Fejérvíz Zrt. május 17-én, hétfőn nyitja meg ügyfélszolgálati irodáit. Tájékoztatják a lakosokat, hogy személyes ügyintézésre kizárólag időpontfoglalással van lehetőség: telefonon, illetve a honlapon keresztül lehet időpontot foglalni. A székesfehérvári ügyfélszolgálati iroda hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 7.30-14.30 óra között, szerdán pedig 7.30-20.00 óra között várja a felhasználókat, a járványügyi előírások betartása mellett. Az elérhetőségekről a https://www.fejerviz.hu/.../fejerviz-kozpont... oldalon lehet tájékozódni.
Az oltások emelkedő számának köszönhetően újabb fontos lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy a koronavírus-járvány okozta sok(k) változás után életünk visszazökkenjen a megszokott kerékvágásba: a 3,5 millió beadott védőoltást követően szombaton megnyithattak a vendéglátó egységek teraszai, kerthelyiségei. A közösségi médiák felületein rengetegen posztolták fotóikat valamely kávézó vagy vendéglő teraszáról. Fejér megyében is sokan tettek így magánemberek, sportolók, művészek, politikusok egyaránt. Utóbbiak voltak talán a legaktívabbak. Tessely Zoltán a megye 03-as számú (Bicske, Csákvár, Etyek, Martonvásár és környékük, a Váli-völgy települései, valamint a Velencei-tó és térsége) választókerületének országgyűlési képviselője volt közülük is az egyik legszorgalmasabb.

Bővebben: Régen várt, pozitív pillanat - fontos lépés a terasznyitás

A Magyar Honvédség tájékoztatja a lakosságot és a közlekedőket, hogy április 19. és június 30. között, várhatóan a 8-as, 81-es, 82-es és 83-as főutakon hazai és külföldi, katonai könnyű és nehéz járművek, valamint különböző haditechnikai eszközök közlekedhetnek. A járművek megjelenése a közutakon az amerikai hadsereg által szervezett és vezetett, kétévente Magyarországot is érintő, nemzetközi „Defender Europe 21” gyakorlatsorozathoz kapcsolódik.

Bővebben: Katonai jármű karavánokra kell számítani az utakon Fejérben

A „Fejér megyei felzárkózás-politikai együttműködés fejlesztése” című EFOP-1.6.3-17-2017-00005. azonosítószámú projekt keretében hatodik alkalommal került megrendezésre a Fejér Megyei Felzárkózási Fórum. Az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő, mintegy 65 millió forintos európai uniós támogatású projektet a Széchenyi 2020 program keretében a Fejér Megyei Önkormányzat valósítja meg a 2018-2020-as időszakban.

Bővebben: Újabb ülést tartott a Fejér Megyei Felzárkózási Fórum

A Szent István Király Múzeum régészei egy Árpád-kori település maradványaira akadtak rá Szabadbattyánban, a Szabadbattyán – Balatonfüred közötti vasútvonal villamosítási munkái kapcsán végzett helyszíni kutatás alkalmával. Az ezidáig feltárt maradványoknál készült képeket a múzeum Facebook-oldalán tette közzé. „A földmunkák során a múlt heti viszontagságos időben egy Árpád-kori település részletét sikerült megfognunk Szabadbattyán határában. A feltárt objektumokat árkok és néhány tárológödör teszik ki.” – adta hírül közösségi oldalán a múzeum.  Ahogy írják, egy szeméttároló gödör átégett betöltésében számos kerámiatöredék mellett egy csontból készült ár és egy fenőkő is előkerült.

1. oldal / 32

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. május 13. csütörtök 14:52,
Szervác és Imola napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com