A Fejér Megyei Önkormányzat és Székesfehérvár Önkormányzata közös szervezésében 2018. április 6-án, pénteken kerül megrendezésre a Megyenap, s ennek keretében a Megyekorzó Székesfehérváron, a Szent István téren. A program célja, hogy bemutassa Fejér megye kulturális értékeit és megismertesse a helyi élelmiszereket és kézműves termékeket. A pénteki eseményt beharangozó sajtótájékoztatón dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: minden évben olyan helyszínt választanak a Megyenap számára, amiről azt gondolják, hogy példaként szolgálhat a megye vagy akár az ország többi települése számára. És mint fogalmazott, Székesfehérvár vitathatatlanul ilyen település; a történelmi múlton túl jelenlegi gazdasági teljesítőképessége és adottságai is országos szinten kiemelkedőek.

Hét évvel ezelőtt, a megyei közgyűlés akkori elnöke, Vargha Tamás vezetésével indították útjára a Fejér Termék Programot azzal a céllal, hogy támogassák a helyi élelmiszer-termelést, a kézművesek tevékenységét, valamint a megyében élő kis- és középvállalkozásokat. A keddi sajtótájékoztatón Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy az évek folyamán az egyre növekvő keresletnek is köszönhetően folyamatosan bővül a portékáikat kínáló megyei termelők köre. Arra biztatta a pénteki Megyekorzóra kilátogatókat, hogy a kulturális értékek mellett ismerték meg a helyi kulináris értékeket is.

Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere a mindennapokban szinte elmosódó közigazgatási határokról beszélt, hiszen a közös történelmi múlt mellett a gazdaság, az oktatás és számos más terület összeköti a megyehatáron belül élőket. Ezt az együttélést erősíti az évenként más-más helyszínen megrendezett Megyenap is.

Az egész napos rendezvény, amelynek fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, ünnepi közgyűléssel kezdődik 09.00 órakor a Megyeháza dísztermében, ahol a „Fejér Megye Díszpolgára” kitüntető cím mellett a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke átadja az önkormányzat kitüntető címeit, díjait. Törő Gábor országgyűlési képviselő megtisztelőnek nevezte, hogy az ünnepi közgyűlésen olyan Fejér megyei polgároknak adhatják át a díjakat, akik a megye gazdasági és kulturális életében kiemelkedő teljesítmény nyújtanak, tevékenységükkel példát mutatnak. 

Az „Értékes Megyenap 2018” 11.30 órakor kezdődő ünnepi megnyitóján színpadra lép majd Király Dávid, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny dudása. A délután folyamán a XXV. Fejér Megyei KOR-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? legjobb előadói és a Fejér Megyei Diáknapok nevezettjei lépnek színpadra. Idén is lesz Hungarikum Kincsesláda játékpark, ahol az interaktív játéktérben minden korosztály próbára teheti ismereteit a Hungarikum Gyűjtemény és a Fejér Megyei Értéktár tárgyköréből, míg a MINTAKincstár gyermekeknek szóló játékai a magyar népművészet formavilágát népszerűsítik.  A jövőről tudatosan gondolkodó idősebbnek és fiatalnak egyaránt tartalmas időtöltést nyújt az a rajz-, fotó- és logokiállítás, amely a megyei önkormányzat által kiírt klímavédelmi szemléletformáló pályázatra érkezett legjobb alkotásokat mutatja be.

(ÖKK)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 12:31,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.