Székesfehérváron sem maradhatott el a Méhek napja programsorozat, mely a méhek nélkülözhetetlen szerepére hívta fel a figyelmet. E rendezvény keretein belül tartották meg a Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség átadóját is. A közösség célja az, hogy lehetőséget biztosítson a gazdalátogatásokra, ahol az érdeklődők nyomon követhetik a megvásárolni kívánt termék teljes életútját egészen a kosárba kerülésig.

Bővebben: Fehérváron összefogtak a méhekért

Április 22-től 24-ig, csütörtöktől szombatig Várpalota – Veszprém állomások között végeznek pályakarbantartási munkákat. Emiatt a Székesfehérvár – Szombathely vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Várpalota – Veszprém  között pedig vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Bővebben: Ideiglenesen változik a vonatközlekedés több vonalon

A tavaly decemberben hatályba lépett menetrend számos fejlesztést hozott mintegy harminc vasútvonalon. Április 11-től, a szokásos évi első menetrendmódosítással további újításokat vezetett be a MÁV-START annak érdekében, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést, akár a megyeszékhelyek, városok közötti utazásra, akár kirándulás, túrázás céljából. A fejlesztések a térségben többek között a Székesfehérvár—Sárbogárd—Szekszárd—Baja viszonylatokon hoznak jelentősebb változásokat.

Bővebben: Új menetrend szerint járnak a vonatok!

Ahogy azt már szombaton is jeleztük, gyökeresen változik az előttünk álló napokban időjárásunk: előbb jön egy markáns hidegfront széllel, esővel, sok helyen hóval, majd csütörtök estétől újra enyhülés veszi kezdetét és péntektől visszatér a tavasz, olyannyira, hogy szombaton és vasárnap már 20 körül alakulnak majd a napközi csúcsértékek! Akik érzékenyek az időjárás erősebb változásaira, frontjaira, most ne csodálkozzanak, ha fáj majd mindenük, ami ilyenkor szokott.

Bővebben: Három nap szünetet tart a tavasz

Folytatódik a hektikus, tavaszi "bevezető" időjárás. Húsvét vasárnap kicsit javul a helyzet, hétfőn pedig már egészen kellemes, 15-18 fok közötti napközi maximumokat mérhetünk, igaz, az erős szél ront majd a hőérzetünkön. Kedden aztán jön az igazi fekete leves: egy hidegfront hoz újabb lehűlést, többfelé kell számítani esőre, záporokra, de helyenként havas eső, hó is hullhat. Szerdán és csütörtökön is maradnak a hózáporos, esős időszakok, erős széllel. Ezen a három napon a hőmérséklet sem lépi át a 10 fokot, de éjjel fagyni is fog. Jelen állás szerint péntektől jöhet a javulás, a következő hétvégére térhetnek vissza a tavaszias, napsütéses, 15-18 fokos hőmérséklettel és kisebb légmozgással járó napok. Még mondja valaki, hogy nem bolondos az április...

1. oldal / 132

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. május 13. csütörtök 15:29,
Szervác és Imola napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com