Tegnap Székesfehérváron, az Öreghegyen vágták ki az Ország Karácsonyfáját egy család felajánlásának köszönhetően, ma délelőtt pedig már a helyét is elfoglalhatta a parlament előtt. A Molnár család által felajánlott négy tonna súlyú, 15 méter magas és 70-80 centiméter törzsátmérőjűvé erősödött ezüstfenyőt az Országház mellett a honvédség és a tűzoltóság munkatársai állították a helyére.
Nem éppen szerethető időjárásban lesz részünk a következő héten: a szokásos őszi szürkeséget az állandóan visszatérő köd és gyakran borult égkép tovább fokozza, a hab a tortán pedig a hétfőn várható ónos eső és a továbbra is csípős hőmérséklet lesz. Az előttünk álló napokban 7-8 fok fölé kevés helyen és ritkán kúszik majd a csúcsérték, miközben éjjelente már a mínuszok lesznek jellemzőek.

Bővebben: Ónos eső, köd, hideg vár ránk

Egyre több szolgáltató nevében próbálnak webes bűnözők kamucímekről, ráadásul láthatóan nem céges címről érkező, sok esetben gyenge helyesírással megfogalmazott számlákat befizettetni a kevésbé elővigyázatos előfizetőkkel. Én csak a mai napon két számlalevelet kaptam az egyik e-mail címemre az E.On nevében, egyet pedig a NAV nevében, amiben "pénz visszaszerzéssel" kecsegtetnek. Ebben az e-mailben ráadásul még arra sem vigyázott a vélhetően külföldi bűnöző, hogy normálisan, magyarul fogalmazzon, valószínűleg webfordítóval kreált küldeményről van szó.

Bővebben: Kamuszámlák, csalási kísérletek mailben, legyünk résen!

A MÁV-START és a Volánbusz közötti együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. November 20-tól már a MÁV applikációjában is meg lehet váltani a székesfehérvári autóbuszos dolgozóbérleteket. A MÁV–Volánbusz-integráció legújabb fejlesztésének köszönhetően újabb városban válik gyorsabbá és egyszerűbbé a bérletvásárlás.

Bővebben: MÁV applikációval helyi buszbérlet

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott kormányrendeletekben megfogalmazott kéréssel összhangban a Magyar Református Egyház Zsinatának elnöksége – a rájuk bízottak iránt érzett felelősségtől vezérelve és a járványügyi szakemberek véleményét szem előtt tartva – visszavonásig az alábbi kérésekkel fordul a gyülekezetek, lelkipásztorok és egyháztagok felé.

Bővebben: Online térben a Református Egyház

1. oldal / 137

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2020. november 29. vasárnap 09:06,
Taksony napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com