Feltehetőleg terrortámadás volt a Bécs belvárosában hétfő este történt lövöldözés – jelentette ki Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az ORF közszolgálati televíziónak nyilatkozva. A miniszter szerint a lövöldözésben többen életüket veszthették, és többen megsebesülhettek. Az elkövetők többen lehettek, egyikük meghalt – erősítette meg a belügyminisztérium –, egy másik viszont még menekül. A bécsi rendőrség Twitteren felszólította az embereket, hogy kerüljék a köztereket, illetve tömegközlekedési eszközöket. A Kronen Zeitung című osztrák lap korábban azt közölte, hogy támadás ért hétfő este egy bécsi zsinagógát, ahol az egyik tettes felrobbantotta magát. Szemtanúk szerint ötven lövés dördült el.

Bővebben: Robbanás, lövöldözés, újabb terrorcselekmény, ezúttal Bécsben

A késő esti adatok figyelembe vételével kijelenthető, hogy Magyarországon - ha kitart az elmúlt napok lendülete - szinte biztosan meglesz csütörtök éjfélig az egymillió érvényes aláírás a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére, amelynek lényege, hogy az EU-s tagállamok őshonos nemzeti kisebbségei önállóan - az őket nem túl nagy intenzitással támogató országaik kormányai nélkül -, közvetlenül is  jogosultak legyenek, pályázhassanak uniós támogatásra.

Bővebben: Elvileg meglesz az egymillió! Írd alá!

Az elmúlt napokban alaposan felpörgött a kampány, celebek, élsportolók, ismert politikusok is "ringbe szálltak", hogy május 7-ig összejöjjön a megfelelő számú aláírás a Székely Nemzeti Tanács által tavaly indított kezdeményezés támogatására. Aki aláírja a papír alapú ívet, avagy kitölti azt a weben, segítheti a megmaradásukért küzdő nemzeti kisebbségeket, így az összes határon túli magyar nemzeti régiót is, mint például Székelyföldet, a Csallóközt vagy a Partiumot. Ezek a régiók hosszú évtizedek óta fejlesztési gondokkal küzdenek, mert azon országok kormányai, ahova ma tartoznak, nem támogatják eléggé fejlődésüket, nem segítik megmaradásukat. Ezen változtathat jelentős mértékben - ha sikerrel jár - ez a kezdeményezés.

Bővebben: Lehet még támogatni a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését

Egész Olaszországban életbe léptették a vasárnap elsőként az északi Lombardia tartományban és további 15 városban elrendelt intézkedéseket, amelyek minimálisra korlátozzák a lakosság mozgását, a lakóterületet csak engedéllyel lehet elhagyni Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfő esti bejelentése szerint. A kormányfő elmondta, a rendelkezést még az éjszaka aláírja, így az kedd reggel életbe lép. Az intézkedés - a jelenlegi tervek szerint - április 3-áig tart, addig szünetel az oktatás is. Hozzátette, nincs többé "vörös zóna", egész Olaszországra ugyanazok az egészségügyi óvintézkedések vonatkoznak. "Maradjatok otthon!" - szólította fel az olaszokat Giuseppe Conte.

Bővebben: Keddtől egész Olaszországot lezárják

Az EU vezetőivel találkozott ma Brüsszelben Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója. A legnépszerűbb közösségi portál első embere javaslatokat tartalmazó csomagot nyújtott át Vera Jourova demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztosnak, aki előzőleg a Facebookot tette felelőssé a Cambridge Analytica néven elhíresült, adatokkal való visszaéléssel kapcsolatos 2018-as botrány miatt. Sajtóinformációk szerint Zuckerberg a találkozó során a gyűlöletbeszéd és a dezinformáció erősebb ellenőrzésének szükségességét hangsúlyozta a közösségi platformokon, de egyúttal felhívta a figyelmet a véleménynyilvánítás szabadságára.

Bővebben: A Facebook dönt, melyik oldalon áll

1. oldal / 42

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. március 6. szombat 03:16,
Leonóra és Inez napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com