A Kék Hullám Zászló strandminősítő versenyen az idén a legtöbb pontszámot elért strand a gyenesdiási Diási Játékstrand lett - jelentették be szerdán a verseny díjátadó ünnepségén, Zamárdiban. A szervezők tájékoztatása szerint a legjobbaknak járó, ötcsillagos Kék Hullám Zászlót 17 strandüzemeltető tűzheti ki, négycsillagost 14, háromcsillagosat 3, kétcsillagosat egy strand nyert el. Különdíjat kapott a Balaton járványügyi védekezésben legfelkészültebb strandja, amely ugyancsak a gyenesdiási lett. A Balatoni Turizmus Szövetség a legdinamikusabban fejlődő strandjának felajánlott különdíját a balatonedericsi Zöld Hullám strand nyerte el.

Bővebben: Gyenesdiás strandja a legjobb idén

A járványhelyzet miatt sokáig bizonytalan volt, hogy egyáltalán lesz-e bármiféle szezon a nyáron, mára azonban kijelenthető, hogy igen. Lassan indul az élet a Balatonnál, bár jelenleg az esős időszakok vannak többségben, hamarosan azonban beköszönt az igazi nyár, Ideje tehát eldönteni, ki merre veszi az irányt a legmelegebb évszakban, s hol tölt el néhány kellemes hetet vagy napot. Ha pedig döntött, nem árt iparkodni a szállásfoglalással, ugyanis egyre kevesebb a hely a tóparton a főszezon heteire. A balatonvilágosi (balatonaligai) Oázis Apartman üzemeltetői sem panaszkodhatnak a foglalásokra, mindazonáltal aki gyorsan "ébred", itt még találhat magának családbarát szállást. Kiváló minőségűt, földönjáró árakon, ráadásul az érkező vendég csodálatos festményeket is láthat az itt alkotó Mary T. Csajághy jóvoltából a házi galériában, sőt az apartmanok falain is.

Bővebben: Családbarát Oázis Balatonvilágoson

Óvatosan, körültekintően, de egyre többen merészkednek a Balaton strandjaira, amelyek szinte mindenütt a következő hétvégén nyitnak hivatalosan. Ennek apropóján a CsodalatosBalaton.hu jóvoltából csokorba szedtük azokat a balatoni ingyenes szabadstrandokat, ahol kiépített, több helyen felújított környezetben csobbanhatunk a vízbe. Továbbra is a Balaton déli partja vezet a szabadstrandok számának statisztikájában, de a magyar tenger északi oldalán is találunk – ha nem is sok – ingyenes strandokat.

Bővebben: Indul a balatoni strandszezon

A helyi önkormányzat a Facebookon toborzott önkénteseket a kisváros védelmére, s velük karöltve gyakorlatilag lezárták a települést a hosszú hétvégére, hogy a turisták ne tudjanak bemenni, sőt, még a nyaralótulajdonosokat is visszafordították ami azért kicsit erős korlátozás, hiszen a saját tulajdonukhoz nem juthattak el... A kormány döntése értelmében a települések polgármesterei a húsvéti ünnepek idejére a koronavírus-járvány elleni védekezést erősítendő, annak terjedését megakadályozni hivatott helyi rendeleteket alkothattak. Ennek szellemében zárták el gyakorlatilag a külvilágtól a Balaton-parti városkát, amely a maga alig több, mint 2000 lakosával az ország egyik legkisebb városa.

Bővebben: Bekeményített Badacsonytomaj

Mindig is tudtam, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de hogy életet is menthet, azt most tudtam meg, amikor apám mesélte nagyapám történetét. Családunk a Balaton környéki Kőrös-hegyen nőtt fel, nagyapám volt akkoriban a balatonföldvári horgászegyesület elnöke. Szép szál legény volt, kackiás huszáros bajsza sok nőt vonzott ugyan, de ő hűséges volt nagyanyámhoz, egyetlen szenvedélye volt a halászat és a horgászat. Ez a szenvedély generációk óta családunkban öröklődött, de ez okozta majdnem nagyapám és a mi halálunkat is.

Bővebben: Rianás

1. oldal / 26

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. augusztus 10. hétfő 00:56,
Lőrinc napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com