Katved szemle dujv joA dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokságra látogatott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szeptember 16-án, szerdán délelőtt. Magosi Lajos tűzoltó ezredest a szolgálatban lévő tűzoltók, valamint a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói felsorakozva köszöntötték. Az igazgató megtekintette a gépjárműveket, a felszereléseket, az egyéni védőeszközöket, valamint az elhelyezési körülményeket.

Dunaújvárosban a katasztrófavédelmi kirendeltségnek és a tűzoltó-parancsnokságnak helyet adó, közel hatvanöt éves épület korszerűsítése másfél éve kezdődött. Megújult az épület főbejárata, a belső udvar aszfaltburkolata, a szertárajtóknál új előtetőt alakítottak ki. A pihenőhelyiségek, a zuhanyzók és a közösségi társalgó korszerűsítésével jelentősen javultak, komfortosabbá váltak a készenléti állomány elhelyezési körülményei. Nyár elején az épület lapos tetejének a teljes szigeteléscseréje is megvalósult.

Az igazgatói szemle közben a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit elszólította a kötelesség. Egy kigyulladt kamionhoz riasztotta őket a megyei műveletirányítási ügyelet. Felsőcikola-puszta közelében egy napraforgót szállító nyerges vontató motorterében egy kábel gyulladt ki. A kamionsofőrnek egy porral oltóval sikerült elfojtania a lángolást. A tűzoltók végül a motorteret átvizsgálták, további izzó részeket nem találtak. - tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

(Fotó: Katasztrófavédelem)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. augusztus 22. csütörtök 05:01,
Menyhért és Mirjam napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.