Aligha gondoltuk volna néhány évtizeddel korábban (már azok, akik akkor éltünk...), hogy a 2010-es évektől annak is jelentős hírértéke lesz, ha az országban januárban esik egy kis hó. Márpedig ez a tényállás manapság. A magasabban fekvő helyeken akad néha egy kis fehér lepel, de egyébként ritkán, az sem sok. A tényekre fordulva: ma éjjel, illetve holnap hajnalban és a reggeli órákban várhatóan 1-2 cm fehér égi áldásban lehet részük a Dunántúli területen élőknek, de nem kizárt másutt sem némi hószállingózás, mindazonáltal az ország nagyobb részén inkább havas esőre kell számítani, kevésbé hóra. Az a mostani prognózisok alapján továbbra sem látszik, hogy mikor lehet nagyobb mennyiségű, avagy tartósabb havazásra számítani, egyáltalán lehet-e a tél végéig.
A MÁV-START Zrt. haladéktalanul felülvizsgálja a mozdonyvezetők azon szolgálatait, amelyek ideje eléri a 12 órás határt annak érdekében, hogy a január 15-eihez hasonló eset a továbbiakban ne történhessen meg - áll a társaság közleményében. A január 15-én reggel Vácról a Nyugati pályaudvarra közlekedő S70-es személyvonat mozdonyvezetőjének a vonat vonalon elszenvedett késése miatt menet közben lejárt a 12 órás szolgálata, ezért Rákospalota-Újpest állomástól nem vitte tovább a vonatot, és leváltót kért. Ezt a Munka Törvénykönyve szerint, ami 12 órában maximalizálja a mozdonyvezetők munkaidejét, kötelessége volt megtenni.

Bővebben: Több pihenő a mozdonyvezetőknek

Idén is segítséget kapnak a 20 év alatti fiatalok a jogosítványukhoz megszerzéséhez - tájékoztatta ma az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-t. Az EMMI közlése szerint az intézkedés a fiatalok önálló életkezdését és munkavállalását segíti. Az állam minden 20 év alatti fiatalnak 25 ezer forint értékben kifizeti a vezetői engedélyhez szükséges KRESZ-vizsga és az ahhoz kapcsolódó e-learning vagy tantermi tanfolyam díját. Így a fiataloknak lehetőségük lesz akár a lakóhelyüktől távolabb is munkát vállalni. A kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához lehet beadni elektronikus úton vagy formanyomtatványon.

Bővebben: Idén is ingyen jogsi a fiataloknak

Az éjszakai mínuszoknak köszönhetően befagyott a Balaton, miként részben vagy egészben a Velence-tó és szinte minden állóvíz az országban. A jég nagyon vékony, s nem is fog hízni a következő időszakban, mivel - bár éjjelente a legtöbb helyen fagypont alatt marad a hőmérsékleti minimum - nap közben egyre enyhébb lesz az időjárás. Ahogy a jeget is egyelőre csak nézhetjük a tópartról, a havat is csak várhatjuk, de nem fog jönni. Legalábbis jelen állás szerint a következő 2-3 hétben szinte biztosan nem. A hosszútávú prognózisok ritkán szoktak bejönni, de úgy tűnik, ismét a február lehet a tél legfehérebb hónapja, s ekkor lehet arra is számítani, hogy kisebb-nagyobb tavainkon sportolásra alkalmas jégpáncél alakul ki.
Tragikus hirtelenséggel ma délután elhunyt Gesztesi Károly. Az 56 éves népszerű színész a budapesti Ferdinánd hídról (a Nyugati pályaudvarról kivezető sínek felett átívelő híd) a Podmaniczky utcára kanyarodva haladt autójával, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Még félre tudott állni a gépjárművel, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

Bővebben: Váratlan tragédia, elhunyt Gesztesi Károly

1. oldal / 130

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. január 22. szerda 22:07,
Vince és Artúr napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com