Kézművesek, kistermelők, szárnyaikat próbálgató vállalkozók és a vásárlók folyamatosan bővülő köre alkotja a #vegyélfejért. A november elején életre hívott kezdeményezés célja, hogy a járvány miatt elmaradt karácsonyi vásárok résztvevői új, virtuális helyszínen ajánlhassák portékáikat. A kezdeményezés pozitív fogadtatását jól jelzi, hogy a tagok száma tízről két hét alatt közel 4000 főre nőtt – mondta el a csoport létrehívója, Berdó-Kovács Erika.

Bővebben: Vegyél Fejért!

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázat keretében újult meg két lovasberényi épület: az orvosi rendelő és a sportcsarnok. Hőszigetelés, tető és födém szigetelés, fűtés korszerűsítés valamint a nyílászárók cseréje történt meg mindkét épületnél. - adta hírül Facebook-oldalán a Fejér megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián, valamint Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlsztéséért felelős miniszterelnöki biztos.
Komoly mértékben fejlődik a Pannónia Szíve régió, különösen példás a térség úthálózatának fejlesztése új szakaszok létrehozásával és korábbi, rossz minőségű szakaszok felújításával. Néhány napja adták át az Etyeket Alcsútdobozzal összekötő felújított útszakaszt, ma pedig már egy tervezett új szakasz, az Etyek-Dávidmajor-Herceghalom összekötő út kapcsán invitálta bejárással egybekötött tájékoztatóra a sajtó munkatársait Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés és a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács elnöke. Az eseményen jelen voltak az érintett települések polgármesterei, alpolgármesterei, illetve a Magyar Közút Nonprofit Zrt vezetői is.

Bővebben: Új úthálózati elemet terveznek Etyek és Herceghalom között

Csatlakozva a 2019-ben felújított 6 kilométeres szakaszhoz, új, kiváló minőségű útszakasszal bővült a 8106-os Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz összekötő út. A Magyar Falu Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - mintegy 385 millió forintba kerülő - beruházásában megújult 4 kilométeres szakasz ünnepélyes átadójára ma került sor Alcsútdoboz határában Gyopáros Alpár, Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, valamint Tóth Erika, Alcsútdoboz polgármestere és Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere részvételével.

Bővebben: Új szakasszal bővült Etyek és Alcsútdoboz között a 8106-os út

Immár a negyedik epizódnál jár sorozatunk, melyben azokat a Fejér megyei, illetve környékbeli kirándulóhelyeket helyeztük fókuszba, amelyek népszerűek, avagy azzá válhatnak a turisták, a kiránduló családok körében. Eddig a Bakony lábától a Vértesen keresztül eljutottunk a Velencei-tóig. Legutóbb a Váli-völgy felé vettük az irányt, most pedig a Duna megyei szakasza és a folyó menti települések állnak fókuszunkban.

Bővebben: Megyénk körül megyünk körül - Hegyen-völgyön a Dunáig

1. oldal / 28

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2020. november 29. vasárnap 08:37,
Taksony napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com