Egy szemtanúja volt a január 13-án történt bankrobbantásnak – derül ki a rendőrség lapjából, a csütörtökön megjelenő Zsaru magazinból. A 64 éves férfit a nap 24 órájában őrzik, és bekerült a tanúvédelmi programba. A bank kamerája által rögzített felvételek egyes kockáin látszólag két, egymástól különböző alak is kivehető, de a rendőrség közlése szerint egy és ugyanazon személyről beszélünk.

Hat verziót vizsgál a rendőrség a január 13-án történt Lehel úti bankrobbantással kapcsolatban – közölte a hvg.hu megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata – ezek egyike a pénzszerzés. A robbantó lehetséges indokával kapcsolatban hangsúlyozták, „a bűncselekmény nem emberi élet kioltására és/vagy személyi sérülés okozására irányult”, a végrehajtás során senki nem sérült meg. Az eljárás jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés és közveszély okozásának gyanúja miatt.

Az ORFK részéről közölték azt is, hogy a CIB Bank kamerája által rögzített felvételeken a bankrobbantó mögött látható alakot beazonosították, mégpedig pontosan 2014. január 13-án 6 óra 50 perckor. „Tanúvallomásáról a rendőrség nem hoz nyilvánosságra semmilyen részletet” – tették hozzá. A rendőrség lapjában, aZsarumagazinban arról számoltak be, hogy a 64 éves budapesti férfi bekerült a tanúvédelmi programba, és védelméről 24 órában gondoskodnak.A felvételek egyes kockáin látszólag két, egymástól különböző alak is kivehető, de a rendőrség közlése szerint egy és ugyanazon személyről beszélünk.

Egy hét alatt kilencven bejelentést kaptak a robbantással kapcsolatban a rendőrségi zöld számra (06-80-620-107). Egy ilyen, az elkövetővel kapcsolatos bejelentés ellenőrzésére rendelték el az ürömi akciót, aminek nem lehetett akadálya, hogy vasárnap kellett mozgósítani nagyobb létszámú rendőri erőt. Emlékeztetőül felhozták, hogy január 16-án országszerte 506 rendőr végzett összehangolt, széleskörű adatgyűjtést, a 135 főből álló nyomozócsoport folyamatosan végzi az ügy felderítését.

(forrás: hvg.hu)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. október 18. péntek 18:20,
Lukács napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.