Augusztus 20.-a a keresztény államalapítás, illetve Szent István és az új kenyér ünnepe, a legrégebbi magyar nemzeti ünnep. Velencén még ennél is több, ugyanis 2004-ben ekkor nyerte el a városi rangot a település. Az idei esztendőben is ünnepeltek kicsik és nagyok, volt is mit, hiszen - az utóbbi időszakban kiváltképp - évről-évre épül, szépül a település. Mindennek tetejébe idén egy impozáns Trianon Emlékművet is avathatott Velence Városa augusztus 19-én. Richter Ferenc szobrász-kőfaragó mester alkotását maga a készítő és Koszti András polgármestere leplezte le az egész ünnepi programsorozat nyitányaként a Hősök parkjában.

Bővebben: Emlékműavatás, ünnep Velencén

A mezőgazdaság szempontjából fontos a trágyázás, de felháborító, hogy éppen az augusztus 20-i ünnep előtti napon került sor erre. Székesfehérvár Önkormányzata megvizsgálja, milyen jogszabályi lehetőségek vannak az ilyen típusú tevékenységek korlátozására Székesfehérvári Királyi Napok idején. Székesfehérvár Önkormányzatának közleménye az alábbiakban olvasható:

Bővebben: Ünnepi trágyastop jöhet Fehérváron

Augusztus 19-én, hétfőn kerül megrendezésre Velencén a város hagyományos születésnapi rendezvénye, immár a tizenötödik. Az események jelentős része a Velence Korzó főterének színpadán lesz, ahol a közös tortaszelésre és ünneplésre kb. 19.45 órakor kerül sor Koszti András polgármester vezérletével, majd nyárzáró bulira és tűzijátékra (21.00) is sor kerül, ezeket azonban számos remek, egész családnak ajánlható programelem és a "legszebb konyhakertek" pályázat helyi eredményhirdetése is megelőzi. Az egész délutánt kitöltő programok előtt, délelőtt 11.00 órakor egy másik jeles eseményre is sor kerül: Velence új Trianon Emlékművét, Richter Ferenc alkotását leplezik majd le a Szabad Színház csoportjának ünnepi műsorával kísérve a Hősök parkjában. A programokon való részvétel ingyenes!
Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan augusztus 22-én, csütörtökön 8.00 és 16.00 óra között Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz. áramkimaradás az alábbi területeket érinti:

Bővebben: Áramszünet a Belvárosban

Az előzmény ismert: Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testülete hétfői (2019. augusztus 12.) ülésén úgy határozott, hogy éppen két hónappal az önkormányzati választás előtt megfosztja alpolgármesteri tisztségétől Buda Józsefet, egészen pontosan "visszavonta alpolgármesteri megbízatását". Mindezt mondvacsinált indokkal, a főszereplő szerint valójában azért, mert részt vett egy Fidesz által szervezett fórumon. Bár a hírt közlő cikk végén ott szerepelt, hogy várom a polgármester megnyilvánulását is a témában, ahogy kell, e-mail címmel együtt, nem ezt tette, hanem saját privát Facebook-oldalán közölt egy nyilatkozatot "Tisztelt Uram"-nak címezve, akit nem nevesít, mi több, a cikket többször is "kommentnek" titulálva, a végén abban bízva, hogy a címzett "meghallgatja" nyílt levelét. Egyéb kis hibácskáit irományának nem citálnám elő, hiszen senki sem makulátlan.

Bővebben: Tovább gurul a pátkai labda...

1. oldal / 818

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. augusztus 22. csütörtök 04:26,
Menyhért és Mirjam napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.