A Fejér Megyei Önkormányzat által működtetett Megyei Pénzügyi Keret Közgyűlése minden évben pályázatot ír ki Fejér megye települései számára kötelező feladataik ellátásához, pályázatok megvalósításához szükséges támogatás biztosítása céljából. Idén a Dr. Molnár Krisztián vezette testület kilenc település vonatkozásában 64,5 millió forint biztosításáról döntött.

Bővebben: 64,5 millió forint támogatásról döntött a Megyei Pénzügyi Keret Közgyűlése

Közel fél évszázada szolgálja lelkiismeretesen és komoly szakértelemmel a gyermekvédelmet Fejérben a nyugdíjba vonuló Deresné Tanárki Mária, ennek elismeréseképpen köszöntötte hétfőn Székesfehérváron a gyermekvédelmi központ Tüzér utcai épületében a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián. A megyei vezető elismerő oklevéllel és Millenniumi emlékéremmel köszönte meg az igazgatónő magas szakmai színvonalú tevékenységét és a több, mint másfél évtizedes közös munkát.

Bővebben: A "nagybetűs intézményvezetőt" köszöntötte Dr. Molnár Krisztián

Június 28-án, vasárnap rendezi meg immár hagyományos Családi Napját a pátkai Royal Rose Lovarda. A 2018-as, nagy sikerű székesfehérvári, valamint a tavalyi helyi esemény után ezúttal is  lovarda központjában (8092 Pátka, Kossuth utca 77.) várják egy kellemes és hasznos "pacis" napra a kicsiket és nagyobbacskákat 10.00 és 17.00 óra között. Pásztor József és családja remek programokkal készültek, a lovagláson kívül lesz - többek között - ügyességi verseny (nem is egy), íjászkodás, díjugrató bemutató, miközben a bográcsban rotyog majd a fínom ebéd, amiből természetesen jut a résztvevőknek is, a "készlet" erejéig. A Royal Rose Lovardában nem csak lovakkal, sok más háziállattal is találkozhatnak a gyerekek, így a szép környezet és a friss levegő mellett egy remek családi "közösségépítő" eseményen vehetnek részt hozzátartozóikkal. A belépés a rendezvényre ingyenes.
2, 843 Milliárd Forint összegű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból tizennégy Fejér megyei településen az életminőség javítását növelő sikeres pályázati projektekről tett bejelentést pénteken Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeházán. A támogatás összegéből felszíni csapadékvíz elvezetés, óvoda és bölcsőde valamint út- és turisztikai fejlesztések valósulnak meg az érintett településeken.

Bővebben: Közel három milliárdból indulnak fejlesztések Fejér megyében

Földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Székesfehérváron. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, június 30-án, jövő kedden, a napnyugta utáni időszakban kerül sor a beavatkozásra, a kezelés pótnapjai: 2020. július 1-2., szerda-csütörtök. A szakemberek a Deltasect Plus 1,2 ULV nevű szert alkalmazzák. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag a rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, a környezetet sem károsítja. Felhívják a méhészek figyelmét, hogy tegyék meg az ilyenkor szükséges óvintézkedéseket, a méheket zárják be!

1. oldal / 862

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. július 2. csütörtök 23:05,
Ottó napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com