A rendkívül fagyos, szeles időre tekintettel vörös kód jelzés lépett életbe pénteken délelőtt tíz órától. Ennek megfelelően adott esetben fogadniuk kell a hajléktalan embereket a nem nekik fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is – jelentette be szerdán Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

Bővebben: Rendkívüli hideg - vörös kód

Sokadszor lőttek mellé a honi meteorológusok: hétfőn még stabilan állították, hogy csütörtöktől nagyon hideg lesz és legalább azon a napon több centiméter friss hó is esik majd, mostanra kiderült, a hideg az valóban érkezik, sőt már részben itt is van, de nap közben az sem lesz olyan vészes és tartós, mint előre jósolták, a hó pedig csak az északi, észak-keleti területeket érinti részben, nekünk ide Fejérbe nem jut, csak az eső, amit már úgy ununk, hogy az kifejezhetetlen. Szóval akik előkészítették a síléceket, a szánkókat, újfent csalatkozniuk kell. Az elképzelhető, hogy tavaink befagynak, de azért ezzel is várjunk néhány napot még, mert manapság az előrejelzés az, amikor reggel a saját szemünkkel látjuk, milyen időnk van...

Bővebben: Itt a hideg, de a várt havazás nélkül

2021. február 9-e a Biztonságos Internet Napja Magyarországon. Bizony, ma már iylen is van, ráadásul indokolt, mivel egyre több csapda leselkedik azokra, akik kellő körültekintés nélkül ütögetik a billentyűket és szörföznek a weben. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kérik, hogy fogadják meg az alábbi tanácsokat, mivel a megfelelő magatartási szabályok betartásával csökkenthetők a világhálón ránk leselkedő veszélyek.

Bővebben: Netezés, csak okosan, körültekintően

Amennyiben netán az elmúlt napok kellemesebb időjárása kapcsán úgy gondolhattuk; vége a télnek, most át kell értékelnünk ezt az álláspontot, ugyanis a legfrissebb prognózisok szerint az előttünk álló hét közepén ránk törnek a mínuszok, és csütörtökön kapunk néhány centi maradó havat is. Hétfőtől szerdáig sok esőre, barátságtalan szeles időjárásra, de még 6-10 fokra számíthatunk nap közben, ugyanakkor csütörtöktől gyökeres változás kezdődik.

Bővebben: Hahó! Jön a hideg, jön a hó

A hol tavaszias, hol éppen barátságtalanul hideg januári "liftezését" jövő héten is folytatja az időjárás. A mai 4-5 fok után csütörtökön már 15 fok feletti maximum lehet. Az Időkép.hu prognózisa szerint hétfőn a délkeleti, legtovább a keleti tájakon várható havazás, havas eső, néhol ónos eső. Délután megszűnik a csapadék, a déli és tiszántúli tájak kivételével többfelé kisüt a nap. A szél mérséklődik, csak néhol lehet élénk. Fagyos lesz a reggel, északon és havas tájakon -10 fok alá mehet a hőmérséklet. Délután 0-5 fokot mérhetünk.

Bővebben: Ismét enyhül az időjárás

1. oldal / 140

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. március 6. szombat 03:41,
Leonóra és Inez napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com