Bár decemberre fordultunk, így nem csoda, ha hideg van és gyakran esik valamiféle halmazállapotú csapadék, mégis sokan hajlamosak drámaian fogadni a zordabb időjárást. Persze, ezen sem kell nagyon megütközni, hiszen az elmúlt években, sőt a mögöttünk hagyott évtizedben is gyakrabban hasonlított ősziesre vagy tavasziasra időjárásunk, mint téliesre. Hó csak mutatóban érkezett, az is szinte rögtön elolvadt a magasabb hőmérsékletek okán. Nos, az előttünk álló napokban is tapasztalhatunk hasonlót, főképp hétfőn, amikor az ország jelentős részén esni fog. Sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, hóra, valamint helyenként ónos esővel kell számolni. Jelentősebb havazás elsősorban az ország északi, északkeleti felében valószínű. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben élénk, erős lökések kísérhetik. A minimumok -3, +3, a maximumok -1, +5 fok között alakulnak.
 
Keddre kitisztul az ég, a csapadék elvonul térségünkből. A légmozgás a Dunántúlon és helyenként a középső, déli országrészben lehet élénk, időnként erős. Fagyos lesz a hajnal, helyenként az Északi-középhegységben és a havas tájakon -10 fok közelébe süllyedhet a hőmérséklet, nappal 0, +5 fok várható.


Szerdán hideg, száraz időben lesz részünk, hajnalra a havas tájakon -10 fok alá süllyed a hőmérséklet. Többfelé ködösen, párásan indul a reggel, délután a legtöbb helyen kisüt a nap. Csak északnyugaton lehet élénk a délies szél, a hőmérséklet csúcsértéke pedig -2 és +5 fok között alakul. Csütörtökön és pénteken alig lesz felhő felettünk, csapadék nem várható. Északnyugaton helyenként élénk lehet a délnyugati szél. A fagyos reggelek után, nappal -1, +6 fok körül alakulnak a maximumok.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. május 29. péntek 20:49,
Magdolna napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com