Ahogy azt már szombaton is jeleztük, gyökeresen változik az előttünk álló napokban időjárásunk: előbb jön egy markáns hidegfront széllel, esővel, sok helyen hóval, majd csütörtök estétől újra enyhülés veszi kezdetét és péntektől visszatér a tavasz, olyannyira, hogy szombaton és vasárnap már 20 körül alakulnak majd a napközi csúcsértékek! Akik érzékenyek az időjárás erősebb változásaira, frontjaira, most ne csodálkozzanak, ha fáj majd mindenük, ami ilyenkor szokott.
 
Az Időkép.hu prognózisa szerint keddre virradóan erős, viharos északnyugati széllel, esővel, majd egyre inkább havas esővel, havazással markáns hidegfront érkezik. Napközben fokozatosan egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék, délután délen, délkeleten számíthatunk még kisebb havas esőre, hószállingózásra, északnyugaton pedig egy-egy futó záporra, hózáporra. Késő délután északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Délután még sokfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Erős lehűlés várható, délután mindössze 4-9 fokot mérhetünk. Hajnalban +5 és -2 fok közötti minimumokra van kilátás.
 
Szerdán a napos-gomolyfelhős időben több tájegységünkön is kialakulhat elszórtan átmenetileg futó zápor, hózápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. Élénk, erős, helyenként viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 0 és -7, délután 6 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet. Csütörtökön is gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, elszórtan egy-egy zápor, hózápor, néhol esetleg zivatar ismét előfordulhat. Az élénk, erős, helyenként viharos északnyugati szélben 6-11 fok valószínű.
 
Péntektől felmelegedés veszi kezdetét. Pénteken és szombaton mindenhol számíthatunk többórás napsütésre, csapadék nem valószínű. A déliesre forduló szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Pénteken 10 és 16, szombaton már 14 és 20 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. április 13. kedd 20:59,
Ida napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com