Velence az ország egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa, nem csak a nyári főszezonban és nem csak a kiváló idegenforgalmi adottságai okán. A sport területén is párját ritkító módon lépett előre az utóbbi néhány esztendőben, amióta Koszti András a település polgármestere. A városvezető elérte azt, hogy a már meglévő - főleg kerékpáros, futó és vízi - tömegsport események mellé nívós versenysport rendezvények is társuljanak, fejlődjön az infrastruktúra, itt létesítsen új képző- és rekreációs központot a Testnevelési Egyetem, valamint hamarosan elkezdődhessen egy kosárlabda központú csarnok építése. Mindezek mellett a városhoz kötődő, itt élő vagy helyi színekben versenyző élsportolókkal is fontos számára a rendszeres kapcsolattartás.

Bővebben: Velencéről Tokióba készül a bajnok

Megnyitása óta rendkívül népszerű a nyári főszezonban - főleg az ideérkező strandolók körében - a Velence Korzó lídós, homokos szabadstrandja. Egy-egy kánikulai hétvégén a tízezres számot is meghaladó vendégsereg érkezik az ország számos pontjáról, hogy a tó vízében leljen némi enyhülésre. Bár a főszezon közeleg, egyelőre még nem a fürdőzők sokaságát látja az, aki ezen a szakaszon sétál, a hajók, csónakok, egyéb vízi járművek egyre sűrűsödő jelenléte azonban jelzi: lassan kopogtat a nyár. Akik április 24-én a délelőtti órákban a Korzó partján jártak, egy kissé furcsa járművet láthattak a tóban. Kiderült, hogy a kabinos vízibiciklire hasonlító alkalmatosság a tó medrét pásztázza.

Bővebben: Feltérképezték a Korzó strandját

Finoman fogalmazva is bolondos időjárásban lesz részünk az előttünk álló napokban: a mai 20-21 fokos késő tavaszból kedden a 12-13 fokos, szeles, esős őszbe csöppenünk, hogy aztán szerdán már 22-25, majd csütörtökön és pénteken - némi szél és csapadékhajlam mellett - 25-28 fokos, igazi nyári hőmérséklet köszönjön ránk. Jelen állás szerint hétvégére újabb hidegfront érkezik, ismét sok esővel és mindössze 14-18 fok közötti nappali csúcsértékekkel.
Több, mint kétszázan meghaltak és közel négyszázötvenen megsérültek ma Srí Lankán egy összehangolt terrortámadás-sorozatban. Nyolc helyen, köztük három katolikus templomban és négy luxusszállodában robbantottak. A templomok a szentmisék idején zsúfolásig voltak a Krisztus feltámadását ünneplő hívekkel. A merényletek után a szigetország kormánya kijárási tilalmat rendelt el, és felfüggesztette a közösségi média használatát. A helyi hatóságok 7 (a legfrissebb hírek szerint 13) feltételezett robbantót őrizetbe vettek. Hatósági források közölték, a halottak közt holland, kínai és portugál állampolgár is van. Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök is részvétét fejezte ki a merényletben elhunytak hozzátartozóinak. A terrorcselekmények elkövetőjeként még egyetlen szervezet sem jelentkezett.
Idén januárban indította el Nyugdíjas párbeszéd elnevezésű programját Székesfehérvár Önkormányzata, dr. Cser-Palkovics András polgármester vezetésével. A minőségi közösségi fejlesztéseket célzó program céljai között szerepel, hogy a városvezetés személyes találkozásokon ismerkedhessen meg a nyugdíjasokkal, a klubok működésével, és köszönetet mondhasson a közösségért végzett munkájukért. Emellett az is nagyon fontos cél, hogy még tartalmasabbá, magasabb minőségűvé tegyék a nyugdíjasok mindennapjait.

Bővebben: Nyugdíjas párbeszéd, sikerrel

1. oldal / 802

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. április 26. péntek 17:37,
Ervin napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.