Sokéves példás kezdeményezését erősítette meg idén is a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és a megyei kormánymegbízott. Dr. Molnár Krisztián és Dr. Simon László a Megyeháza udvarán december 9-től 24-ig (naponta reggel 8-tól kb. este 8-ig) nyitva tartó jótékonysági fenyővásár kedvezményezettjeinek, a megyei szociális- és gyermekvédelmi intézmények képviselőinek adta át jelképesen a karácsonyfákat. Deresné Tanárki Mária és Cséplőné Göncz Veronika, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének szintén jelen lévő igazgatója, Mátrahalmi Tibor nagy örömmel fogadták a hagyományos adományt.
 
Dr. Molnár Krisztián és Dr. Simon László egyaránt kiemelte, hogy immár kilenc éve jól bevált közös kezdeményezésük a jótékonysági fenyővásár, az érintett intézmények karácsonyfával való támogatása, s mivel nagyon fontosnak tartják a szeretetet, a társadalmi közösségvállalást és az egymásra való odafigyelést, nem kérdés számukra, hogy ezzel a decemberi szép programmal próbálják szebbé tenni a megyében élő, mintegy 1500 szociális gondoskodással érintett ember, kiemelten a mintegy 850 állami gondozott gyermek ünnepét. Mint elmondták, ez az akció egyben figyelemfelhívás is a társadalom számára, hogy figyelni és segíteni kell a rászorulókat, akik nem meleg családi fészekben töltik a karácsonyt, s élik mindennapjaikat.
 
A megyei közgyűlés elnöke hozzátette: a kormányhivatallal való közös gondolkodás nem csak ebben a fenyővásárban, az intézmények fenyővel való támogatásában nyilvánul meg, ugyanis a legalapvetőbb előkészületeken - mint pl. a Megyeháza (amely a kormányhivatal otthona is) közös feldíszítése - túl a megyei közgyűlés évzáró ünnepi üléséhez kötődően december 12-én, csütörtökön jótékony célú adventi vásárral segítik az intézményeket a Megyeháza aulájában. Dr. Molnár Krisztián elárulta azt is, hogy az évzáró közgyűlésen a gyermekvédelmi központban nevelkedő kislányok és kisfiúk köszöntik műsorukkal a megjelenteket.
 
A programok a jótékonysági vásárral már 9.00 órakor megkezdődnek, a Fejér Megyei Közgyűlés pedig 10.00 órakor tartja ez évi utolsó ülését, amelyet közmeghallgatással is egybekötnek. Ennek keretében az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői a megyei önkormányzat feladat- és hatáskörébe tartozó ügyekben fordulhatnak a közgyűlés elnökéhez és tagjaihoz.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. augusztus 12. szerda 08:37,
Klára napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com