Az Immunerősítő teatár című előadással folytatódik a Herbarius programok őszi-téli előadássorozata. Lencsés Rita gyógynövényszakértő november 22-én, vasárnap 15 órától arról tart interaktív ismeretterjesztő bemutatót, hogyan védhetjük ki a fertőzéseket. „Ismét itt az ősz, vele együtt pedig a különböző légúti fertőzések időszaka is beköszönt. Idén még a koronavírus-járvány is jelentős rizikófaktor, így érdemes ismét a természet nyújtotta gyógynövényekhez fordulni segítségért immunrendszerünk erősítéséhez.” – olvasható az ajánlóban.

Bővebben: Gyógynövényekkel a vírusok ellen

Mindenszentek és halottak napja alkalmából most is sokan keressük/kerestük fel szeretteink sírját, ezzel is ápolva emléküket. Mindenszentek ünnepe (november 1.) a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor. Az ezt követő halottak napja (november 2.) fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává. Mindenszentek a 20. században a halottak napja előestéje, vigíliája lett. Azt a hetet, amelybe a halottak napja esik, halottak hetének nevezik. E napon ma is szokás a halottak emlékezetére a sírok megtisztítása, feldíszítése és gyertyák gyújtása.

Szürke, esős, borongós reggel. 7 óra van, de még sötét, rég készülni kellene a munkába, de visszahúz az ágy, nincs kedvem semmihez, mintha nem is pihentem volna éjszaka. Ugye, ismerős szituáció? Ez vajon a tipikus őszi fáradtság, levertség, ami egyszerűen tudat alatti hozzáállás kérdése? Netán más mentális, esetleg fizikai okai vannak a jelenségnek? Bizony, sok a kérdőjel, azonban ezeket a folytatásban kiegyenesítjük!

Bővebben: Őszi, téli fáradtság nyomában

Mi szükséges ahhoz, hogy helyben szikkasszuk a vizet kertünkben? Milyen talaj alkalmas hozzá? Melyik évszakban álljunk neki az esőkert létrehozásához? Hogyan készítsük el a medret? Milyen növényeket válasszunk? – Ebben segítünk most olvasóinknak.

Bővebben: Hogyan készítsünk esőkertet?

Jubileumi Vadvirág Hetet rendeztek Kincsesbányán, a helyi általános iskolában. Illés József tíz évvel ezelőtt indította útjára a programot, hogy a gyerekeket megismertesse a természettel, a természetvédelemmel - és környéken nyíló vadvirágokkal. Józsi bácsi kutyájával, Burkussal, valamint fényképezőgépével járja a vidéket, hogy megörökítse az itt nyíló vadvirágokat. Kutatásai során eddig 436 fajt azonosított be, s létrehozott egy mindenki számára elérhető albumot is – közel 60.000 felvételből válogatva, részletes leírásokkal.

Bővebben: Jubileumi vadvirágos hét volt a kincsesbányai iskolában

1. oldal / 78

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2020. november 29. vasárnap 08:12,
Taksony napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com