A vereséget méltósággal viselni nagy erény, még akkor is, ha a "meccsen" a pálya egyik térfelén úgy kalkuláltak, hogy sikeresek lehetnek, mégis kiütötte őket a rivális. A vasárnapi komoly választási kudarc után az MSZP elnöke, Molnár Gyula és teljes elnöksége lemondott, Vona Gábor Jobbik elnök pedig bejelentette: nemcsak lemond, a listás mandátumát is visszaadja és teljes mértékben visszavonul a politikától. Ezek indokolt és korrekt magatartásként értékelhetők, ám az kevésbé, hogy az ellenzék több további vezetője - tisztelet a kivételnek -  sértődött, sarokba állított óvodásként hordanak össze hetet-havat, próbálják magyarázni a magyarázhatatlant, bűnbakot keresnek a vereségre és a győztes ellen hangolják szimpatizánsaikat.

Bővebben: Vona visszavonul, az ellenzék duzzog

Hiába volt az ellenzék magas részvételbe vetett hite, hogy az majd a Fidesz ellenfeleinek kedvez, nem jött be a várakozás. A részvétel magas volt, közel 70 %-os, ám ez sem segített a reménykedőknek, simán behúzta a 2018-as országgyűlési választásokat Orbán Viktor és az általa vezetett Fidesz-KDNP szövetség. Jelen írás zárásakor, éjjel 3.15 órakor közel 99 %-os feldolgozottságnál az ellenzék legsötétebb félelme látszik beigazolódni, azaz a Fidesznek meglesz a kétharmados parlamenti többsége a következő 4 évben, ráadásul korábban soha nem tapasztalt, erős választói felhatalmazással. Fejér megyében az öt választókerületből négy a Fidesz jelöltjének sikerével zárult. Nyert Vargha Tamás (01-es vk.), Törő Gábor (02. vk.), Tessely Zoltán (03. vk.) és Varga Gábor (05. vk.).

Bővebben: Fölényesen nyert a Fidesz

Este 19.00 órakor hivatalosan befejeződött a szavazás, bár akadt több olyan szavazókör, amelynél jelentős sorbanállás alakult ki, ezeknél, akik már este 7-kor helyszínen várakoztak, azok még szavazhattak. A választásra jogosultak 68,13 százaléka, 5 365 511 ember járult az urnákhoz a mai országgyűlési képviselő-választáson 18.30 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint, azaz a végleges adat nagyon közel lesz, talán el is érheti a 70 százalékot. Fejér megyében az országos átlagot meghaladta a részvételi arány, 18.30-kor 68,71 %-ot rögzítettek. A legmagasabb részvételt megyén belül az 01-es (Székesfehérvár jelentős része, 73.11 %) és a 03-as választókörzet (Bicske, Váli-völgy, Velencei-tó térsége, 71.32 %) produkálta.

Bővebben: Magas részvétel, Fejérben is

Két kiemelt program okán nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy pénteken Székesfehérvár volt az ország fővárosa. Reggeltől délutánig a hagyományos megyenapra került sor, majd késő délután a Fidesz kampányzáró eseményére érkeztek igen sokan a történelmi Belvárosba. Komoly, 5-10 ezer fő közötti tömeg zsúfolódott össze az Országalmánál és környékén, hogy meghallgassák Orbán Viktor miniszterelnök beszédét.

Bővebben: Kicsi volt a Belváros pénteken...

Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tartott lakossági fórumot február 27-én a Velence Korzón Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos meghívására. Az eseményen elhangzott: A 2010-es választási győzelemmel indult el az ország azon az úton, amely a pénzügyi autonómia megteremtéséhez vezetett, és az energiafüggőséget csökkentette. Elkezdődött a családtámogatási rendszer átalakítása, a gyermekvállalást és a családokat támogató intézmények felépítése. Ma már a GDP tartósan 4% fölött van.

Bővebben: Fókuszban a családtámogatás

1. oldal / 5

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

VelcompGarage mini

KNyKK logo

Velence logó

2018. április 20. péntek 20:27,
Tivadar napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.