Családi napra vártak kicsiket és nagyokat június 22-én Pátkán a Royal Rose lovardába. Jöttek is szép számmal anyukák, apukák, kislányok és kisfiúk, mi több, baráti társaságok. A házigazda Pásztor József és családja mindenről gondoskodott, ami az érkező érdeklődők tartalmas kikapcsolódását szolgálta. A lovaglási lehetőség mellett volt arcfestés, patkódobó verseny és csikós bemutató is, sőt az apróságoknak a házi "kisállatkert" lakóinak simogatására és kismedencés pancsolásra is volt lehetőségük. A nagy meleg, a tűző nap ellenére élénk erdeklődés kisérte a rendezvényt, amely jól szolgálta közösségépítő célját.
 
Június 22-én, szombaton immár másodszor rendez Családi Napot a pátkai Royal Rose Lovarda. A tavalyi, nagy sikerű székesfehérvári esemény után ezúttal a lovarda központjában (8092 Pátka, Kossuth utca 77.) várják egy kellemes és hasznos "pacis" napra a kicsiket és nagyobbacskákat 11.00 és 17.00 óra között. Pásztor József és családja remek programokkal készültek, a lovagláson kívül lesz csikós bemutató, lovaskocsikázás, arcfestés, patkó dobáló verseny és még sok meglepetés. A Royal Rose Lovardában nem csak lovakkal, sok más háziállattal is találkozhatnak a gyerekek, így a szép környezet és a friss levegő mellett egy remek családi "közösségépítő" eseményen vehetnek részt hozzátartozóikkal. A belépés a rendezvényre ingyenes.
Az idén nyáron is szerveznek kézműves táborral egybekötött nyári lovastábort Pátkán, a Royal Rose Lovardában (Kosuth u. 77.). Június 24-től augusztus 2-ig összesen négy turnusban fogadják a kicsiket és nagyobbacskákat. Az ötnapos táborok során a gyerekek reggel 8-tól 16 óráig felügyelet mellett 2 alkalommal lovagolhatnak és kétszeri étkezést (ebéd, uzsonna) kapnak. Ebéd után kézműves foglalkozáson fejleszthetik ügyességüket és kreativitásukat a résztvevők. Érdekesség, hogy nem csupán barátkoznak a lovakkal néhány napig a kisfiúk és kislányok, az ügyesebbek és bátrabbak megtanulják a lovaglás alapjait is. További infók a lovardáról és a táborokról a plakátra kattintva, illetve az interneten, itt: www.royalrose.hu, www.facebook.com/royalroselovarda
Magyarország kormányának 2018-as döntése alapján a Székesfehérvári Egyházmegye 45 plébániája 640 milliós forintos támogatásban részesül - a Katolikus Szeretetszolgálattal közösen -, összesen 66 projektre. A beruházások keretében a 200 éves pátkai Szent Anna római katolikus templom elavult, szabvány palafedéssel készült tetőhéjazatának cseréje is megvalósul az épülethez jobban illő hagyományos égetett cserépfedéssel. A projektet május 21-én sajtótájékoztató keretében mutatták be a székesfehérvári püspökségen.

Bővebben: Új "sapkát" kap a pátkai templom

Rejtélyes, igen erős robbanásról számoltak be vasárnap este többen is a közösségi felületeken Fejér megye északi részét érintően. Volt aki szerint a föld is megmozdult, más azt állította, a ház teteje "indult el" a robbanásól. Végül kiderült, nem támadnak az Ufók, s nem történt egyéb katasztrófa sem, mindössze egy szabályszegő kisrepülőgép okozta a "nagy bummot".

Bővebben: Ezért "robbant" este fél Fejér megye

1. oldal / 16

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. augusztus 22. csütörtök 05:13,
Menyhért és Mirjam napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.