Az elmúlt napon 24-ről 39-re nőtt az igazoltan új koronavírussal fertőzöttek száma Fejér megyében, ami azt jelenti, hogy most egyetlen nap alatt több az új fertőzött, mint volt a járvány kitörésétől egészen a múlt hét elejéig, ezzel az országos fertőzöttségi listán a korábbi stabil 6.-7. helyről Fejér egyből felugrott a dobogóra Budapest és Pest megye mögé! Sajnos már mutatkozik az "eredménye" annak, hogy Fejér megyében van a Velencei-tó, egy ugrásra a Balaton és Budapest, valamint még számtalan csábító kirándulóhely, amelyek a kellemes tavaszi időben folyamatosan, főleg hétvégeken csalogatják a családokat, a kirándulókat. Dacára annak, hogy az emberek jelentős része komolyan veszi a helyzetet, betartja a szakemberek kéréseit és a kormány korlátozó intézkedéseit, rendkívül sajnálatos módon sokan vannak, akik nem ezt teszik, csoportosulnak az utcákon, tereken, mindenütt, ahol erre lehetőség van.

Bővebben: Fejér: megugrott a fertőzések száma

A koronavírus-járvány világszerte szinte minden országban komoly problémát jelent, kiváltképp annak kezelése, visszaszorítása. Mivel erre a fertőzésre még nincs biztos és bárki által hozzáférhető gyógymód, oltás vagy gyógyszer, a korlátozó intézkedések, az önfegyelem és a szükséges higiénés szabályok betartása az egyetlen hatásos módszer, amivel le lehet küzdeni a járványt. Ennek megfelelően a példamutatás, a kormány, a hatóságok, a megyei és települési vezetők rendszeres lakossági tájékoztatója, figyelemfelhívó tevékenysége kiemelt jelentőséggel bír. Alábbiakban a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián tájékoztatója olvasható.

Bővebben: Dr. Molnár Krisztián: a neheze most jön, fontos az összefogás

Egyre több a felelősen gondolkodó ember a koronavírus-járvány kapcsán, s bár még mindig rengeteg a helyzettel mémekben és viccekben poénkodó honfitárs is, az mindenképpen örömteli, hogy napról napra nő a segítő csoportokba jelentkezők és ott jelentős önkéntes tevékenységet végzők száma. Fejér megyében is jócskán vannak olyanok, akik nem maradnak egész nap a biztonságot jelentő négy fal között, saját egészségüket is kockáztatva igyekeznek segítséget nyújtani a vírus által leginkább fenyegetett idősebb, 65 év feletti korosztálynak, de a megyei vezetők, politikusok java is élen jár példamutatásban. Feltétlenül kiemelésre érdemes a székesfehérvári önkormányzat és dr. Cser-Palkovics András polgármester, a 3. sz. választókerület országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, Vargha Tamás országgyűlési képviselő, államtitkár - aki tagja az operatív törzsnek is -, valamint a megyei közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián tevékenysége.

Bővebben: Komoly segítői összefogás Fejérben

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke támogató aláírásával hívta fel pénteken Fejér megye lakosságának figyelmét a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének, az Erdélyben élő, székelyföldi magyarok egyenjogúságáért való kiállás fontosságára a Megyeházán. Arra kérte a teljes lakosságot, hogy aki teheti, támogassa aláírásával a kezdeményezést akár elektronikus formában, akár papír alapon.

Bővebben: A megyei elnök is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését

Ahogy közeledik a tavasz, ahogy javul az időjárás, egyre inkább felpörög a lovasélet Pátkán. A településen évek óta működik a régió egyik legkedveltebb lovardája, a Royal Rose, amelyben szinte egész évben fogadják a lovagolni vágyókat, kicsiket, nagyobbacskákat, komplett családokat egyaránt. A Kossuth u. 77. szám alatt található komplexumban a - mindenféle méretű - derék négylábúak mellett számos más állattal is találkozhatnak a vendégek. Bejelentkezni a 06 70 433 74 77-es telefonszámon lehet. További infók a lovardáról és a lovaglási lehetőségekről: www.royalrose.hu, www.facebook.com/royalroselovarda

1. oldal / 19

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 9. csütörtök 06:00,
Erhard napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com