Közös parkgondozással és flashmobbal kezdődött meg szerdán az Esélyegyenlőség tematikus programsorozat, amely hagyományosan a gyógypedagógiai intézmények, az Önkormányzat, a civil-, valamint az üzleti szféra szereplőinek az együttműködésében valósul meg. A Várfal parkban virágot ültettek, padokat javítottak és festettek a Székesfehérvári Kertbarátok Egyesülete, valamint a Vörösmarty Általános Iskola tanulóinak közreműködésével.

Bővebben: "Mert közös a világunk"

A Köfém lakótelep 24-26. szám előtt 66 méter hosszan és 1,5 méter szélességben új szegélyek építésével készült el az új járda, a 39-42. előtt pedig 58 méter hosszan és 1,9 méter szélességben építették újra a régi járdát a bejárók burkolatával együtt – tájékoztatott Timár Tibor, a Városgondnokság útellenőrzési vezetője. A lakótelep járdáinak felújítása tovább folytatódik: a Köfém lakótelep 11-13. előtt és a 31-33. számú épületek között is még idén megújul a lakótelepi járda. Ebből az egyik szakasz a városrész önkormányzati képviselőjének keretéből, a másik pedig a Városgondnokság Út-híd programjának segítségével épülhet meg.

Bővebben: Új járdák a Köfémen

Székesfehérváron, az Országzászló tér felújítási munkálatai miatt 2018. április 25-től, szerdától, előreláthatólag két hétre megváltozik a Bástya, Basa, Rózsa utcák gépjárművel történő megközelítésének lehetősége. A Bástya utca Országzászló tér felőli végét a csomópontban lezárják, ezért a fenti utcák a kivitelezési munkálatok időtartama alatt az Ady Endre utca irányából közelíthetők meg, illetve hagyhatók el. A közlekedők megértését kérik! (ÖKK)

Mint arról már korábban beszámoltunk, az idén, július 1-jén kerül első alkalommal megrendezésre a Nemzeti Vágta helyi előfutama, a Velencei Vágta. A régió egyik kiemelt eseményének szervezése gőzerővel folyik. A főszerep egyelőre a földmérőké és a szervezőké. Előbbiek a tóparti helyszín, a Sárkányos rét felmérését, a pálya kijelölését végzik, utóbbiak pedig már állítják össze a programokat, amelyben a vágta felnőtt és gyermek futamain (kishuszár vágta) kívül több kulturális és zenei elem szerepel majd. Helyi és környékbeli amatőr fellépők, hagyományőrző együttesek mellett sztárokat is felvonultatnak az egész délutánt kitöltő események során.

Bővebben: Egyenesben a Velencei Vágta

A következő európai választásokat 2019. május 23. és 26. között tartják. Az EP szerdán megszavazta a Tanács javaslatát és jóváhagyta a jövő évi plenáris ülések időpontját is. A választás dátumára idén januárban az EP elnökét és a frakcióvezetőket magában foglaló Elnökök Értekezlete tett javaslatot. A dátumot ma 492 igen szavazattal, 14 ellenében 24 tartózkodás mellett fogadták el. Az EP ma megszavazta a  jövő plenárisok dátumait is. A Parlamenttel történő konzultáció után a Tanács június vége előtt lezárja a dátum kijelölésének eljárását, hogy a tagállamoknak elég ideje legyen a választási felkészülésre. (Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon)

1. oldal / 757

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

VelcompGarage mini

KNyKK logo

Velence logó

2018. április 26. csütörtök 07:57,
Ervin napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.