Az elmúlt napon 24-ről 39-re nőtt az igazoltan új koronavírussal fertőzöttek száma Fejér megyében, ami azt jelenti, hogy most egyetlen nap alatt több az új fertőzött, mint volt a járvány kitörésétől egészen a múlt hét elejéig, ezzel az országos fertőzöttségi listán a korábbi stabil 6.-7. helyről Fejér egyből felugrott a dobogóra Budapest és Pest megye mögé! Sajnos már mutatkozik az "eredménye" annak, hogy Fejér megyében van a Velencei-tó, egy ugrásra a Balaton és Budapest, valamint még számtalan csábító kirándulóhely, amelyek a kellemes tavaszi időben folyamatosan, főleg hétvégeken csalogatják a családokat, a kirándulókat. Dacára annak, hogy az emberek jelentős része komolyan veszi a helyzetet, betartja a szakemberek kéréseit és a kormány korlátozó intézkedéseit, rendkívül sajnálatos módon sokan vannak, akik nem ezt teszik, csoportosulnak az utcákon, tereken, mindenütt, ahol erre lehetőség van.
 
A Velencei-tó, kiváltképp a Velence Korzó megdöbbentő telítettségével már nagyon sok hírportál és más média foglalkozott az elmúlt napokban, de számos jelzést kaptunk vadászoktól, horgászoktól és az érintett területeken élőktől, hogy az elmúlt két hétvégén gyakorlatilag olyan sokan voltak a szabadban, csoportosan, mintha semmiféle probléma, korlátozás nem lenne, nem azt hallanánk naponta legalább százszor, hogy maradjunk otthon, mert a vírus berobbanhat, sokan megfertőződhetnek rövid idő alatt. Nem, a dacos magyar megy kirándulni, családostul, hiszen "Mit nekünk ez a vírus! Nincs itt semmi gond, nekem, az én családomnak nem lehet baja!". De! Bizony lehet, akár végzetes is. NE VÁRJUK MEG! A fiatalok sem védettek! Sőt, kiváló vírushordozók, a legkönnyebben ők terjeszthetik a vírust, mert többnyire tünetmentesek, vagy csak enyhe tüneteket produkálnak. Megengedhetetlen, hogy tinik sokasága csoportosuljon az utcákon, tereken, mint pl. a napokban készített mellékelt fenti fotón, ahol hatan állnak egymáshoz közel, egy csoportban, sőt, ez a "kupac", előtte még 10 fős volt, ám miközben elmentem a mobilért, hogy lefotózzam, közben négyen elballagtak...
 
Alább Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András figyelmeztető közleményét olvashatjuk:
 
"Tisztelt Fehérváriak!
 
Sok mindenről volt szó az elmúlt napokban. Sokan és sokat beszéltek anyagi, pénzügyi kérdésekről, gépjárműadóról, parkolásról, elvont jogászkodásnak, pártpolitikai csatáknak és értelmetlen, személyeskedő támadásoknak is tanúi lehettünk. A ma reggeli számok azonban mindenkit ki kell józanítsanak. Kérem tehát, hogy mindenki térjen vissza a lényegre: itt és most az emberek élete, egészsége a tét!
 
Többször kaptunk már figyelmeztető jeleket a koronavírus-járvány idején. A mai nap nyilvánosságra hozott adatok azonban minden eddiginél komolyabb megállásra kell, hogy késztessenek bennünket. Fejér megyében tegnapról ma hajnalra 24-ről 39-re nőtt, azaz egy nap alatt 62 %-os drasztikus emelkedést mutat a közelünkben élő koronavírusfertőzöttek száma. Többségüket nyilvánvalóan a Fejér Megyei Szent György Kórházban kezelik.Nem engedhetjük, hogy megyénkben, városunkban berobbanjon a járvány!
 
Utasítottam a közterület-felügyelőket, hogy szólítsanak meg mindenkit, és hívják fel a figyelmet a kijárási korlátozás szabályaira. Kérem a rendőröktől és a járőröző katonáktól, hogy szerezzenek érvényt a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben foglaltaknak.
 
Ha csak lehet, maradjunk otthon! Ennek a legfőbb védekezési szabálynak a betartásával tiszteljük meg azokat, akiknek muszáj elhagyniuk az otthonaikat! Tiszteljük meg a ma egyébként külön is ünnepelt egészségügyi dolgozókat, akik közül nagyon sokan a frontvonalban harcolnak az emberéletekért.
 
Tiszteljük meg továbbá azokat, akik munkájuk révén ebben a nehéz helyzetben is életben tartják a gazdaságot, fenntartják a közszolgáltatásokat.
 
Vigyázzunk egymásra!
 
                                                           dr. Cser-Palkovics András
                                                                      polgármester"
 
 
 

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. június 3. szerda 23:36,
Klotild és Cecília napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com