Gyermekkorom óta imádok vonatozni, sok szép élményem fűződik a sínen futó vasparipához, ám amit az állami vasúttársaság manapság produkál, azzal minden korábbi pozitív benyomást felülír. Az elmúlt két napban kétszer vetemedtem arra, hogy vonatra üljek, elsőre megúsztam családilag 40 perces késéssel, mivel a szerelvény ajtajai nem záródtak rendesen, s eleve jelentős csúszással indult a Déliből. Ami viszont ma törtenik, arra Hofi sem tudna kabarét írni, mert ezen csak sirni lehet....

Bővebben: Magyar Álló Vasút (MÁV)

A korábban még nem tapasztalt brutális szúnyograjzás miatt a következő hetekben több településen és nagyobb területen lesz szúnyoggyérítés, mint eddig. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még június 20-án jelentette be, hogy plusz forrást biztosítanak a szúnyogirtásra. Most már azt is tudjuk, mennyit: a Magyar Közlönyben megjelent, hogy 825 millió forintot ad a kormány az idei költségvetésből a gyérítést koordináló  katasztrófavédelemnek a csípőszúnyog-ártalom elleni hatékonyabb védekezésre.

Bővebben: 825 millióval a szúnyogok ellen

A miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy mivel az elmúlt hetek időjárása rendkívüli mértékben kedvezett a szúnyogok elszaporodásának, az előre tervezett és ütemezett központi szúnyoggyérítés elégséges a vérszívók jelentős megritkításához. Gulyás Gergely elmondta, hogy Fentiekre tekintettel a kormány plusz forrást, több milliárd forintot biztosit a BM Katasztrófavédelem szamára a gyéritések sűrítésére. Az irtások országosak lesznek, de a turisztikai célpontok, üdülő-nyaralóövezetek - így a Balaton és  Velencei-tó térsége is - elsőbbséget élveznek.
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kezdeményezésére idén júniusban nagyszabású országos kampány indul, melynek célja, hogy az alsó tagozatos iskolások jobban megismerjék hazánkat. A gyermekek a kampány segítségével nemcsak a kötelező tanórai keretek között tanulhatnak az ország látványosságairól és természeti kincseiről, hanem Kajlát, a kíváncsi magyar vizslakölyköt követve virtuálisan és személyesen is felfedezhetik Magyarország csodáit. A MÁV és a GYSEV a Kajla útlevéllel (és diákigazolvánnyal) rendelkező gyermekek számára július hónapban ingyenes utazást, kísérőjük számára pedig 33%-os kedvezményt biztosít minden belföldi járaton.

Bővebben: Kajla nyomában vonaton is

Lassan eléri, sőt át is lépi az elviselhetőség határát a forróság. Pénteken 37, szombaton 38 fok körül alakulnak a napközi maximumok. Vasárnap "hidegfront" hoz némi enyhülést, de ez is inkább az enyhülés iránt érzett illúzió lesz, merthogy ekkor sem csúszik az ország legnagyobb részén 30 fok alá a legmagasabb nappali érték. Vasárnap és hétfőn a néha erős, viharos szél és az újra visszatérő záporok, zivatarok jelentenek egy kis könnyebbséget. Keddtől aztán szél már alig, eső viszont még gyakran lesz, azaz nagyjából olyan időjárás várható, mint amilyen volt május utolsó napjaitól a múlt hét közepéig: igazi trópusi. Meleg, csapadékos, párás, fülledt, szóval nem "fehér embernek" való.

1. oldal / 128

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. október 18. péntek 19:38,
Lukács napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.