Bezsírosodtál a karácsonyi vendégjárás során? Szeretnéd eltüntetni a hirtelen megjelent zsírpárnákat? Volt már olyan, hogy az újévi „Egészségesen fogok élni!” -fogadalmadat egy hónap után elfelejtetted? – Akkor ez a cikk neked szól! Véget ért a karácsonyi időszak, s a szilveszteri mulatozások „kaja-mámora” is messzire került. Míg az ünnepek alatt általában elfelejtjük az egészséges étkezést, a minőségi ételek fogyasztását, január elején/közepén már mindenki azon gondolkozik, hogy miért is evett annyi édességet / „rossz szénhidrátot”, és sírva nézegeti a gyorsan felkapaszkodott zsírpárnákat a tükörben. Ilyenkor persze fogadkozunk, hogy jövőre tudatosabban készítjük majd el az ünnepi menüt, és határozottabban fogjuk elutasítani a rokonok / barátok csokoládés-fehér lisztes – cukorban úszó sütemény-kínálását.

Bővebben: Edzés az ünnepi túlevés után

A téli hónapokban kimondottan ajánlott a cékla fogyasztása, mely igazi vitaminbombának számít. Rákellenes hatású, segít megakadályozni a demencia kialakulását, kiváló vérképző, s szerepet játszik a méregtelenítésben is. Ezeken kívül még számos más előnynel jár, ha gyakori vendég az étrendünkben.

Bővebben: Cékla – az agyműködés és az állóképesség fokozására

Közhely, de igaz: rohan az idő. Véget ért egy újabb esztendő, ezzel együtt magunk mögött tudhatjuk a 2010-es éveket is. Félelmetes, milyen gyorsan átrobogott rajtunk a nem is olyan régen még misztikus ismeretlenként várt új évezred és évszázad első két évtizede. De, mi is történt ez alatt a húsz esztendő alatt? Jobbá, vagy netán silányabbá vált a világ számunkra? Nos, ezt nem lehet általános formában mindenkire egyaránt vonatkoztatva megállapítani. Akinek jól megy sora, elsődlegesen megfelelő az anyagi létbiztonsága, annak bizony "kék az ég és zöld a fű", ám akinek nem, főképp, akinek az elmúlt időszakban fordult rosszabbra a sora, annak bizony borult az ég és kifakult a fű...

Bővebben: Új év, új évtized, új remények

Mégis, hogy képzeljük ezt? Valóban fel lehet készülni a szerelemre? Mi kell hozzá, hogy ránk találjon, hogy berobbanjon, hogy fellobbanjon, hogy felizzon az érzés, hogy beleszeressünk valakibe, vagy éppen belénk szeressenek? Befolyásolhatjuk a szerelem beköszöntét? Lehetünk-e újra szerelmesek a férjünkbe vagy a feleségünkbe, tudunk-e újra szenvedélyt csempészni a párkapcsolatunkba?

Bővebben: Készülj fel a Szerelemre!

Alacsony szénhidrát és magas zsírbevitel - ez a ketogén diéta lényege, mely több energiát, minőségibb alvást, kiváló állóképességet és zsírtalanabb testet ígér mindenkinek. "A ketogén diéta lényege az, hogy a táplálékbevitel során a makro tápanyagok arányával, a kalória csökkentésével, esetleges böjtel vagy időben korlátozott étkezéssel a szervezet dominánsan már nem a glükózból nyer energiát - ATP - hanem a zsírsavakból, ketontestekből. Ennek hatására jön létre a ketózis nevű állapot, ami nem keverendő össze a ketoacidózis nevű állapottal, amely életveszélyes.” – tudtam meg Lakatos Pétertől.

Bővebben: Minden, amit a ketogén diétáról tudni érdemes

1. oldal / 70

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. január 22. szerda 20:52,
Vince és Artúr napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com