Az előzmény ismert: Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testülete hétfői (2019. augusztus 12.) ülésén úgy határozott, hogy éppen két hónappal az önkormányzati választás előtt megfosztja alpolgármesteri tisztségétől Buda Józsefet, egészen pontosan "visszavonta alpolgármesteri megbízatását". Mindezt mondvacsinált indokkal, a főszereplő szerint valójában azért, mert részt vett egy Fidesz által szervezett fórumon. Bár a hírt közlő cikk végén ott szerepelt, hogy várom a polgármester megnyilvánulását is a témában, ahogy kell, e-mail címmel együtt, nem ezt tette, hanem saját privát Facebook-oldalán közölt egy nyilatkozatot "Tisztelt Uram"-nak címezve, akit nem nevesít, mi több, a cikket többször is "kommentnek" titulálva, a végén abban bízva, hogy a címzett "meghallgatja" nyílt levelét. Egyéb kis hibácskáit irományának nem citálnám elő, hiszen senki sem makulátlan.

Bővebben: Tovább gurul a pátkai labda...

Nagy baj van Pátkán! Nem, nem szakadt át a víztározó gátja, nem száradt ki a horgásztó, mindössze a jelenlegi településvezetésnél történt erős "gátszakadás". A helyi képviselő-testület tegnapi ülésén ugyanis bizalmatlansági indítvánnyal eltávolították posztjáról Buda József független alpolgármestert. Két hónappal a választás előtt... Miért? Most kapaszkodjanak meg! Mert elment egy fórumra, amit a pátkai Fidesz csoport szervezett, s amelyen Tessely Zoltán, a választókörzet országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos is részt vett Pásztor József helyi csoportelnök, polgármesterjelölt meghívására. Ez csapta ki a biztosítékot a jelenlegi polgármesternél, aki nem mellékesen korábban a Fidesz támogatásával nyerte meg a választást, majd pozícióba kerülése után el is dobta a párt logóját, minek az már neki, ha nyert?!...

Bővebben: Fidesz fórumra ment, leváltották

Ahogy arra előzetesen leginkább számítani lehetett, 2019. október 13-ra tűzte ki a rendszerváltás utáni nyolcadik önkormányzati választást Áder János köztársasági elnök. Az önkormányzati választáson a megyei (fővárosi) és helyi (kerületi) önkormányzati képviselőket, a polgármestereket és a főpolgármestert, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselőket választják meg. A hivatalos választási kampány a szavazást megelőző ötvenedik napon kezdődik, azaz most augusztus 24-én. Képviselő- és polgármesterjelölteket, megyei listát ajánlani augusztus 26-ától, hétfőtől lehet.

Bővebben: Önkormányzati választás: október 13

Mint ismert, az idén szeptember 13-án Velencén kerül megrendezésre a Városi Polgármesterek Randevúja elnevezésű esemény, melynek keretében átadják az "Év Polgármestere", az "Év Alpolgármestere" és az "Év Jegyzője" díjakat. A kiválasztottakra augusztus 25-én éjfélig lehet voksolni a www.szferaeuropa.hu weboldalon. Egy e-mail cimről egy szavazat adható le. Fejér megye polgármesterei közül eddig csak Velence első emberének sikerült a legrangosabb elismerést elhódítania. Koszti András 2017-ben nyerte el a díjat. (Fotó: archiv)
Koszti András, Velence város polgármestere és dr. Oltványi Tamás producer, ötletgazda-főszervező sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Magyarország egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvényének, a 25. Városi Polgármesterek Randevújának 2019. szeptember 13-án Velence lesz a helyszíne. Az esemény csúcspontjaként átadják az "Év Polgármestere" címet annak a városvezetőnek, aki az országos szavazás alapján kiérdemelte a kitüntetést. Az esemény szakmai programja keretében a rövidesen záródó önkormányzati ciklust elemzik a szakértők, de természetesen szó lesz a dinamikusan gyarapodó helyszín, Velence és a tó idegenforgalmának a régió fejlődésére gyakorolt hatásáról is.

Bővebben: Polgármesterek randevúja Velencén

1. oldal / 7

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. augusztus 22. csütörtök 05:17,
Menyhért és Mirjam napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.