Ennek sokan fognak örülni: a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat az M1 autópálya Budapest-Győr, valamint az M7 autópálya Budapest-Balatonvilágos közötti szakaszának kapacitásbővítő fejlesztéseiről rendelkezik. Ennek értelmében az említett útszakaszokat legkésőbb 2023. március 15-ig menetirányonként háromsávosra kell bővíteni.

Tekintettel az Európai Unió közlekedési törzshálózatának részét képező M1 és az M7 autópályák stratégiai jelentőségére, amely Magyarország és a régió gazdasága szempontjából egyaránt fontos, illetve a hazai vállalkozások versenyképességének megtartására és erősítésére, a kormány egyetért a megközelítésüket, valamint a tranzitforgalom biztonságos elvezetését szolgáló autópálya-szakaszok kapacitásbővítő fejlesztésével.

Éppen ezért megbízzák a nemzeti fejlesztési minisztert és a közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztost, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket az M1 autópálya Budapest - Győr, M19 gyorsforgalmi úti csomópontja közötti szakaszának, valamint az M7 autópálya Budapest - megépítésre kerülő M7 - 710. sz. főút csomópontja közötti szakaszának menetirányonkénti három forgalmi sávra bővítését célzó építési engedélyezési tervdokumentáció előkészítésre. Az előkészítési feladatok teljesülését követően pedig - a Nemzetgazdasági Minisztérium bevonásával - meg kell valósítani a beruházást, vagyis az említett útszakaszok háromsávosra történő bővítését 2023. március 15-ig.

(Media24 / Portfoilio)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 10. kedd 14:36,
Judit napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.