Két héttel ezelőtt hirtelen jött a nagy tél végi hideg és a hó, majd egy hétig igazi szép tavaszi időnk volt. Mától újra visszatámad tél tábornok. A Közép-Dunántúl régióban, Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megye nagy részén délután, illetve este a szakadó esőt intenzív havazás váltja fel, és holnap délutánig akár 10 cm-t meghaladó friss hó eshet, miközben este 8 után már fagyni fog, így nap közben lehulló jelentős mennyiségű eső ráfagy az utakra. A hóval fedett részeken alapos meglepetés várhatja az autósokat, de még a gyalogosokat is, ahol nincs megfelelő csúszásmentesítés, hóeltakarítás... A tél - most úgy tűnik - utolsó rohama ebben a térségben a jövő hét közepéig tart, bár a prognózis szerint hétfőtől itt már nem lesz havazás, legfeljebb kisebb hószállingózás.

Bővebben: Estétől erősen rázza Holle anyó...

Markáns hidegfront érte el Magyarország területét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére és járásra, így Fejér megyében a sárbogárdi és az enyingi járás kivételével a legmagasabb fokozatú, azaz vörös riasztás van érvényben ma éjfélig. Ugyancsak vörös riasztást adtak ki a régióban Veszprém, Várpalota, Tatabánya és Esztergom környékére is. A viharos széllel kísért időjárás még hétfőn is kitart, keddtől lesz némi javulás, de hideg, éjszaka már fagyokat hozó, nap közben is 10 fok alatti hőmérsékleteket tartogató napok állnak előttünk.

Mint ismert, Simicska Lajos milliárdos üzletember saját kezűleg festegetett nyomdafestéket nem tűrő, Orbán Viktort gyalázó feliratokat a saját cége által fenntartott plakáthelyekre kedden hajnalban, Veszprémben. Ötig jutott, mert bejelentésre a rendőrök lefülelték a frusztrált milliárdost. A komédiába illő események szerdán folytatódtak, miután két kapucnis fiatal átfestette, láthatatlanná tette Simicska "alkotását", erre pedig - láss csodát - a plakáthelyek üzemeltetője (igen, a Simicska által tulajdonolt cég...) tett feljelentést a rendőrségen nagy bánatában, hogy a "főnök" művészetét megrongálták... Csütörtökön a város polgármestere közleményt adott ki.

Bővebben: "Obszcén feliratok" a plakáthelyeken

Már pénteken 30 centiméteres jégvastagságot mértek Siófok Balatonon (az Ezüstparton) kijelölt jégpályáján, amelynek méreteit a nagy érdeklődésre való tekintettel megduplázták, így immár 300 x 600 négyezetméternyi területen várja a korcsolyázni, szánkózni, fakutyázni vágyókat. A Velencei-tónál Agárdon van kijelölt jégpálya a Popstrandon, de a Velence Korzónál ugyancsak ezrek sportolnak, csúszkálnak a tavon és - ugyanitt - a február közepépig működő fedett műjégpályán is sokan koriznak, a teljesen biztonságos sportolást választva.

Bővebben: Jéghelyzet Velencétől Siófokig

A rendkívüli hidegnek köszönhetően a Velencei-tó jege vasárnap reggelre 14 cm-re hízott, a Balatoné is a legtöbb helyen elérte és meg is haladta a 12 cm-t, Siófokon 13 centis vastagságot mértek, ennek ellenére a viharos szél több helyen megtörte a jeget, és bár a szabaddá vált vízfelületek a nagy hideg miatt újra befagytak, ezeken a területeken a jégvastagság még nem éri el a 10 centiméteres vastagságot, vagyis az nem nem mindenütt biztonságos. A Velencei-tónál Agárdon van kijelölt jégpálya, de Velencén is rengetegen vannak a jégen a Korzónál. Alább érdemes megtekinteni Koszti András polgármester vasárnap délben itt készített rövid videóját, amelyből jól látszik, hogy a tömeg a nyári főszezont idézi. https://youtu.be/Qbsj34L7Lu0

Bővebben: Sokat hízott a jég, korira fel!

1. oldal / 185

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 9. hétfő 08:20,
Natália napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.