A bőség zavarával küzdhettek a székesfehérvári gyerekek december 6-án és 7-én, ugyanis mindkét napon találkozhattak a Belvárosban a Mikulással, miközben a Szabad Színház társulata több rövid utcai előadásában is Szent Miklós legendáját állította fókuszba, többnyire vidám, a gyermekek és felnőttek számára egyaránt jól fogyasztható módon. A helyszínen tiszteletét tette a finnországi Lappföldön, Rovaniemi városa mellett, az északi sarkkörön élő "igazi" Télapó, Joulupukki is, aki ezúttal saját bevallása szerint rénszarvasok repítette szánja helyett repülővel érkezett, s immár 14. alkalommal járt hazánkban "szolgálaton" kívül, vagy éppen azzal összekötve. Bő egyhetes "haknija" során Budapest és Fehérvár mellett Veszprémbe, Ajkára, Visegrádra, Debrecenbe, valamint Tiszafüredre is ellátogatott.

Bővebben: Mikulásdömping és manóinvázió

Már december 18-án, szerdától egészen január 1-jéig díjmentes lesz a parkolás Székesfehérváron. Erről mindenki értesül, aki parkolójegyet szeretne váltani, hiszen ebben az időszakban nem működnek majd a parkolóautomaták a városban. A történelmi belvárosba – ami kiemelt parkolási zóna – ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani! A december 7-i és 14-i szombati munkanapokon szintén ingyenes lesz a parkolás a városban, és ezeken a napokon ügyfélfogadás sem lesz a Városgondnokság Szent Vendel utca 17/a szám alatt található ügyfélszolgálatán. Az ünnepek előtt a parkolási csoport ügyfélszolgálata december 23-án még nyitva lesz, majd december 30-án és 31-én lesz idén utoljára ügyfélfogadás. A 2019-es éves bérletek 2020. január 31-ig érvényesek, a december havi bérleteket pedig 2020 január 5-ig fogadják el.
Ahogy az elmúlt esztendőkben, idén is kétszer kapnak a jogosultak családi pótlékot decemberben, ennek azonban csak mérsékelten érdemes örülni. Nem arról van ugyanis szó, hogy karácsonyi ajándék gyanánt extra juttatásként fizetnék ki, csupán a következő havi utalás időpontját hozzák előre a karácsony okán. A második kifizetés átutalással a tervek szerint december 19-én zajlik majd, akik pedig készpénzben postai úton kapják a támogatást, azok várhatóan december 20-án vehetik majd át.
A klímaváltozásra adott válaszok a különböző szakterületeken címmel rendezett konferenciát Székesfehérváron a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület és a város önkormányzata. A Sóstó Látogatóközpontban Kirrné Feicht Ágnes országos főkertész köszöntőjét követően Fehérvár zöld beruházásai mellett a sikeres faültetésről, faápolásról, vízáteresztő burkolatokról és a növényvédelmi problémákról is hallhattak el előadásokat a szimpózium résztvevői.

Bővebben: Klímaváltozásról tanácskoztak

Bár decemberre fordultunk, így nem csoda, ha hideg van és gyakran esik valamiféle halmazállapotú csapadék, mégis sokan hajlamosak drámaian fogadni a zordabb időjárást. Persze, ezen sem kell nagyon megütközni, hiszen az elmúlt években, sőt a mögöttünk hagyott évtizedben is gyakrabban hasonlított ősziesre vagy tavasziasra időjárásunk, mint téliesre. Hó csak mutatóban érkezett, az is szinte rögtön elolvadt a magasabb hőmérsékletek okán. Nos, az előttünk álló napokban is tapasztalhatunk hasonlót, főképp hétfőn, amikor az ország jelentős részén esni fog. Sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, hóra, valamint helyenként ónos esővel kell számolni. Jelentősebb havazás elsősorban az ország északi, északkeleti felében valószínű. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben élénk, erős lökések kísérhetik. A minimumok -3, +3, a maximumok -1, +5 fok között alakulnak.

Bővebben: Nem lesz melegünk jövő héten

1. oldal / 830

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 9. hétfő 08:01,
Natália napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.