A védelmi intézkedések betartása mellett fokozatosan bővül a személyes ügyintézés lehetősége a közigazgatásban. A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok cseréje esetében Székesfehérváron nem kötelező előzetesen időpontot kérni. A foglalkoztatási ügyfélszolgálatok az ország teljes területén időpontfoglalás nélkül is fogadják ügyfeleiket.

Bővebben: Időpontfoglalás nélkül is lehet okmányügyeket intézni vidéken

Ahogy az elmúlt bő egy hónapban megszokhattuk, a hétvégi kiváló időjárás a következő hét elején változik, menetrend szerint érkezik egy hidegfront - néha 2-3 naponta újabb  - és 10-12 fokot, gyakran még többet esik a hőmérsékleti maximum. Most is hasonlóban lesz részünk késő estétől, éjszakától: hidegfront közeledik felénk, ami jelentős csapadék helyett inkább a lehűlésben és az erős szélben jeleskedik majd. Északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és többfelé fordul elő eső, zápor, helyenként - ritkán - zivatar. Kedd délelőtt a csapadék mindenütt megszűnik, délután gyorsan csökken a felhőzet. Éjszaka és holnap erős lesz az északnyugati szél, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 16, a legmagasabb nappali érték kedden 12 és 18 fok között valószínű.

Bővebben: Lassan unalmas: újabb hidegfront

Vasárnap egy újabb hidegfront érkezik, így kezdetben helyenként délen, a középső tájakon és északkeleten alakulhat ki kisebb eső, futó zápor, majd délután már csak néhol északon, északkeleten és nyugaton fordulhat elő átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg zivatar a napos időszakok mellett. Élénk, erős, a Dunántúl magasabb tájain akár viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban 2 és 10, délután 17 és 21 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge hidegfronti hatás érvényesül.

Bővebben: Szél, hidegfrontok, péntektől javulás

A kormány részben lazított a járványhelyzettel kapcsolatos szigorításokon hétfőtől (2020. május 4.). Ennek bejelentése óta a közösségi médiában sokak részéről hurráoptimizmus uralkodik, rengeteg tévhit terjed viharos gyorsasággal, ezért nem árt hangsúlyozni, hogy a járványnak nincs vége, sőt! A lazítások okán jelentős mértékben be is robbanhat! Ezért fontos a köztudatba ültetni és ismerőseink körében terjeszteni azokat az alapelveket. amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy ne kelljen tömeges, a jelenleginél sokkal magasabb fertőzésszámmal szembesülni. Először is nyomatékosan hangsúlyozni szükséges, hogy NEM AZONNAL, hanem HÉTFŐTŐL érvényesek a módosítások, mi több; e hétvégén az önkormányzatoknak jogukban áll újabb helyi szigorításokat alkalmazni!

Bővebben: Koronavírus: Szabad a vásár? Nem!

Ezen a héten is az elmúlt időszakban tapasztalt "kottából zenél" az időjárás felelős: szombatig sok napsütés és 20 fok feletti hőmérséklet jelenti a kísértést a #maradjotthon-t betartóknak, majd szombattól már számíthatunk csapadékra, vasárnap pedig egy érkező hidegfront hoz az ország jelentős részére lehűlést, amit főleg az erős szél okoz majd. Igazán rossz idő ekkor sem lesz, alig esik 20 fok alá a hőmérséklet nap közben, amit persze a szél miatt kevesebbnek érzünk. Jelen állás szerint a kitartó szél miatt jövő hét eleje lesz újra hűvösebb, akkor csak 13-16 fok között alakulnak a napközi csúcsértékek.

1. oldal / 134

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. május 29. péntek 04:11,
Magdolna napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com