Ahogy az elmúlt esztendőkben, idén is kétszer kapnak a jogosultak családi pótlékot decemberben, ennek azonban csak mérsékelten érdemes örülni. Nem arról van ugyanis szó, hogy karácsonyi ajándék gyanánt extra juttatásként fizetnék ki, csupán a következő havi utalás időpontját hozzák előre a karácsony okán. A második kifizetés átutalással a tervek szerint december 19-én zajlik majd, akik pedig készpénzben postai úton kapják a támogatást, azok várhatóan december 20-án vehetik majd át.
Bár decemberre fordultunk, így nem csoda, ha hideg van és gyakran esik valamiféle halmazállapotú csapadék, mégis sokan hajlamosak drámaian fogadni a zordabb időjárást. Persze, ezen sem kell nagyon megütközni, hiszen az elmúlt években, sőt a mögöttünk hagyott évtizedben is gyakrabban hasonlított ősziesre vagy tavasziasra időjárásunk, mint téliesre. Hó csak mutatóban érkezett, az is szinte rögtön elolvadt a magasabb hőmérsékletek okán. Nos, az előttünk álló napokban is tapasztalhatunk hasonlót, főképp hétfőn, amikor az ország jelentős részén esni fog. Sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, hóra, valamint helyenként ónos esővel kell számolni. Jelentősebb havazás elsősorban az ország északi, északkeleti felében valószínű. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben élénk, erős lökések kísérhetik. A minimumok -3, +3, a maximumok -1, +5 fok között alakulnak.

Bővebben: Nem lesz melegünk jövő héten

Sokan szeretik, még többen nem, de itt az óraátállítás ideje. Most október 27-én, vasárnap kezdődik a téli időszámítás, azaz hajnali 3 órakor kell visszatekerni az órákat 2-re, igaz, a mai világban már ezt nem nagyon kell manuálisan végezni, a számítógépek és az okoskészülékek maguktól átállnak... A téli időszámítás, amely március 29-ig tart, azzal jár, hogy bár egy órával többet alhatunk, délután hamarabb besötétedik.

Bővebben: Hajnalban órát állítunk

Nem páratlan, de igen ritka, hogy október végéhez közeledve még jóval 20 fok felett alakuljanak a napközi hőmérsékleti maximumok. Ma az ország jelentős részén a 25 fokot is meghaladta a csúcsérték, s nem lesz ez másként a következő napokban sem. Kedden is napos, csapadékmentes, nyugodt kora őszi, nyárias idő várható. A légmozgás országszerte gyenge marad, így a hajnalra képződő pára, köd északnyugaton helyenként napközben is tartósan megmaradhat. Itt kevéssel 20 fok alatt, máshol 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben.

Bővebben: Hétvégéig marad az októberi nyár

Gyermekkorom óta imádok vonatozni, sok szép élményem fűződik a sínen futó vasparipához, ám amit az állami vasúttársaság manapság produkál, azzal minden korábbi pozitív benyomást felülír. Az elmúlt két napban kétszer vetemedtem arra, hogy vonatra üljek, elsőre megúsztam családilag 40 perces késéssel, mivel a szerelvény ajtajai nem záródtak rendesen, s eleve jelentős csúszással indult a Déliből. Ami viszont ma törtenik, arra Hofi sem tudna kabarét írni, mert ezen csak sirni lehet....

Bővebben: Magyar Álló Vasút (MÁV)

1. oldal / 128

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 9. hétfő 09:30,
Natália napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.