Bicske város zánkai táborában csaknem félszáz kárpátaljai, Rát és Csap településekről érkezett nehéz sorsú gyermek nyaral ezekben a napokban. Itt tartózkodásuk költségeit Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, a Fejér megyei 3. sz. vk. Fideszes országgyűlési képviselője és a választókerület településeinek önkormányzatai biztosították. A képviselő és az érintett támogató települések több vezetője meglátogatta a táborlakókat a nemzeti ünnep előtt. Ott volt Martonvásár, Újbarok, Vál és Velence első embere, valamint Bicske alpolgármestere is.

Bővebben: Kárpátaljai gyerekek a Balatonnál

Már a premier előtti sajtó nyilvános főpróbán nagy sikert aratott a megjelentek körében, így nem csoda, hogy a két előadás napjára minden jegy elkelt Koronázási Szertartásjátékra. A II. András uralkodását fókuszba helyező produkciót profi színészi és rendezői tevékenység, valamint jól összehangolt csapatmunka jellemezte. Az előadásban a rutinos művészek - Körtvélyessy Zsolt, Mihályi Győző, Sághy Tamás, Závodszky Noémi -, a fiatal, pályájuk első éveiben tartó színésztehetségek, továbbá a kisebb szerepeket is fegyelmezetten, odaadóan alakító 8-10 éves gyermek színészpalánták és a határon túlról érkezett 12-14 éves ifjoncok is sokat hozzá tudtak tenni a kiváló összképhez.

Bővebben: Fókuszban II. András királysága

A belügyminiszter augusztus 15-i kezdőnappal kihirdette az úgynevezett tartósan vízhiányos időszakot. A vízgazdálkodásért felelős tárcavezető ezt a hidrometeorológiai előrejelzések figyelembevételével tette meg. A tartósan vízhiányos időszakban a vízkészletjárulékkal kapcsolatosan speciális szabályok vannak érvényben.

Bővebben: Itt a tartósan vízhiányos időszak

Az olasz Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie keszthelyi befutóját, és az első szakasz után az összetettben is átvette a vezetést. A magyar versenyzők közül Dina Márton tudta leginkább tartani a lépést az élbollyal, így az első etap után ő ölthette magára a legjobb magyarnak járó fehér mezt. Csütörtökön jön a Fejér megyei versenynap; 13.00 órakor a Velence Korzóról startol a legrangosabb honi profi kerékpáros körverseny 2. szakaszának mezőnye, hogy - többek között -  Csákvár, Felcsút, Oroszlány és Mór érintésével, közel 200 km megtétele után Székesfehérváron, a Zichy ligetnél érjen célba, kb 17.40-kor, várhatóan jelentős számú nézőközönség biztatása közepette.

Bővebben: TdH: Velencéről Fehérvárra tekernek

Mészáros Lőrinc lemondása után kellett időközi polgármester választást tartani Felcsúton vasárnap. Az már a voksolás előtt biztos volt, hogy Mészáros helyett egy másik Mészáros lesz majd az új településvezető. Végül az eddigi alpolgármester, a Fideszes Mészáros László lett a győztes, akinek a második nevét is kellett használnia a választáson (István), mivel a vicces kedvű ellenzék (hivatalosan a Kétfarkú Kutya Párt) egy ugyancsak Mészáros László (János) nevű úrral próbálkozott, függetlenként. Igaz, ezzel sem sikerült zavart okozni a fejekben, a Fidesz Mészárosa nagy fölénnyel győzött. Ahogy nyert - igaz, szűk különbséggel - Pásztón az eddigi polgármestert, az ex-tévés, független (az országgyűlési választásokon LMP-s színekben elbukó) Dömsödi Gábort legyőző Farkas Attila is.

Bővebben: Felcsút: Mészáros után Mészáros

1. oldal / 772

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. augusztus 20. hétfő 08:34,
István napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.