Finoman fogalmazva is bolondos időjárásban lesz részünk az előttünk álló napokban: a mai 20-21 fokos késő tavaszból kedden a 12-13 fokos, szeles, esős őszbe csöppenünk, hogy aztán szerdán már 22-25, majd csütörtökön és pénteken - némi szél és csapadékhajlam mellett - 25-28 fokos, igazi nyári hőmérséklet köszönjön ránk. Jelen állás szerint hétvégére újabb hidegfront érkezik, ismét sok esővel és mindössze 14-18 fok közötti nappali csúcsértékekkel.
Március 15-én, pénteken munkaszüneti nap lesz, ami az idei második hosszú hétvége kezdetét is jelenti. A nemzeti ünnepen a legnagyobb áruházláncok, így a Tesco, az Aldi, a Lidl, a Penny, a Spar és az Auchan is zárva tartanak. Ezen a napon egyedül a benzinkutakon, az éjjelnappali kisboltokban, illetve az ünnepnapokon is nyitva tartó üzletekben lehet majd vásárolni.

Bővebben: Így (nem) lesznek nyitva a boltok

Az E.ON tájékoztatása szerint ismeretlen támadók az energiaszolgáltató cég nevében küldenek az E.ON elektronikus számlaértesítőivel megegyező e-maileket. Az ilyen e-mailben - mint írják - több hivatkozás is az E.ON oldalára vezet, ami az átverési kísérletet különösen hihetővé teszi. A linkek közül a fizetés indítására megadott link vezet a csalók fizetési felületére, ami megtévesztésig hasonlít az E.ON online felületére. Aki már bedőlt az átverésnek mielőbb módosítsa jelszavát az E.ON online ügyfélszolgálati portálján és minden felületen, ahol csak lehet. Használjon mindenütt más jelszót, így nagyobb biztonságban intézheti ügyeit a webes felületeken. Ha a hamis felületen bankkártya adatokat is megadott, saját érdekében azonnal keresse fel bankját.
 
 
Meglehetősen hektikus időjárásban lesz részünk az elkövetkezendő napokban: az időjárás felelős belepakol a zsákjába mindent, amit télen szeretünk, s nagyon nem szeretünk az időjárásban. A hó már az ország jelentős részén ezen sorok pötyögése közben szépen hull, s kapjuk folyamatosan az utánpótlást szombaton is, ám az égi áldás az ország középső részén a prognózisok szerint sokszor átvált havas- illetve ónos esőbe, néhol esőbe... A hőmérséklet itt ugyanis 1-2 fokkal fagypont felett alakul nap közben, miközben éjjel és a hajnali órákban jócskán mínuszban marad a tartomány, azaz szépen lassan, de  újra hízásnak indul a jég a Velence-tavon és a Balatonon, bár rámenni egy hétig biztosan nem lehet. Akkor is csak abban az esetben, ha addig folyamatosan fagy...

Bővebben: Hó, jég, ónos eső, "remek" idő jön

A mai kissé tavaszias hőmérsékletek után szenteste napján egy hidegfront okoz némi lehűlést, miközben az élénk, néhol erős szél mellé eső, sok helyütt eső, havas eső, kevés hó is társul. 5-6 cm friss hóra lehet számítani a nyugati, északi és a középső országrészben, mivel azonban a hőmérséklet még bőven pozitív tartományban lesz (4-5 fok körül), az nem marad meg... Keddre tovább hűl a levegő, nap közben éppen fagypont felett lesz a legmagasabb érték, éjjel pedig fagyni fog, viszont ezen a napon már csak kisebb hószállingózásra lehet számítani. Karácsony másnapján sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, csak északkeleten lehet több felhő az égen, a hó is ott szállingózhat. Szóval, az ország egy részén lehet picit fehér a karácsony, de összességében ez az ünnep sem a havazásról marad emlékezetes...

Bővebben: Szeszélyes idő lesz karácsonykor

1. oldal / 127

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. április 26. péntek 18:47,
Ervin napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.