Velencén került megrendezésre a 2019-es Megyenap. A Megyekorzóval, Fejér Termék és Kézműves Vásárral egybekötött esemény a Fejér Megyei Közgyűlés ünnepi ülésével kezdődött, amelynek keretében kitüntető címeket, díjakat adott át a közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián. A két legrangosabb elismerést, Fejér Megye Díszpolgára címet Dr. Mikó Péter, a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnöke és a magyar - egyben a székesfehérvári - jégkorongsport kiemelkedő alakja, Ocskay Gábor kapta. Rajtuk kívül még számos szakembert díjaztak kimagasló tevékenységükért.
 
Az ünnepi ülésen Dr. Molnár Krisztián mellett köszöntőt mondott a házigazda választókerület országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, Velence polgármestere, Koszti András, valamint az erdélyi Tusnádfürdő polgármestere, Albert Tibor, aki Dr. Molnár Krisztián társaságában ünnepélyesen megerősítette a nyáron kötött megye és település közötti testvérszerződést. Mindig jó humorú polgármester alaposan megnevettette a jelenlévőket, amikor közölte, hogy Tusnádfürdőn az 1629 állandó lakos mellett számon tartanak 20 medvét is, mint "Tusványos" lakosát... Mivel a román törvények tiltják a székely zászló használatát az önkormányzatoknál, közhivatalokban, ezért a megyei elnök egy képkeretbe foglalt művészeti alkotás formájában nyújtotta át azt Albert Tibornak, aki pedig egy díszes agyagvázával és egy Székely tájat ábrázoló képpel ajándékozta meg a megyei vezetőt.
 
A délutáni közönségprogramok közül kiemelkedett a Honeybeast együttes koncertje, amelyre megtelt a Velence Korzó főtere. A népszerű zenekar produkcióját mintegy háromezren látták-hallották élőben. A felvezető események között volt óvodás és kisiskolás műsor, fellépett a Zichyújfalui Mazsorett csoport, a Hungarikum együttes és a Gilice Gyermek Néptánccsoport, bemutatót tartott a VKKKSE karate egyesület, s átadták a "Legszebb stand" verseny díjait is. Egy szép és tartalmas nap végén mindenki elégedetten mehetett haza.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. június 3. szerda 16:58,
Klotild és Cecília napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com