Lemondanak három havi tiszteletdíjukról a várpalotai képviselő-testület tagjai, hogy ezzel is segítsék a járványhelyzet okán nehéz helyzetbe került embereket, családokat. A dicséretes kezdeményezéshez csatlakoztak az önkormányzati szakbizottságok külsős - nem képviselő -  tagjai is. A májusi, júniusi és júliusi tiszteletdíjakból adódó összegből létrejön egy önkormányzati képviselői alap a Veszprém megyei városban. A kezdeményezést Facebook-oldalán köszönte meg képviselőtársainak Várpalota polgármestere, Talabér Márta.

Bővebben: Várpalotai példamutatás

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán azt közölte, hogy Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Sajószentpéteren és Várpalotán még mindig kifogásolt a levegő a magas szállóportartalom miatt. A többi településen viszont már elfogadható a levegő minősége. Az érzékeny lakosságcsoportba tartozók kifogásolt levegőminőség esetén is légúti tüneteket tapasztalhatnak és számíthatnak a már meglévő tüneteik súlyosbodására. Számukra nem javasolják a szabadban intenzív fizikai tevékenységek végzését. Ezzel együtt megjegyezték: a meteorológia előrejelzés alapján a következő napokban is előfordulhat kedvezőtlen levegőminőség. (A kép illusztráció)

Két héttel ezelőtt hirtelen jött a nagy tél végi hideg és a hó, majd egy hétig igazi szép tavaszi időnk volt. Mától újra visszatámad tél tábornok. A Közép-Dunántúl régióban, Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megye nagy részén délután, illetve este a szakadó esőt intenzív havazás váltja fel, és holnap délutánig akár 10 cm-t meghaladó friss hó eshet, miközben este 8 után már fagyni fog, így nap közben lehulló jelentős mennyiségű eső ráfagy az utakra. A hóval fedett részeken alapos meglepetés várhatja az autósokat, de még a gyalogosokat is, ahol nincs megfelelő csúszásmentesítés, hóeltakarítás... A tél - most úgy tűnik - utolsó rohama ebben a térségben a jövő hét közepéig tart, bár a prognózis szerint hétfőtől itt már nem lesz havazás, legfeljebb kisebb hószállingózás.

Bővebben: Estétől erősen rázza Holle anyó...

Markáns hidegfront érte el Magyarország területét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére és járásra, így Fejér megyében a sárbogárdi és az enyingi járás kivételével a legmagasabb fokozatú, azaz vörös riasztás van érvényben ma éjfélig. Ugyancsak vörös riasztást adtak ki a régióban Veszprém, Várpalota, Tatabánya és Esztergom környékére is. A viharos széllel kísért időjárás még hétfőn is kitart, keddtől lesz némi javulás, de hideg, éjszaka már fagyokat hozó, nap közben is 10 fok alatti hőmérsékleteket tartogató napok állnak előttünk.

Mint ismert, Simicska Lajos milliárdos üzletember saját kezűleg festegetett nyomdafestéket nem tűrő, Orbán Viktort gyalázó feliratokat a saját cége által fenntartott plakáthelyekre kedden hajnalban, Veszprémben. Ötig jutott, mert bejelentésre a rendőrök lefülelték a frusztrált milliárdost. A komédiába illő események szerdán folytatódtak, miután két kapucnis fiatal átfestette, láthatatlanná tette Simicska "alkotását", erre pedig - láss csodát - a plakáthelyek üzemeltetője (igen, a Simicska által tulajdonolt cég...) tett feljelentést a rendőrségen nagy bánatában, hogy a "főnök" művészetét megrongálták... Csütörtökön a város polgármestere közleményt adott ki.

Bővebben: "Obszcén feliratok" a plakáthelyeken

1. oldal / 185

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. május 29. péntek 02:34,
Magdolna napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com