Gyermekkorom óta imádok vonatozni, sok szép élményem fűződik a sínen futó vasparipához, ám amit az állami vasúttársaság manapság produkál, azzal minden korábbi pozitív benyomást felülír. Az elmúlt két napban kétszer vetemedtem arra, hogy vonatra üljek, elsőre megúsztam családilag 40 perces késéssel, mivel a szerelvény ajtajai nem záródtak rendesen, s eleve jelentős csúszással indult a Déliből. Ami viszont ma törtenik, arra Hofi sem tudna kabarét írni, mert ezen csak sirni lehet....
 
Először valahol Tárnok környékén hibásodott meg a biztosítóberendezés, majd mire ott sok óra után sikerült valamit tenniük a "szakembereknek", hát nem előugrott a bokorból ugyanaz a hiba, csak éppen Szabadbattyánnál?! Mi csak 16 km-t szerettünk volna eljutni vonattal, de ezen sorok írásakor már 3 órája csak várunk, és ülünk az aligai állomáson. Ennyi idő alatt "fénykorombam" gyalog megvolt ez a táv. Ma már azért számitanék ebben a MÁV segitségére. Hiába.
 
Utastájékoztatás nulla, csak üres vonatok száguldoznak mindkét irányba. De vajon hová, ha egyszer a biztositóberendezés hibája okán "befalazták" a járatokat??? Mi folyik itt, kérem? Végül feladtuk. 3 órányi örökkévalóság után kértem a jegyeket visszaváltani, de nem adták ám a jegyár egészét, kezelési költség címén a tizedét levonták! A nem létező szolgáltatás után.
 
Hogy ezek után mi mozog a fejemben, azt inkább nem írom le, mert a 18-as karika is elpirulna...