Terrortámadás történt szerda délután Londonban. Az akciót egy középtermetű, ázsiai férfi követte el. A terrorista miután tucatnyi embert elgázolt a Westminster-hídon, a híd lehajtójánál a Westminster-palota kerítésébe ütközött. A támadó ezt követően késsel rendőröknek támadt a Parlament alsóházánál, akit emiatt azonnal lelőtték. A terrortámadásban négyen meghaltak, negyvenen megsérültek. A terrorista a parlament bejáratánál akart erőszakkal bejutni, de egy rendőrnő háromszor rálőtt. A támadás során három rendőr megsebesült, később kiderült, hogy egyikük a helyszínen az újraélesztés ellenére meghalt.

Bővebben: Terrortámadás Londonban

Az idei évben negyedik alkalommal adta ki Nemzetközi Tehetség Versenyképességi Indexét (Global Talent Competitiveness Index, GTCI) a világ egyik vezető üzleti iskolája, az INSEAD. Az Adecco Csoporttal és a szingapúri Human Capital Leadership Institute-tal (HCLI) közösen végzett éves felmérés azt vizsgálja, hogy az országok milyen hatékonyan kezelik és kamatoztatják a tehetséget. A felmérésben résztvevő 118 ország közül Magyarország a középmezőnyben, a 41. helyen végzett.

Bővebben: Átlagosan kezeljük tehetségeinket

Igazi fekete év a 2016-os a sztárvilágban, ugyanis David Bowie, Prince, Pete Burns és George Michael után a 70-es,  80-as évek fiatalságának újabb ikonja távozott az élők sorából: hatvanéves korában meghalt a Csillagok Háborúja Leia hercegnője, Carrie Fisher. A hírről a család szóvivője adott ki közleményt kedden: „Billie Lourd mély szomorúsággal megerősíti, hogy szeretett édesanyja, Carrie Fisher ma reggel 8 óra 55 perckor elhunyt.” A színésznő életrajzi könyvét népszerűsítő körútjáról volt hazatérőben december 23-án Londonból, amikor a brit fővárosból Los Angelesbe tartó járaton szívrohamot kapott. Azóta intenzív osztályon kezelték. Úgy tűnt, túl van az életveszélyen, ám az öröm sajnos korainak bizonyult.

Teherautó hajtott a tömegbe hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban, a CNBC élő bejelentkezése szerint kilencen meghaltak és mintegy 50 ember megsebesült. A német főváros rendőrségének egy szóvivője a dpa hírügynökségnek azt mondta, hogy valószínűleg terrortámadás történt. Az eset Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt röviddel 20:30 után. A dpa szerint a teherautó vezetője elmenekült a helyszínről, nagy erőkkel keresik. A Die Welt című lap úgy tudja, hogy a hatóságokhoz az utóbbi napokban több értesülés eljutott egy berlini karácsonyi vásár ellen készülő támadásról.

Bővebben: Terror estéje: merényletek, halottak

A csütörtöki plenáris ülésen az Európai Parlament képviselői megszavazták azokat az új szabályokat, amelyek révén a Bizottság és a tagállamok a mostaninál gyorsabban állíthatják vissza a vízumkötelezettséget a harmadik országokból érkezőkkel szemben. “Rugalmasabb és működőképesebb eszközt hoztunk létre, amiben az emberi jogok tiszteletben tartása és az EP is kulcsszerepet játszik. Biztos vagyok benne, hogy az új szabályok elfogadásával a Tanács teljes mértékben támogatni fogja Grúzia és Ukrajna vízummentességét, különösen, mert a két ország már jó ideje teljesített a feltételeket” - mondta Agustín Díaz de Mera (EPP, Spanyolország) parlamenti jelentéstevő.

Bővebben: Vízummentesség felfüggesztve?

1. oldal / 40

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

VelcompGarage mini

KNyKK logo

Velence logó

2018. január 22. hétfő 06:58,
Vince és Artúr napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.