Egyre több a felelősen gondolkodó ember a koronavírus-járvány kapcsán, s bár még mindig rengeteg a helyzettel mémekben és viccekben poénkodó honfitárs is, az mindenképpen örömteli, hogy napról napra nő a segítő csoportokba jelentkezők és ott jelentős önkéntes tevékenységet végzők száma. Fejér megyében is jócskán vannak olyanok, akik nem maradnak egész nap a biztonságot jelentő négy fal között, saját egészségüket is kockáztatva igyekeznek segítséget nyújtani a vírus által leginkább fenyegetett idősebb, 65 év feletti korosztálynak, de a megyei vezetők, politikusok java is élen jár példamutatásban. Feltétlenül kiemelésre érdemes a székesfehérvári önkormányzat és dr. Cser-Palkovics András polgármester, a 3. sz. választókerület országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, Vargha Tamás országgyűlési képviselő, államtitkár - aki tagja az operatív törzsnek is -, valamint a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián tevékenysége.
 
Fentebb említetteknek nagyban köszönhető az, hogy gyorsan és nagy létszámban alakultak, illetve folyamatosan alakulnak helyi, települési szintű segítői csoportok. A kiváló koordináció mellett ők azok, akik általános tájékoztató munkájukkal is sokat tesznek azért, hogy mindenki megfelelőképpen komolyan vegye a járványhelyzetet és az azzal járó járó intézkedéseket, s naprakész, hiteles információkkal rendelkezzen. Természetesen vannak még nagyon sokan, akik hasonlóképpen cselekednek, ami komoly hitet ad ahhoz, hogy ezt a világszerte pusztító kórságot mielőbb le lehessen győzni.
 
Minden segítő joggal viselheti most "a mindennapok hőse" címet, hiszen ilyen veszélyhelyzettel az elmúlt bő 100 évben nem találkozhatott az emberiség, így nincs senki előtt olyan példa, ami ilyen helyzetben adott volna gyakorlati tapasztalatot a ma élő generációknak, ők mégis bátran és odaadással segítenek másokon. Munkájuk értéke nem kétséges, miként az sem, hogy amiben lehet, támogatni kell őket, s lehetőség szerint személyesen is csatlakozni hozzájuk. Székesfehérváron máig közel 270-en jelentkeztek önkéntesnek az önkormányzat felhívására, de nagyon sokan vannak a már említett 3-as megyei választókörzet településein is. Külön kiemelésre méltó Pátka, ahol nem az önkormányzat, hanem a helyi Fidesz csoport szervezett jól működő segítői csapatot, amelyben 14-en tevékenykednek immár második hete közel 100 fő időskorú lakossal kapcsolatot tartva, az ő életüket könnyítve ebben a nehéz helyzetben napi bevásárlással, gyógyszerkiváltással, gyakorlatilag mindennel amire megkérik őket az érintett időskorú falubeliek.
 
Természetesen e helyütt meg kell emlékezni mindenkiről, akik azon dolgoznak, hogy minél könnyebben átvészelhető legyen ez az időszak, a postásokról, a hivatalokban ügyeletet tartókról, a gyógyszertárakban és a boltokban dolgozókról, a távoktatásra napok alatt átálló tanárokról és diákokról, a társadalmi munkában maszkok százait varró önkéntesekről, valamint első sorban azokról, akik a vírussal hadakoznak az egészségügyi hálózaton belül ápolóként, asszisztensként, orvosként, mentősként. Nekik nem lehet elég nyomatékosan elmondani, avagy eléggé nagy betűkkel kiírni, hogy KÖSZÖNJÜK!!!

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. augusztus 10. hétfő 00:57,
Lőrinc napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com