Az előttünk álló napokban is folytatja libikókázását az időjárás. A tegnapi és mai szép, napos tavasz után hétfőtől újra visszatér néhány napra a tél, a mostani 18-20 fok helyett hétfőn már csak 5-6 fok lesz az ország nagyobb részén, kedden hózáporokkal is számolni kell, majd újra jön a naposabb időszak, de az erős, néha viharos szél a következő hét nagy részében jelentősen ront a hőérzetünkön. Az "időjárás lift" ismét hétvégére ér majd a "tizedikre", péntektől a most megszokott 15 fokot is meghaladó hőmérsékletek köszönnek ránk sok napsütéssel és gyenge légmozgással.
 
Az Időkép prognózisa szerint vasárnap a közeledő hidegfront előterében elsősorban a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórt záporok, néhol zivatarok, de kis eséllyel a nyugati, délnyugati határ közelében is előfordulhatnak. E melllett hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Nyugaton felerősödik az északnyugati szél. Hajnalban 0-6, délután 14-19 fok várható. Még marad a frontmentes idő. Hétfőn egy erős hidegfrontnak köszönhetően már csak 4-10 fok várható napközben, a felhős égből kezdetben elszórtan, délutántól egyre inkább a középső tájakon alakulhat ki kisebb eső, havas eső, később havazás, hózápor. Sokfelé erős, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos lesz az északias szél.


Kedden is marad a szeles idő, az északkeleti szél főként az ország délkeleti felén lehet erős. A napos időszakok mellett felhőátvonulásokra számíthatunk elszórt hózáporokkal. Hajnalban -7, +1, napközben 5-9 fok várható. Szerdán fagyosan indul a nap, az északi völgyekben -9, -10 fok is lehet. Napközben száraz, gomolyfelhős-napos idő ígérkezik, élénk északkeleti széllel, 6-10 fokos maximumokkal. Csütörtökön reggel is sokfelé fagyhat, napközben 9-13 fok várható. A napos időben nyugaton megélénkülhet a déli szél.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. június 3. szerda 23:53,
Klotild és Cecília napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com