Tudtad, hogy a bodzát világszerte használják az influenza tüneteinek enyhítésére? A hazánkban őshonos növény immunerősítő, gyulladáscsökkentő, antibakteriális, vírusellenes és fájdalomcsillapító hatású. Gyerekkoromban gyakran szedtünk bodzavirágot a testvéremmel, hogy anyukám szörpöt készítsen belőle, vagy palacsintatésztába mártogatva kisüsse desszert gyanánt. Jól emlékszem rá, hogy a virágok májusban nyíltak (az idő csodás volt), a bogyók pedig őszre értek be. Ez utóbbiból szörp és lekvár is készült, a szomszédunk pedig pálinkává varázsolta.

Bővebben: Influenza? – A bodza segít!

Manapság kiemelt jelentősége van annak, hogy ki miként bírja a bezártságot, önkéntes vagy hatósági karantént. Miért kiemelkedően fontos most a mentális egészségünk megőrzése? Mit tegyünk azért, hogy ne őrüljünk meg a négy fal közé bezárva? – erről kérdeztünk egy mentálhigiénés szakértőt.

Bővebben: Hogy ne őrülj meg a négy fal között?

Ha hideg van, akkor gyakran hullik a hajunk. Ennek oka az, hogy ilyenkor az erek összehúzódnak a fejbőrünkön és így kevesebb tápanyaghoz / oxigénhez jutnak a hajhagymák. Hosszú távon ez a hajszálak elvékonyodásához és hajhulláshoz vezethet. – Mit tegyünk, hogy megőrizzük szép hajkoronánkat? Erre kerestük a választ…

Bővebben: Óvjuk meg fejbőrünket a hidegtől

Bojtorján: megfázáskor, székrekedéskor, sebgyógyításra, fájdalom-csökkentésre, bőrfiatalításra, vízhajtásra, az érrendszer védelmére, a meddőség és az impotencia kezelésére. A bojtorján (Arctium lappa) az egész világon elterjedt kétnyári növény. Európa, Ázsia mérsékelt égövén őshonos. Hazánkban szinte mindenhol találkozhatunk vele az útszéleken, vasúti sínek mentén, erdőkben, mezőkön, folyópartokon, kerítések mellett.

Bővebben: Sok mindenre jó a bojtorján

A bíborlevelű kasvirág kiválóan erősíti az immunrendszert. Kivonata gyulladáscsökkentő, vírusellenes, s nemcsak belsőleg használatos, hanem külsőleg is alkalmazható különböző bőrbetegségeknél, sebek kezelésére. A kasvirágok közül kettőt fontos kiemelni: a bíborlevelűt és a keskenylevelűt. Mindkettőnek hasonló a gyógyhatása, s eredeti lakóhelyük is megegyezik: Észak-Amerika füves síkságai a keleti és a középső részeken, valamint Dél-Amerika déli része (például Argentína). A bíborlevelű Európába szépsége miatt került: eleinte dísznövényként tartották Angliában, majd hamarosan felfigyeltek jótékony hatásaira, főként az immunerősítés terén.

Bővebben: Immunerősítés kasvirággal!

1. oldal / 71

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 8. szerda 13:36,
Dénes napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com