Érintkezés nélküli kézbesítési módot alkalmaz hétfőtől (április 6.) a személyes átvételt igénylő postai küldeményeknél a veszélyhelyzet idején a Magyar Posta. Az új intézkedéssel elkerülhető a közvetlen fizikai érintkezés és ezzel tovább csökkenthető a fertőzésveszély kockázata. A változás több küldeménytípust is érint.

Bővebben: Új postai szabályok holnaptól

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap. "A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját" - fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése - tette hozzá. Orbán Viktor tájékoztatása szerint a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik. Ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak. Az ezt - és más intézkedéseket, pénzügyi eszközöket is - tartalmazó járványügyi alapot szombaton mutatja be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. “Harcolnunk kell minden egyes emberéletért" - jelentette ki a miniszterelnök, méltatva az orvosok, az ápolók, a mentősök, a járványügyi szakemberek, a rendőrök, a katonák, az élelmiszerboltokban és gyógyszertárakban dolgozók, valamint a fuvarozók munkáját, továbbá a gyermekeikkel otthon lévő édesanyákat, a digitálisan oktató tanárokat, és az időseket is, akiknek különösen nehéz, hogy most nem találkozhatnak rokonokkal, barátokkal.
Az előttünk álló napokban is folytatja libikókázását az időjárás. A tegnapi és mai szép, napos tavasz után hétfőtől újra visszatér néhány napra a tél, a mostani 18-20 fok helyett hétfőn már csak 5-6 fok lesz az ország nagyobb részén, kedden hózáporokkal is számolni kell, majd újra jön a naposabb időszak, de az erős, néha viharos szél a következő hét nagy részében jelentősen ront a hőérzetünkön. Az "időjárás lift" ismét hétvégére ér majd a "tizedikre", péntektől a most megszokott 15 fokot is meghaladó hőmérsékletek köszönnek ránk sok napsütéssel és gyenge légmozgással.

Bővebben: A hét elején újra "visszarúg" a tél

A kormány március 28. és április 11. között kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére. Lakóhelyünket két héten keresztül csak a legszükségesebb esetekben, első sorban munkavégzés és az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el. Az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatók lesznek. Nyilvános helyeken másfél méteres távolságot kell tartani. Az idősebb emberek csak 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat és piacokat, ebben az időszakban mások ezeket a helyeket nem látogathatják.

Bővebben: Holnaptól két hétig kijárási korlátozás jön, részletek a cikkben

1. oldal / 133

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 8. szerda 14:40,
Dénes napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com