Katved verseny4 joDunaújváros adott otthont a XIX. Flórián Kupa országos létesítményi tűzoltó versenynek az elmúlt hétvégén. A vetélkedőn induló huszonhárom csapat három versenyszámban, vagyis kismotorfecskendő-szerelésben, ügyességi akadálypályán és fali tűzcsapszerelésben mérte össze tudását és felkészültségét. Az országos megmérettetésen Fejér megyét a székesfehérvári Alcoa-Köfém, valamint a dunaújvárosi papírgyár és vasmű létesítményi tűzoltó-parancsnoksága képviselte, nem is eredménytelenül, ugyanis az egyik kategóriában székesfehérvári első hely.

A Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének és a Magyar Tűzoltó Szövetség Létesítményi Tűzoltósági Tagozatának versenyét dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelő-helyettese nyitotta mag. Köszöntőt mondott Pimper László, a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének alelnöke és Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Az eredményhirdetésen Németi László tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes köszönte meg a versenyző csapatok részvételét.

Az összesített eredmények alapján a teljes rajjal (hat csapattaggal) induló, nem főfoglalkozású létesítményi tűzoltó-parancsnokságok kategóriájában a székesfehérvári Alcoa-Köfém csapata az első helyezést érte el. - tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

(Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség)