Két héttel ezelőtt hirtelen jött a nagy tél végi hideg és a hó, majd egy hétig igazi szép tavaszi időnk volt. Mától újra visszatámad tél tábornok. A Közép-Dunántúl régióban, Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megye nagy részén délután, illetve este a szakadó esőt intenzív havazás váltja fel, és holnap délutánig akár 10 cm-t meghaladó friss hó eshet, miközben este 8 után már fagyni fog, így nap közben lehulló jelentős mennyiségű eső ráfagy az utakra. A hóval fedett részeken alapos meglepetés várhatja az autósokat, de még a gyalogosokat is, ahol nincs megfelelő csúszásmentesítés, hóeltakarítás... A tél - most úgy tűnik - utolsó rohama ebben a térségben a jövő hét közepéig tart, bár a prognózis szerint hétfőtől itt már nem lesz havazás, legfeljebb kisebb hószállingózás.

Az Időkép előrejelzése szerint ma délutántól egyre többfelé válthatja fel havazás az esőt, az Északi-középhegység térségében hófúvás is kialakulhat, este és éjszaka keleten, délkeleten és délen pedig ónos eső, fagyott eső is várható. Napközben 1 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, majd délután egyre jobban hűlni fog a levegő. Kettősfronti hatás terheli szervezetünket. Vasárnap kezdetben még sokfelé havazhat, északon és nyugaton hófúvás is várható, a Tiszántúlon pedig ónos esőre is készülni kell. Napközben egyre nagyobb területen szűnik meg a csapadék, de hószállingózás, kisebb havazás még többfelé előfordulhat. Az északias szél élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban -2 és -9, napközben -6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn a déli és a keleti tájakon fordulhat elő kisebb havazás. Élénk, erős lesz a szél. A fagyos reggelt követően délután -4 és 0 fok közötti értékeket mérhetünk. Kedden és szerdán a felhős időszakok mellett hosszabb-rövid időre mindenhol kisüthet a nap, helyenként azonban kisebb havazás, hózápor is kialakulhat. Élénk, erős, szerdán a Dunántúlon viharos lesz az északi-északnyugati szél. A fagyos reggeleket követően délutánonként -2 és +5 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtöktől emelkednek a hőmérsékletek, s hétvégétől újra az időszaknak megfelelő időjárás köszönt ránk.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 10. kedd 13:42,
Judit napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.