Bicske város zánkai táborában csaknem félszáz kárpátaljai, Rát és Csap településekről érkezett nehéz sorsú gyermek nyaral ezekben a napokban. Itt tartózkodásuk költségeit Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, a Fejér megyei 3. sz. vk. Fideszes országgyűlési képviselője és a választókerület településeinek önkormányzatai biztosították. A képviselő és az érintett támogató települések több vezetője meglátogatta a táborlakókat a nemzeti ünnep előtt. Ott volt Martonvásár, Újbarok, Vál és Velence első embere, valamint Bicske alpolgármestere is.
 
Tessely Zoltán a rögtönzött "táborgyűlésen" köszöntötte a gyerekeket. A határon túli magyarok sorsát közismerten a szívén viselő országgyűlési képviselő elmondta, hogy példa értékű összefogás nyilvánul meg már évek óta választókerülete települései részéről a nyaralás támogatását illetően. Idén például - egy kivételével - minden választókerületi önkormányzat hozzájárul kisebb-nagyobb összeggel a költségekhez, összesen 2 millió Ft-ot gyűjtöttek össze erre a célra, aminek köszönhetően valóban tartalmas, élménydús anyaországi táborozást tudtak biztosítani a nehéz sorsú kárpátaljai ifjaknak.
 
Velence polgármestere, Koszti András szó szerint igen súlyos ajándékkal érkezett Zánkára; közel 30 kilónyi dinnyével lepte meg a ráti és csapi gyerekeket, akik az ebédet követően közös erővel percek alatt meg is semmisítették a lédús nyári finomságot. Az ebédet és a ráadást rögtön le is dolgozták a határon túli fiatalok, akik közül sokan asztalhoz álltak és egymás, majd látogatóik ellen vívtak komoly ping-pong csatát. Hamar ki is derült, hogy Tessely Zoltán és Koszti András is kiválóan bánik az ütővel és a kaucsuklabdával, mint mondták, gyermekkoruk óta gyakran űzték ezt a verseny- és tömegsportként is népszerű játékot.
 
A balatoni nyaralás lényege azonban a strandolás, ennek megfelelően a táborozók és látogatóik délután együtt vetették bele magukat a hűsítő hullámok közé a zánkai községi strandfürdőben, a tartalmas napot pedig este közös tábortűz zárta.
 
(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 12:37,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.