Lezuhant kedden Kolumbiában egy utasszállító repülőgép 81 emberrel, köztük a brazil Chapecoense labdarúgócsapatának játékosaival a fedélzetén - közölték a kolumbiai hatóságok. Öten (egyes források szerint hatan) élték túl a repülőgép-balesetet. A Lamia bolíviai légitársaság gépe – amelyen 72 utas és 9 fős személyzet tartózkodott – helyi idő szerint hétfő este szenvedett balesetet, miközben a Kolumbia északnyugati részén található Medellín felé, a José María Córdoba nemzetközi repülőtérhez közeledett – tudatták az egyik közösségi oldalon a légikikötő illetékesei. Mielőtt az Avro RJ85 típusú gép eltűnt a radarok képernyőjéről, vészjelzést adott le az elektromos rendszer meghibásodása miatt.

Egyelőre annyi tudható, hogy nem sokkal a tragédia előtt a pilóta elektromos hibát jelentett a medellíni irányítótoronynak. Bár megkapta az elsőbbségi leszállási engedélyt, a kapcsolat hamarosan megszakadt, és a gép már nem érte el a repülőteret.

A mentést nehezítette a sötétség és a rendkívül rossz időjárás is, ugyanakkor a sajtóbeszámolók megemlítik: a robbanás és a tűz elmaradása a pilóta lélekjelenlétének köszönhető, aki – észlelvén az elkerülhetetlen becsapódást – kiürítette az üzemanyagtartályt.

A csapatra magyar idő szerint csütörtök hajnalban a tekintélyes dél-amerikai labdarúgókupa, a Copa Sudamericana fináléjának első mérkőzése várt volna a medellíni Atlético Nacional ellen. A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) jelezte: a katasztrófa miatt az égisze alá tartozó összes futballbajnokságot felfüggesztette.

(MTI/Média24/Hirado, fotó: Luis Benavides/AP)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. május 25. szombat 13:41,
Orbán napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.