Magyarország kormányának 2018-as döntése alapján a Székesfehérvári Egyházmegye 45 plébániája 640 milliós forintos támogatásban részesül - a Katolikus Szeretetszolgálattal közösen -, összesen 66 projektre. A beruházások keretében a 200 éves pátkai Szent Anna római katolikus templom elavult, szabvány palafedéssel készült tetőhéjazatának cseréje is megvalósul az épülethez jobban illő hagyományos égetett cserépfedéssel. A projektet május 21-én sajtótájékoztató keretében mutatták be a székesfehérvári püspökségen.
 
- Nagyon fontos számunkra, hogy a nagy történelmi múlttal rendelkező egyházi ingatlanok állagának jelentős romlását megállítsuk. - mondta Spányi Antal megyéspüspök, aki hozzátette, hogy a kormány nagylelkű döntése tette lehetővé ennek a projektnek a kibontakozását, mert meghallotta és támogatta azokat a kéréseket, amelyeket a közösségek juttattak el hozzá ebben a tárgykörben.
 
A pátkai beruházást kezdettől fogva támogatta Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos, aki a részletekről szólva kiemelte, hogy a pályázati kiírások, a nemzeti forrás azért is születhetett meg, mert a kormány számára fontos volt a vidékfejlesztés és az egyházépítés. - Pátka kapcsán egy 20 milliós, igencsak időszerű beruházásról számolhattunk most be püspök atyával közösen, ami szemlélteti, hogy ez legalább olyan fontos, mint Válban megyénk egyik legnagyobb temploma, vagy Lovasberényben a helyi templom, amely jóval meghaladja a közösség méretét. Ez csak a megújulási folyamat kezdő lépése, ugyanis a toronyra is sor kerül a későbbiek folyamán, egy külső homlokzati felújítás tekintetében. Ettől azt reméljük, hogy hatására a belső is megújul, s egyre több hívő tud templomba járni. - mondta Tessely Zoltán.
 
Pásztor József, a Fidesz helyi csoportjának elnöke, aki a felújítás érdekében közbenjárt a körzet országgyűlési képviselőjénél, miniszterelnöki biztosánál, nagy örömmel üdvözölte a projekt megvalósulását, egyúttal megköszönte Tessely Zoltánnak azt a nagyon komoly segítséget, amely által sikerült a kormány támogatását elnyerni.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. szeptember 23. hétfő 15:22,
Tekla és Líviusz napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.