Holland, afro, Twist braid, halszálka, francia, vízesés… – végtelen változata létezik a hajfonásnak. A vírushelyzet miatt most sokan kényszerszabadságon vannak, s a szabadidő eltöltésének lehetőségei is korlátozottak. Így itt az idő arra, hogy olyan dolgokat is kipróbáljunk, amiket eddig halogattunk azt hangoztatva, hogy „nem érünk rá”.  Ide sorolhatjuk a hajfonás elsajátítását – és alkalmazását is.
 
A hajfonás egyre nagyobb divatját éli a világon – és hazánkban is. Nemhiába, hiszen a különböző fonási technikák segítségével igazán különleges frizurákat varázsolhatunk. Vannak olyan változatok, melyek húsz-harminc perc alatt elkészülnek, s akadnak akár három órás műveletek is.  Vikingek című filmsorozatban Lagerta  csodás fonataira mindenki felfigyelt (Fotó: pinteres.com)
A Vikingek című filmsorozatban Lagerta  csodás fonataira mindenki felfigyelt

Ezt a nagyon régi technikát először a fonal elkészítésére használták, majd a Dél-Afrikai emberek elkezdték a hajukon is alkalmazni, mert így a hajuk sokkal kezelhetőbbé vált, egyszerűbb volt hordaniuk. Az ő hajuk erős szálú, rendkívül dús, tökéletes a fonáshoz. S minél többet fontak, annál több mintát, elválasztást találtak ki.

Ma már nemcsak a praktikum miatt népszerű a fonás, hanem azért is, mert tökéletes viselet lányoknak és fiúknak, hétköznapokra és alkalmi jelleggel. Az én hajam is szinte mindig be van fonva sok kis tincsre, mindig más formát mutatva, mert így folyamatosan úgy érzem, hogy „rendben van” a fejem.

A fonott haj szinte semmilyen törődést nem igényel, s hordása is egyszerű. A hajfonás típusától függően napokig vagy hetekig is viselhetők a fonatok. Az alvás módjával befolyásolhatjuk a hordási időt – ha vigyázunk arra, hogy ne nagyon fúrjuk bele éjjel a párnába a fejünket, és ne mozgassuk aktívan a takaróhoz szorítva, akkor tovább megmarad eredeti állapotában. 

 A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://www.fmc.hu/2020/04/28/befonnad-a-hajad-meses-tippeket-adunk-hozza/

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. június 3. szerda 23:25,
Klotild és Cecília napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com