A korábban még nem tapasztalt brutális szúnyograjzás miatt a következő hetekben több településen és nagyobb területen lesz szúnyoggyérítés, mint eddig. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még június 20-án jelentette be, hogy plusz forrást biztosítanak a szúnyogirtásra. Most már azt is tudjuk, mennyit: a Magyar Közlönyben megjelent, hogy 825 millió forintot ad a kormány az idei költségvetésből a gyérítést koordináló  katasztrófavédelemnek a csípőszúnyog-ártalom elleni hatékonyabb védekezésre.
 
Április 30. óta 570 településen, összesen 251 ezer hektáron irtották a vérszívókat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arról tájékoztatott, hogy országszerte rovarszakértők vizsgálják, hogy hol van a legtöbb a vérszívó, s a gyérítést azokra a településekre, illetve a turisztikailag kiemelt körzetekre koncentrálják. Mint hangsúlyozták, a program ütemtervének összeállítása során figyelembe kell venni a turisztikai szempontokat, különösen a turisták által nagy számban látogatott területeket és a nagy érdeklődésre számot tartó turisztikai rendezvényeket.
 
Továbbra is számolni kell azzal, hogy esős, szeles időjárás esetén a kezeléseket elhalasztják. Ilyenkor a kijelölt pótnapok valamelyikén kerülhet sor a permetezésre, ez jellemzően az eredeti időpontot követő első vagy második nap, az időjárás függvényében. A katasztrófavédelem által végzett szúnyoggyérítést az önkormányzatok kiegészíthetik, saját költségük terhére a települések is végeztethetnek szúnyoggyérítést. Erre Fejérben Székesfehérváron már többször volt precedens, miként a Velencei-tónál, ahol a legtöbb településen június második felében földi kémiai gyérítést végeztek önkormányzati költségen.
 
Az, hogy melyik településen mikor permeteznek, elérhető a katasztrófavédelem weboldalán a heti programok menüpontnál. Az érintett települések ezen kívül egyedi értesítést kapnak a kijelölt időpontokról. http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_szunyog2019_index

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 9. csütörtök 05:10,
Erhard napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com