Ma Etyeken került megrendezésre a hagyományos Megyenap, amelyre ezúttal a koronavírus-járvány okán különös körültekintéssel és a megszokottnál szűkebb körben került sor. A Díszközgyűlésre érkező meghívottak csak testhőmérséklet mérést követően, maszkban léphettek be a helyi Látogatóközpontba. Ez azonban az esemény minőségét tekintve nem volt befolyásoló tényező, s díjazottak örömét sem tompította. Apropó, díjazottak! A legmagasabb megyei elismerést, a Díszpolgári címet ketten vehették át ebben az esztendőben Dr. Molnár Krisztiántól, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől: Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos és Dr. Mezőszentgyörgyi László, aki több, mint fél évszázada a megye sportéletének meghatározó alakja, tanári, edzői, utánpótlásnevelői tevékenységét is elismerték a kitüntető címmel. A díszpolgári mellett Dr. Molnár Krisztián további 12 díjkategóriában adott át kitüntető címeket, elismeréseket.

Bővebben: Megyenap, értéktár piknik vásárral - díszpolgár lett Dr. Müller Cecília

Pénteken (2020. szeptember 18.)- a járványhelyzethez igazodó biztonsági szabályokkal - Etyeken kerül megrendezésre a hagyományos Megyenapra. Az események délelőtt 9.00 órakor a Fejér Megyei Önkormányzat - a járványhelyzet miatt zártkörű - Díszközgyűlésével kezdődik, amelyen beszédet mond Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, valamint a házigazda Etyek polgármestere, Zólyomi Tamás. Az eseményen sor kerül a különböző megyei kitüntető címek, díjak átadására is. Akik a járványhelyzet miatt nem vehetnek részt személyesen az ünnepségen, azoknak a Fejér Megyei Önkormányzat most az online térben biztosít lehetőséget a bekapcsolódásra. Az élő közvetítés a Megyenap 2020. Etyek díszközgyűlés linkre kattintva elérhető.

Bővebben: Megyenap lesz Etyeken pénteken

Évről évre változik a Virágóra beültetése, és hagyomány Székesfehérváron, hogy a kertészek minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat. Rab János, a Városgondnokság kertészmérnöke a jövő évi beültetésre nyolc tervet készített, amelyek közül idén is szavazással választhatták ki a fehérváriak, hogy melyik valósuljon meg 2021 tavaszán. Több mint ötezren szavaztak, a legtöbb voks a város nevét szívbe foglaló változatra érkezett. A jövő évi Virágóra beültetéséről azért ősszel kell dönteni, mert a virágok beszerzését - több mint kétszázezer tő egynyári palántával együtt - hamarosan indítja a Városgondnokság.
Szeptember közepe ide vagy oda, igen rendesen befűtött nekünk az időjárás, napok óta 30 fokot megközelítő csúcsértékek röpködnek nap közben. Ez az előttünk álló hét első felében tovább fokozódik, hétfőtől szerdáig 27 és 33 fok közötti maximumokat regisztrálhatunk. Csütörtökön nyugaton és északon már változik a helyzet, ezekben az országrészekben már csak 24-25 fok lesz, s a csapadék is megérkezik, gyakran erős, viharos széllel, majd pénteken és szombaton tovább hül a levegő, 17-23 fok lesz a csúcs. Éjszakánként kifejezetten hideg, az ország egyes részein csak 1-3 fok várható, de szinte mindenütt 10 fok alatt marad az éjjeli, hajnali minimum érték. Azt most még nem lehet kijelenteni, hogy csütörtökön búcsúzik az idei évre véglegesen a "vénasszonyok nyara", de jelentős az esély rá. Az őszi-téli ruhatárat mindenesetre érdemes mielőbb frissíteni...
Székesfehérvár Önkormányzata a TOP-6.3.3-16 „Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” felhívás keretében „Mártírok útja csapadékcsatorna felújítása II. szakasz” címmel nyert 456.473.000,- Ft támogatást. Ennek köszönhetően megújul a Mártírok útja fel nem újított szakasza a Raktár utcától a Seregélyesi útig. 2014-ben nem volt forrás az út alatti közművek cseréjére, most a mintegy 456 millió forintból, uniós forrásból megvalósuló fejlesztés ezt tartalmazni fogja. Így a teljes közműcserén túl az útburkolat szerkezete is megújul, emelte ki a város polgármestere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Bővebben: Újabb szakaszába lép a csatornafelújítás a Mártírok útján

1. oldal / 872

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2020. szeptember 21. hétfő 13:38,
Máté és Mirella napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com