A Kelenföld–Tárnok–Székesfehérvár vasútvonalon helyreállították az éjjeli karbantartás után nem működő vasúti biztosítóberendezést. Ez azt jelenti, hogy 8:25 órától teljes körűen működik az állomási és vonali irányítórendszer és a sorompók is – a vonal teljes hosszán. A vonatoknak már nem kell csökkentett sebességet alkalmazni. A menetrendszerű vonatközlekedés folyamatosan áll helyre - közölte honlapján a MÁV.

A MÁVINFORM vasárnap korareggel hírül adta: a Kelenföld–Tárnok–Székesfehérvár vasútvonalon a kivitelező éjjel szoftvercserés karbantartást végzett a vasúti biztosítóberendezésen, amelyet az előírt időpontban nem tudtak befejezni. Emiatt nem működött az állomási és a vonali irányító rendszer, szünetelt a vonatközlekedés, mivel nem voltak meg az előírt szigorú biztonsági követelmények.

Reggel öt órától Székesfehérvár és Kápolnásnyék között megindult a vonatközlekedés, de csak ezen a szakaszon és ebben az irányban. A berendezés használhatatlansága miatt csak 40, a sorompók előtt legfeljebb 15 km/órás sebességgel haladhattak a vonatok. Nem sokkal később, 5:45 órától megindult a vonatközlekedés a vonal teljes hosszán. A berendezés továbbra sem működött még, ezért csak 40 km/órás, a sorompók előtt pedig csak 15 km/órás sebességgel haladhattak a vonatok, amely jelentős késéseket okozott. A vonalon a sorompók sem működtek.

A biztosítóberendezést folyamatosan, szakaszonként állították helyre: először 6:20 órakor Székesfehérvár és Gárdony, majd 6:50 órakor Gárdony és Kápolnásnyék, ezután 7:00 órakor Martonvásár és Kápolnásnyék, ezt követően 7:25 órakor Tárnok és Martonvásár, legutoljára Tárnok és Kelenföld között. Tekintettel arra, hogy a hajnali, reggeli vonatkésések miatt a vonatszerelvényeknek, FLIRT motorvonatok is a helyükre, a rendes kerékvágásba kell kerülniük a menetrendszerű vonatközlekedés folyamatosan áll helyre, teljesen pedig várhatóan dél körül.    

A vasúttársaság a késekért az utasok elnézését kéri. - írja tájékoztatójában a MÁV.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2020. szeptember 21. hétfő 13:44,
Máté és Mirella napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com