A ló és a gyermek közötti kapcsolat erősítését és a jótékonyságot szolgálja a pátkai Royal Rose Lovarda és alapítványa hagyományteremtő, első lovas napja, melyre április 14-én, szombaton került sor Székesfehérváron. A Lövölde úti McDonald's Étterem parkolójában lebonyolított eseményt Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, valamint a székesfehérvári önkormányzat sportért és egészségügyért felelő tanácsnoka, Östör Annamária társaságában Velence polgármestere, Koszti András nyitotta meg, hogy aztán késő délutánig lovaglási lehetőséggel, lufi fújó- és patkódobáló versennyel (felnőttek részére is!), továbbá arcfestéssel kedveskedjenek kicsiknek és nagyoknak.

A rendezvényen velencei, bicskei, pátkai és fehérvári rászoruló családokat, illetve ezen családok gyermekeit támogatták minden programmal, lufival, ajndékokkal és a főszponzor gyorsétkezde jóvoltából ingyen ebéddel. A szervezők - Pásztor József, a pátkai lovarda tulajdonosa és felesége - elsőként Velence első emberével, Koszti Andrással vették fel a kapcsolatot néhány hónapja, rajta keresztül, az ő ajánlására jutottak el a helyi nagycsaládosokat és rászoruló családokat segítő alapítványhoz. A polgármesternek nem volt nehéz döntenie, mivel maga is évek óta támogatja, segíti az alapítvány tevékenységét.

- Régóta figyelemmel követem Fekete Zsuzsanna és társai munkáját, amit szívvel-lélekkel, önzetlenül végeznek az arra rászorulók érdekében, ennek megfelelően támogatom az általuk működtetett Velencei Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány tevékenységét. Az állatokat is kedvelem, így örömmel fogadtam a pátkai lovarda tulajdonosa, Pásztor József és felesége, valamint a lovarda mellett működő, rászoruló gyermekeket támogató alapítvány vezetője, Turu Zoltán invitálását az első jótékonysági lovasnapjukra, melynek elsődleges támogatottja 5 velencei rászoruló család, illetve azok gyermekei voltak. Örömmel láttam ma a sok mosolygós gyermekarcot, ami igazolja a program létjogosultságát. Bízom benne, hogy lesz folytatása az eseménynek, így további nehéz körülmények között élő családoknak, gyermekeknek szerezhetünk emlékezetes élményt. Köszönöm a meghívást, s hogy Velence lehetett az első a támogatottak sorában! - foglalta össze az eseménnyel kapcsolatos gondolatait Koszti András.

(Fotó: Media24, Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 17. csütörtök 14:12,
Antal és Antónia napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.