A helyi önkormányzat a Facebookon toborzott önkénteseket a kisváros védelmére, s velük karöltve gyakorlatilag lezárták a települést a hosszú hétvégére, hogy a turisták ne tudjanak bemenni, sőt, még a nyaralótulajdonosokat is visszafordították ami azért kicsit erős korlátozás, hiszen a saját tulajdonukhoz nem juthattak el... A kormány döntése értelmében a települések polgármesterei a húsvéti ünnepek idejére a koronavírus-járvány elleni védekezést erősítendő, annak terjedését megakadályozni hivatott helyi rendeleteket alkothattak. Ennek szellemében zárták el gyakorlatilag a külvilágtól a Balaton-parti városkát, amely a maga alig több, mint 2000 lakosával az ország egyik legkisebb városa.

Bővebben: Bekeményített Badacsonytomaj

Mindig is tudtam, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de hogy életet is menthet, azt most tudtam meg, amikor apám mesélte nagyapám történetét. Családunk a Balaton környéki Kőrös-hegyen nőtt fel, nagyapám volt akkoriban a balatonföldvári horgászegyesület elnöke. Szép szál legény volt, kackiás huszáros bajsza sok nőt vonzott ugyan, de ő hűséges volt nagyanyámhoz, egyetlen szenvedélye volt a halászat és a horgászat. Ez a szenvedély generációk óta családunkban öröklődött, de ez okozta majdnem nagyapám és a mi halálunkat is.

Bővebben: Rianás

Bár ezt az elmúlt hetek időjárása nem feltétlenül demonstrálja; lassacskán beköszönt az igazi nyár, Ideje tehát eldönteni, ki merre veszi az irányt a legmelegebb évszakban, s hol tölt el néhány kellemes hetet vagy napot. Ha pedig döntött, nem árt iparkodni a szállásfoglalással, ugyanis az eddigi információink alapján elég rendesen beindult a foglalások menete, s a népszerűbb, frekventált helyeken már most elkeltek a legjobb helyek a főszezon heteire. A balatonvilágosi (balatonaligai) Oázis Apartman üzemeltetői sem panaszkodhatnak, mindazonáltal aki gyorsan "ébred" itt még találhat magának szállást. Kiváló minőségűt, földönjáró árakon.

Bővebben: Balcsi, napsütés, pihenés - Oázis

Ahogy korábban, az idén is kiváló időtöltést jelent és tartalmas programokat kínál a nyári pihenés, strandolás mellett minden korosztálynak a Club Aliga Üdülőközpont június 1-jétől. A gyerekeket a színvonalas játszótér és játszóház mellett különböző animált programokkal, mini diszkóval, vetélkedőkkel és július-augusztusban majdnem minden szombaton az egész napos "bulizást" biztosító EISPRO Aligai Mesés Napokkal várják, de a felnőttek sem unatkoznak az árnyas fák alatt a gyönyörű, tiszta és tágas partszakaszon, strandon. A Club Aliga a több ezer fős céges rendezvényektől a kisebb családi összejövetelekig mindenki számára ideális helyszín, ár-érték arány tekintetében egészen biztosan a legjobbak között van országos összevetésben is.

Bővebben: Club Aliga: közeleg a nyitás

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület nyílt közbeszerzésen keres szállítót 22 balatoni viharjelző berendezésre, ezek közül három a tó közepén működik majd - a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A parton elhelyezett 19 berendezés hálózati árammal, míg a tó közepén lévő három, napelemmel működik. Az utóbbiak bójára, vagy pedig oszlopra szerelendők. Mindkét típusnak legalább 5 kilométerről kell látszani (nappali fényviszonyok mellett), állniuk kell az óránként 170 kilométeres szelet, legalább 50 ezer órán át kell működniük, és nem lehetnek nehezebbek 50 kilogrammnál. Az új viharjelzőket az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

Bővebben: Balaton: viharjelzők a tó közepén

1. oldal / 26

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. május 29. péntek 02:19,
Magdolna napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com