A ló és a gyermek közötti kapcsolat erősítését és a jótékonyságot szolgálja a pátkai Royal Rose Lovarda és alapítványa hagyományteremtő, első lovas napja, melyre április 14-én, szombaton kerül sor Székesfehérváron. A Lövölde úti McDonald's Étterem parkolójában sorra kerülő eseményen a délelőtt 10.00 órakor esedékes megnyitó (Koszti András Velence polgármestere és Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszönti a résztvevőket) után késő délutánig lovaglási lehetőséggel, lufi fújó- és patkódobáló versennyel (felnőttek részére is!) és arcfestéssel várják a kicsiket és nagyokat. A rendezvényen 5-5 velencei és székesfehérvári rászoruló családot, illetve azokban nevelkedő gyermeket támogatnak.

- Az eseményen díjtalan lovaglási lehetőséget biztosítunk az érintett gyermekeknek, továbbá a támogató gyorsétterem jóvoltából ingyen ebédet is kapnak, kísérőikkel együtt. Nem csak erre az egy napra szól a támogatásunk, az év további részében is több alkalommal meghívjuk majd a gyerekeket és családjaikat Pátkára, hogy tovább ismerkedjenek az állatokkal. Ezen kívül a fő támogató ugyancsak biztosít további díjtalan étkezési lehetőségeket az érintetteknek, így talán ezen alkalmakkor egy kis mosolyt tudunk csalni az arcukra. Az alapítványt is kifejezetten azért hoztuk létre, hogy ezeket a családokat ne csak egyszer, hanem folyamatosan támogatni tudjuk. Ne legyen elsősorban pénzkérdés, hogy valaki megtanulhasson lovagolni, hogy megismerhesse ezt a csodálatos világot.- foglalta össze a lényeget a lovasnap főszervezője, Pásztor József.

A lovarda vezető hozzátette: több állatbarát élsportolót, ismert embert is meghívtak a szombati programokra, így pl a város egyetlen olimpiai bajnokát, az egykori öttusázót, mai sportvezetőt, Vörös Zsuzsannát, az erősport nagy veteránját és bajnokát, Fekete Lászlót, illetve a Magyar Lovas Sport Szövetség military szakágának szövetségi kapitányát, a Volán Fehérvár öttusázóinak lovas szakágvezetőjét, Sós Attilát, aki nem mellesleg az utolsó magyar lovas, aki olimpián szerepelt (1996, Atlanta).

A rendező lovarda honlapja: www.royalrose.hu/

(Fotó: Bácskai Gergely)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 17. csütörtök 13:56,
Antal és Antónia napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.