A kettlebellt már a cári Oroszországban is használták az erőművészek és a súlyemelők. Az orosz különleges egységek tagjai is ezzel fejlesztették mindig gyorsaságukat, állóképességüket, erejüket, s az amerikai katonai és rendfenntartási elit eszköztárából sem hiányozhat a „füles golyó”. Hazánkban is megtalálható már a fegyveres testületeknél, s az élsportolók is bátran nyúlnak utána. Sőt, még te is formálhatod vele testedet!

Mire jó a kettlebell?

Az előző részben már kifejtettem, hogy a kettlebell az antik szobrokhoz hasonlatos alakhoz segíthet hozzá. Segítségével gyönyörű izmokra, acélosságra, karcsú derékra, kockás hasra, széles vállakra, szép combokra és kemény popsira tehetünk szert. Vagyis olyan testre, amelyre mindenki vágyik. Persze, a kettlebell-lel nemcsak kívülről alakíthatjuk át magunkat! Azon túl, hogy tetszetős látványnak örülhetünk pár hónapos edzés után (és a párunk is, amikor ránk tekint) azt is észrevehetjük, hogy remekül fejleszthető vele az állóképesség, növelhető az erő.

Kettlebell, a látványos fejlődés eszköze

Gál Zoltán is remekül fejleszti magát a kettlebellel – Ezt a fotót tavaly készítettem róla egy edzés után, amikor épp "lazított".  
(Fotó: Temesvári Márta)

Miközben erősödünk, s növeljük tüdőnk kapacitását a súly letakarítja testünkről a felesleges zsírt. Nem ritka a heti 1% testzsírcsökkenés sem! Ha túlsúllyal küzdünk: lefogyunk. Ha túl soványak vagyunk: megizmosodunk.

Hogyan néz ki egy kettlebell?

A kettlebell leginkább egy ágyúgolyóra hasonlít, amelynek van egy fogantyúja. Eredetileg mezőgazdasági szerszámként használták: segített a termés lemérésében, mint ellensúly. Hamarosan viszont rájöttek a benne rejlő egyéb lehetőségekre is.

A kettlebellről további információ és videók találhatók az alábbi linkre kattintva:

http://fmc.hu/2017/05/25/kettlebell-a-latvanyos-fejlodes-eszkoze/ 

Ha kettlebellezni szeretnél:

Elérhetőségeim:

Temesvári Márta - 20-314- 9885, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook-on elérsz ITT

Ha szeretnél körülnézni a Facebook-on kettlebelles zárt csoportomban, csatlakozz ITT

Nyílvános FB-oldalamat pedig bekövetheted ITT

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. november 16. péntek 15:36,
Ödön napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.