Sokan el sem hiszik, pedig bizony igaz: befejeződött a Sóstói Stadion újjáépítése, vele együtt pedig az egész városrészt érintően sok minden más fejlesztés is történt, illetve még történni fog a közeljövőben. Székesfehérvár önkormányzata a környékbeli lakók türelmét megköszönve, számukra szervezett először bejárást az impozáns, nem csak a labdarúgást és a Vidi csapatát kiszolgáló létesítményben. Az érdeklődők az új stadionkomplexum minden apró szegletét láthatták, a mínusz egyedik szinttől a skyboxokig. A fejépület mellett a nyitott kerengőrészt, a Sóstói Természetvédelmi Terület látogatóközpontját, magát a pályát valamint a lelátókat is megnézhették a vendégek.

Bővebben: Elkészült az új Sóstói Stadion

A "Bárczi". Velencén a helyiek csak így ismerik a Bárczi Gusztáv utcában található gyógypedagógiai intézményt, amelyben évtizedek óta sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásával foglalkoznak. Az eddig Fejér Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) néven jegyzett óvoda, iskola és gyermekotthon az idei tanévtől Dr. Ranschburg Jenő Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény néven folytatja tevékenységét.

Bővebben: Új néven folytatják

Székesfehérvár katonaváros, a magyar honvédelem legfőbb gyakorlati bázisa, ahol a legfrissebb hírek szerint 2019. januárjától minden eddiginél erősebb katonai központ létesülhet. Nem véletlenül, hiszen 1962-től itt működött az 5. Hadsereg Parancsnokság, amely a legendás katonai vezető, későbbi országgyűlési képviselő, államtitkár, dr. Gyuricza Béla irányításával 1991-től már a Magyar Honvédség Szárazföldi Csapatok Parancsnoksága néven a teljes szárazföldi haderő irányító bázisa lett. Kisebb névváltoztatások után, 2007-től MH Összhaderőnemi Parancsnokság a neve, gyakorlatilag a teljes katonai apparátust irányítva, a Honvédelmi Minisztérium utáni legfontosabb szervezetként.

Bővebben: Új katonai központ lesz Fehérváron

Jelentős eredményekkel zárult a székesfehérvári Szent István király-székesegyházban a tavaly augusztus közepén kezdődött, tudományos szempontból országos jelentőségű régészeti ásatás, amely a legnagyobb felületű, épületen belüli városi feltárás volt Magyarországon. Az ásatást, amely a székesegyház körül végzett, nagyobb feltárási projekt részét képezte, Spányi Antal megyés püspök engedélyezte és Székesfehérvár Önkormányzata finanszírozta. A feltárást Reich Szabina, a Szent István Király Múzeum régésze vezette, a konzulensek dr. Biczó Piroska régész és Bartos György művészettörténész voltak.

Bővebben: 800 éves korpusz a bazilika alatt

A Velencei Polgárőrség 2017 nyarán üzembe helyezett, gyors és a legkorszerűbb technikával felszerelt motoros kishajójával megkezdték tevékenységüket a kereseti célú hivatásos kisgéphajó-vezetői engedéllyel rendelkező polgárőrök a Velencei-tavon. A sikeres hajóvizsgákat megszerezve három helyi polgárőr jogosult a kishajó vezetésére. Tógazdálkodással, víziút-fenntartással kapcsolatos feladatok, halászati tevékenység, halőrzés, kutatás, mérés, víziút-jelek ellenőrzése, karbantartása a fő feladatuk. Fehér István, a Velencei Polgárőrség elnöke elmondta, hogy nem önállóan, minden esetben a halőrökkel közösen hajóznak ki a Velencei- tóra, ezzel is segítve munkájukat.

1. oldal / 781

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. október 17. szerda 15:26,
Hedvig napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.