Két ember meghalt, 89 pedig megsérült a Tokión szombaton végigsöprő hóviharban. Több ezer háztartás áram nélkül maradt, sok száz légi járatot töröltek, és leállt a a nagy sebességű Sinkanzen is. Az ország középső részére, a Honsú szigetére délkelet felől érkező vihar havat, esőt hozott, előbb Hirosima környékére, majd továbbhaladt Kiotó, Oszaka, Nagoja, Jokohama és Tokió irányába.

Az NHK állami tévétársaság arról számolt be, hogy a rendkívüli időjárásban 89-en megsérültek, 17-en súlyosan. A híradás szerint balesetet szenvedett egy autó, amely megcsúszott az eljegesedett úton. A baleset következtében meghalt két idős nő.

Tokió számos negyedét 8 centiméter vastag hótakaró lepte el. A térségben rendkívül heves szél tombol, míg a tengerpartot nagy hullámok ostromolják. A helyi meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy vasárnapra a hóréteg vastagsága elérheti a húsz centimétert is.

A fővárosban 3400 háztartásban nincs áram - közölte a Tepco energiaszolgáltató. Az NHK szerint 615 légi járatot töröltek. Hirosimában és Kagavában bezárták a repülőteret. A tokiói Haneda légikikötőben több száz utas kényszerült várakozásra. Átmenetileg leállították a nagy sebességű Sinkanzen vonatok közlekedését a legforgalmasabb, a fővárost az ország nyugati részével összekötő vasútvonalon.

(MTI, hvg.hu)