Régi álma vált valóra Pásztor Józsefnek, a pátkai Royal Rose Lovarda tulajdonosának: tető alá került a létesítmény központi területe, így az időjárás viszontagságaitól függetlenül folyhat a helyi és környékbeli gyermekek lovasoktatása. A tulajdonos - aki a családjával üzemelteti a létesítményt - 8 évvel ezelőtt azért költözött ki a nagyvárosból, Székesfehérvárról a közeli kis faluba, hogy ott valósítsa meg közös álmukat, a lovardát, amely által a lehető legtöbb aprósággal ismertetik meg a lovaglás élményét és számos előnyét. Azzal, hogy mostantól egy 15 x 30 m-es sátor alatt is folyhat a munka, jelentősen intenzívebbé és zavartalanabbá válik az oktatás. A fejlesztésben nagy szerepe van a térség országgyűlési képviselőjének, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztosnak, aki jelentős segítséget nyújtott ahhoz, hogy alkalmas sátor kerülhessen a lovardába.

Bővebben: Fedél alatt a Royal Rose - új lendület a térség lovasoktatásának

Jó gyakorlatok és módszertanok bemutatása a Fejér megyei felzárkóztatás-politikai együttműködés fejlesztésére - Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke bemutatja azt a módszertani kiadványt, ami a Fejér megyei felzárkóztatás-politikai együttműködés fejlesztése című, EFOP-1.6.3-17-2017-00005 azonosítószámú projekt keretében készült el. A kiadvány tartalmazza a Fejér megye területén már megvalósult felzárkóztatást elősegítő modellprogramokat, melyek megyénkben már sikeresen működnek, és elérhetőek megyénk lakosai részére. A részletes tájékoztatóhoz kattints a folytatásra:

Bővebben: Jó gyakorlatok és módszertanok bemutatása Fejérben

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés Elnöke által vezetett Fejér Megyei Önkormányzat és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közreműködésével közösen valósult meg az országban egyedülálló módon, Fejér megyében az esélyteremtő attitűdformáló képzés az EFOP-1.6.3-17-2017-00005. azonosítószámú projekt keretében. Kiemelkedően jó gyakorlatként tekinthetünk a nyolc alkalommal, a megye különböző településein megrendezésre kerülő érzékenyítő képzés megvalósítására, ahol Fejér megye minden településéről bevonásra kerültek az érintett szervezetek, intézmények, helyi önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, ellátórendszerek szereplői, civil szervezetek, egyházak, nonprofit szervezetek képviselői.

Bővebben: Kiemelkedő jó gyakorlat megvalósítása Fejér megyében

Fejér megye lakosságának 92%-a szeret azon a településen élni, ahol él - derül ki az elkészült Fejér megyei szolgáltatási út térképéből. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés Elnöke által vezetett Fejér Megyei Felzárkózás Fórum 2020. szeptember 16. napján megtartott V. ülésén elfogadta a Magyar Városkutató Intézet Kft. által elkészített Szolgáltatási Út Térképet az EFOP-1.6.3-17-2017-00005 azonosítószámú projekt keretében. A Szolgáltatási Út Térkép egy olyan összefoglaló tanulmány, melyben bemutatásra kerül a megyében meglévő szolgáltatások lakossághoz való elérésének vizsgálata.

Bővebben: Fejér megye lakói szeretnek a településükön élni

Újabb fejlesztéseket hozott a Magyar Falu program Fejér megye 3. sz. választókerületébe: Baracskán a helyi sportklub megújult öltözőjét, Ráckeresztúron pedig egy teljesen új kültéri sportparkot adott át a a települések vezetővel Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, akinek jelentős szerepe van abban, hogy a kistelepülések felzárkóztatását, lakosságmegtartását célzó program igencsak sikeres a választókörzetben.

Bővebben: Öltözőfelújítás Baracskán, sportpark Ráckeresztúron

1. oldal / 30

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. március 6. szombat 03:06,
Leonóra és Inez napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com