Ahogy várható volt, a Fidesz hozta nyilvánosságra először egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit felvonultató listáját az április 8-án esedékes parlamenti választásra. A párt országos választmánya jóváhagyta az indulók névsorát mind a 106 egyéni választókerületben. Fejér megyében nem változott a négy évvel korábbi sikeres ötösfogat; az 01-es, székesfehérvári választókerületben Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, miniszterhelyettes, a 02-es, ugyancsak székesfehérvári (a megyeszékhely egy része és Mór közötti településeket érintő) körzetben Törő Gábor, a 03-as, bicskei központú (Bicskétől a velencei-tavi térségig terjedő) választókerületben Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, a 04-es, dunaújvárosi körzetben dr. Galambos Dénes, a 05-ös, sárbogárdi választókerületben pedig Varga Gábor indulhat csatába a képviselői mandátumért.

Bővebben: Nem változtat a Fidesz Fejérben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az elmúlt évben összesen 66 eljárást indított és 76 eljárást zárt le. A lezárt ügyek közül 31 esetében hozott elmarasztaló döntést, és a szabálytalankodókra, törvénysértőkre összesen 1,3 milliárd forint bírságot szabott ki. A bírságolással zárult ügyek száma a 2016-os évihez képest (50 bírságolás) 38 százalékkal, a kiszabott bírság összege pedig 13,3 százalékkal csökkent (2016-ban 1,5 milliárd forint volt). Ezek mellett a GVH tavaly 33 ügyben megállapította, hogy a bejelentett fúziók esetében összefonódás vizsgálatának elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn – tájékoztatott a feketelista.hu.

Bővebben: Bankok a bírságolási lista élén

Az elmúlt időszakban inkább a tavaszhoz hasonlított időjárásunk mint a télhez. Akadt, amikor havat és lehűlést prognosztizáltak 2-3 nappal későbbre, de valahogy nem jött be, ahogy korábban is csak elvétve... Éppen ezért garanciát nem vállalok a leírtakra, de most egybehangzóan állítja minden meteorológus a televízióban és a világhálón is, hogy bár már mára prognosztizálták, kicsit késik, de mindenképpen esik ma éjjel, holnap (vasárnap) hajnalban a hó mindenütt az országban. Ennek megfelelően bátorkodom ezt leírni szombat éjjel, 22.40-kor, merthogy eddig csak némi havas eső esett, más nemigen. Talán most tényleg bejön...

Bővebben: Hahó, itt a hó! De csak kicsit...

Áder János köztársasági elnök az előzetes várakozásoknak megfelelően a lehető legkorábbi időpontra, április 8-ra tűzte ki az országgyűlési választás időpontját. Az országgyűlési képviselők választása egyfordulós, a választópolgárok két szavazattal rendelkeznek: egyrészt voksolhatnak arra, kit szeretnének az egyéni választókerületükben (ebből 106 van) képviselőnek, másrészt a másik íven arról dönthetnek, hogy az országos pártlistáról melyik pártot támogatják. Az országos listán 93 országgyűlési mandátum sorsa dől el.

Bővebben: Április 8-án szavazhatunk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján már nem lehet szokatlannak nevezni - ugyanakkor helyénvalónak sem - azt, hogy karácsonykor csak nosztalgikus emlékeink vannak a hóról, s december végén, január elején 14-16 fokos a hőmérséklet, szépen süt a nap, sok helyütt előcsalva a hóvirágot és a fák rügyeit. A nem éppen évszaknak megfelelő időjárás az emberi szervezetet is alaposan megviseli. A januári tavasz a prognózisok szerint a napokban véget ér, hétfőn és kedden még jórészt 9-10 fok közelében, aztán szerdától már csak 5-7 fok között alakul a napközi csúcsérték. Az előttünk álló hét végétől aztán már nem lesz több 1-3 foknál nappal sem, "helyére kerül" a téli időjárás, bár csapadék továbbra is elsősorban eső, havas eső formájában hull majd, január 21. után van esély időnként némi havazásra.

Bővebben: Lassan észhez tér az időjárás

1. oldal / 122

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

VelcompGarage mini

KNyKK logo

Velence logó

2018. január 22. hétfő 06:46,
Vince és Artúr napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.