Az előrejelzések szerint a már meglévő hideg mellé a hó is megérkezik az új esztendő első napján. Az még kérdéses, hogy az ország különböző részein mekkora mennyiségre lehet számítani, de jelen állás szerint a dunántúlon mindenképpen esni fog pár centi. A Városi Sí-Bank felkészült Székesfehérváron: a Vasvári Pál Általános Iskolában (György Oszkár tér 3.) snowboardot és sífelszerelést lehet kölcsönözni, de akár külön sílécet, bakancsot vagy botot is. Bejelentkezés és információ Gáncs Józseftől, a Városi Sí-Bank kezelőjénél kérhető a 20/911-22-90-es telefonszámon.

Az alapfelszerelésnek számító sílécen, sícipőn és boton kívül kiegészítőkkel is várják az érdeklődőket. Ezek közé sorolhatják a fejvédőket (bukósisakokat), térd- könyök- és csuklóvédőket. A nyugdíjazásra került hagyományos síléceket már szinte teljes egészében felváltották a közkedvelt kanyarlécek (carving), amelyeket a legkisebbektől kezdve a leggyakorlottabb sízőknek is figyelmébe ajánlják. A legkisebb léceknek 60 cm a hosszúsága, amihez 24-es lábméretű cipő tartozik, a profi sízők pedig 10 m-es sugarú lécet is kaphatnak a Sí-Bankban.

Ami az időjárást illeti, az Időkép előrejelzése szerint a 2016-os év első napján keleten marad a többnyire napos idő, a Dunántúl fölé ugyanakkor nedvesebb levegő áramlik, így eleinte főként nyugaton, később az ország középső harmadán havazás, hószállingózás is kialakulhat. Hajnalban többfelé -10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet, délután 0, -3 fok várható.

Szombaton a nyugati, délnyugati határszélen, esetleg északkeleten szállingózhat a hó. Kelet felé haladva kevesebb lesz a felhő, több a napsütés. Hajnalban továbbra is kemény fagy várható.

Vasárnap sok lesz felettünk a felhő, az északkeleti területeket kivéve borongós idő várható. Az ország déli-délnyugati felén havazhat, a maximumok 0 és -4 fok között alakulnak.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. október 18. péntek 18:15,
Lukács napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.