferenc ezredes helyeztek el koszorút. A Szentlélek katonatemetőben Mészáros Attila alpolgármester, Pálffy Károly alelnök és Erdődi Zsolt ezredes rótták le tiszteletüket, majd a Béke téri orosz katonatemetőben Molnár Tamás önkormányzati képviselő, Bihácsi István, a Fejér Megyei Közgyűlés társadalmi alelnöke, valamint Márkus Ferenc ezredes tisztelegtek a hősi halottak emléke előtt.

Bővebben: Hősi halottak előtt hajtottak fejet

Korábban nem tapasztalt, nagyarányú győzelmet aratott a Fidesz-KDNP pártszövetség Fejér megyében a helyhatósági választásokon. A legtöbb településen jelentős különbséggel a Fidesz-KDNP megyei lista végzett az első helyen. Ennek alapján a 20 fős Fejér Megyei Közgyűlésben a Fidesz-KDNP 14, a DK és a Momentum 2-2, míg a Mi Hazánk és a VÁLASZ 1-1 megyei képviselői helyet szerzett. Az új közgyűlés első ülésére 2019. október 26-án, szombaton kerül sor a Megyeházán. A Fejért érintő adatokról a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián tájékoztatta a sajtót.

Bővebben: Tarolt megyei szinten a Fidesz

1. oldal / 9

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. július 3. péntek 00:22,
Kornél és Soma napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com