Július utolsó hetéig nem tette próbára szervezetünket a nagy kánikula, 2-3 napnyi forróbb időszak után ugyanis ezen a nyáron mindig jött egy markáns hidegfront, így nem kellett hőgutától tartani. Most azonban igen komoly pótlásba kezdett az "időjárás felelős", ugyanis immár egy hete makacsul ragaszkodik hozzánk a rekkenő hőség, s az előrejelzések szerint nem is tágít tőlünk egy darabig. Hiába érintette térségünket ma is egy hidegfront, szinte semmiféle felfrissülést nem hozott. Hétfőn még lehetnek elszórtan záporok, zivatarok, de kedden, szerdán és csütörtökön igen ritka vendég lesz a felső az égen, s a délutáni órákban 34 és 36 fok közötti hőségre kell számítani.
 
A városokban, a belvárosi és lakótelepi betonrengetegben a gyakorlatban a 34-36 fok akár 38-40 is lehet! Már napok óta 27-28 fokos a Balaton és a Velencei-tó vízének hőmérséklete, s ebben a tartós kánikulában elérheti akár a 29-30 fokot is a két legnépszerűbb tavunk hőfoka, ami már-már a meleg vizes fürdők vizeinek hőmérsékletével vetekszik! Erre igencsak régóta nem volt példa. Egy biztos: már a vízpartok mellett is csak úgy frissülhetünk fel, ha a langymeleg csobbanás után árnyékos, lehetőleg légkondicionált helyet keresünk magunknak és annyi ásvány- vagy csapvizet iszunk, amennyit csak tudunk. Ez az igazi nyár? Lehet, de igencsak embert próbáló...
 
A hőségriadó ma (vasárnap) éjfélig tart, de aligha lesz meglepetés, ha ezt a következő hétre is meghosszabbítják. A mostani prognózisok szerint szombaton (augusztus 11.) érkezik egy hidegfront, de ez sem viszi le 30 fok alá a csúcshőmérsékletet, csak kisebb felfrissülést hozhat. Jelenleg nem látszik biztosan a nagy forróság vége, a legtöbb szakember szerint augusztus 20. körül esik majd biztosan és tartósan 30 fok alá a legmagasabb nappali hőmérséklet, de fázni jó darabig még nem fogunk.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 11:45,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.