Velencén, a Fejér Megyei Kormányhivatal épületegyüttesében létezik egy Európában is egyedülálló kiállítás a növény- és talajvédelem 60 éves történetéről. E kiállítás, szakavatott vezetéssel,  megtekinthető "a múzeumok éjszakáján", vagyis június 23-án, szombaton.

Bővebben: Kuriózum kiállítás Velencén

A gárdonyi rendőrök közúti baleset okozása vétség gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást egy 28 éves nő ellen. A nyomozás adatai alapján a kápolnásnyéki lakos 2018. április 10-én délután egy Fiat típusú személygépkocsival közlekedett Gárdony belterületén. A Posta utca és a Gárdonyi Géza utca kereszteződéséhez érve, kanyarodási manővere során nem biztosított elsőbbséget egy Chevrolet típusú gépjárműnek és összeütközött vele. A baleset következtében a Chevrolet vezetője súlyos sérülést szenvedett.

Bővebben: Tóparti baleset: vádemelés

Bár a mögöttünk hagyott héten volt egy kisebb lehűlés, ma már újra szebbik arcát mutatta az időjárás. Az előrejelzések szerint az előttünk álló napokban igazi strandidő lesz - hétfőn azért még várható kisebb zápor, zivatar -, kiváltképp a hét közepén, amikor 30 fok feletti kánikula várható, minimális csapadékkal, sok napsütéssel. Jelen állás szerint pénteken érkezik egy hidegfront, ami hoz némi lehülést és csapadékot, ám erre ne vegyünk mérget, várjuk meg legalább a szerdát, hogy hitelt érdemlő prognózist kapjunk...

Bővebben: Újra támad a strandidő

Egy híján 70 diák búcsúzott alapfokú tanulmányaitól a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium szombati ballagási ünnepségén. Az országos szinten is a legjobb angol tanítási nyelvű általános iskolák között számon tartott intézmény most véget ért tanéve több szempontból is a suli aranykönyvébe kerül majd. Ebben az időszakban sikerült minden feltételt teljesíteni, így ősztől egy osztállyal indul a két tanítási nyelvű gimnáziumi képzés, ami a város számára is jelentős előrelépés, ugyanis ennek és a Testnevelési Egyetem beruházásának köszönhetően Velencén hamarosan közép- és felsőfokú oktatás is zajlik majd.

Bővebben: Nyelvtudással mennek középiskolába

2003-ban francia példa nyomán indult, mára igazi kulturális csemegévé vált a Múzeumok Éjszakája. Június 23-áról 24-ére virradó éjszaka már nem csak a nyári napforduló ünnepe, Szent Iván napjának előestéje, a Szentivánéj, ezen az éjszakán megnyílnak a múzeumok kapui, és csaknem ezernél több program közül választhat az évről-évre népesebb, csaknem félmillió álmatlan érdeklődő és látogató. Székesfehérvár a vidéki helyszínek között évről évre a levonzóbbak között szerepel, ami az intézmények példás összefogásának is köszönhető.

Bővebben: Ismét Múzeumok Éjszakája

1. oldal / 765

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. június 23. szombat 10:02,
Zoltán napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.