Megszűnnek a forgalomkorlátozások és megkezdődik a műszaki átadás a Fiskális úton. A közművezetékek cseréje, az út és a csapadékvíz-elvezetés építésének összege 1,13 milliárd forint, amely teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. Csütörtöktől már az autóbuszok is az eredeti járatútvonalon közlekednek. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg videóüzenetét a frissen elkészült Fiskális útról.

Bővebben: Elkészült a Fiskális út felújítása

Az elmúlt napon 24-ről 39-re nőtt az igazoltan új koronavírussal fertőzöttek száma Fejér megyében, ami azt jelenti, hogy most egyetlen nap alatt több az új fertőzött, mint volt a járvány kitörésétől egészen a múlt hét elejéig, ezzel az országos fertőzöttségi listán a korábbi stabil 6.-7. helyről Fejér egyből felugrott a dobogóra Budapest és Pest megye mögé! Sajnos már mutatkozik az "eredménye" annak, hogy Fejér megyében van a Velencei-tó, egy ugrásra a Balaton és Budapest, valamint még számtalan csábító kirándulóhely, amelyek a kellemes tavaszi időben folyamatosan, főleg hétvégeken csalogatják a családokat, a kirándulókat. Dacára annak, hogy az emberek jelentős része komolyan veszi a helyzetet, betartja a szakemberek kéréseit és a kormány korlátozó intézkedéseit, rendkívül sajnálatos módon sokan vannak, akik nem ezt teszik, csoportosulnak az utcákon, tereken, mindenütt, ahol erre lehetőség van.

Bővebben: Fejér: megugrott a fertőzések száma

Érintkezés nélküli kézbesítési módot alkalmaz hétfőtől (április 6.) a személyes átvételt igénylő postai küldeményeknél a veszélyhelyzet idején a Magyar Posta. Az új intézkedéssel elkerülhető a közvetlen fizikai érintkezés és ezzel tovább csökkenthető a fertőzésveszély kockázata. A változás több küldeménytípust is érint.

Bővebben: Új postai szabályok holnaptól

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap. "A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját" - fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése - tette hozzá. Orbán Viktor tájékoztatása szerint a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik. Ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte a kormányfő.

2020. április 6-tól, hétfőtől továbbra is a szabadnapi menetrend lesz érvényben a közösségi közlekedésben Székesfehérváron, ugyanakkor munkanapi menetrend szerint közlekednek a 13G, 13Y, 15, 15Y és 16-os járatok, sőt, a 15-ös vonalán több járt is indul, mint az megszokott, és a márciusi bérletekkel április közepéig lehet utazni. A 06.00, 14.00 és 22.00 órai műszakváltásokhoz igazodva rásegítő járatokkal egészül ki a 26A jelű járat. A Jancsár utcából 5:25, 13:25 és 21:25 órakor kettő autóbusz indul, a Kassai út/Nagyszombati út megállóból pedig 6:10-kor, 14:10-kor egy-egy és 22:10-kor kettő autóbusz indul. A 13A járat kiegészül a Babér utcából a Csapó utca felé 14:05  órakor induló rásegítő járattal.

Bővebben: Tovább érvényes a márciusi bérlet

1. oldal / 847

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 9. csütörtök 04:59,
Erhard napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com