Az olívaolajat felhasználhatjuk főzéshez, halkonzerváláshoz, kozmetikumok készítéséhez, s még a gyógyászatban is fontos alapanyag lehet. A bibliai időkben az olívaolaj a harmadik legfontosabb élelmiszernek számított a gabona és a bor mellett. Megtalálható volt a legszegényebbek háztartásában is. Illés prófétának is egy olyan özvegyasszony viselte gondját, akinek nem volt semmije, csupán egy kis lisztje és olaja, s ez elegendő volt ahhoz, hogy ellássa háza népét. Az ígéret földje „Oly föld az, amelyre az Úr, a te Istened visel gondot… hogy betakaríthasd a te gabonádat, borodat és olajodat.” (5 Mózes 11:12,14)

Bővebben: Olívaolaj: főzéstől gyógyításig

A kettlebellt már a cári Oroszországban is használták az erőművészek és a súlyemelők. Az orosz különleges egységek tagjai is ezzel fejlesztették mindig gyorsaságukat, állóképességüket, erejüket, s az amerikai katonai és rendfenntartási elit eszköztárából sem hiányozhat a „füles golyó”. Hazánkban is megtalálható már a fegyveres testületeknél, s az élsportolók is bátran nyúlnak utána. Sőt, még te is formálhatod vele testedet!

Bővebben: Kettlebell, a látványos fejlődésért

Kíváncsi vagy azokra a növényekre, zöldségekre, amelyeket érdemes fogyasztanod diéta/fogyókúra során (is)? Most bemutatok néhány élelmiszert, amely segít abban, hogy lassabban éhezz meg és legyen erőd elérni a kitűzött célt! A legtöbben azért hagyják abba a diétát / fogyókúrát, mert elfogy a türelmük és elszáll a kitartásuk. (Egyszer már kifejtettem, hogy miért nem szeretem az átmeneti megoldásként alkalmazott, szerintem teljesen felesleges „fogyókúrát”, s miért tartom jobbnak, hatásosabbnak a – jó esetben - életmódváltást jelző „diétát”, így ettől most eltekintek, és inkább mindkét kifejezést használom az érthetőség kedvéért.)

Bővebben: Természetesen az áhított fogyásért

Újabb epizóddal folytatjuk sorozatunkat, melyben Bakos Helga szakértelmét közvetítve adunk 2-3 hetente néhány jó tippet, miként szabadulhatunk meg testi-lelki gondjainktól. A szakember szerint szinte minden bajra, kisebb-nagyobb egészségügyi vagy mentális problémára van gyógymód, hatásos terápia, csak a megfelelőt kell választani. Ezúttal a Theta Healing, egy világszerte elismert spirituális gyógyító és önfejlesztő módszer áll fókuszunkban.

Bővebben: Mindenre van megfelelő terápia - 3.

A napsugárzásnak számos pozitív tulajdonsága van, az endorfin-termeléstől a D-vitaminig. Bár számos veszélye is akad, nem szabad lemondani a napfürdőzésről: helyette megfelelően kell védekezni az UV-sugarak ellen, nem úgy, ahogy a képen látható hölgy tette...

Bővebben: Nem kell félni a napozástól!

1. oldal / 68

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. október 18. péntek 18:18,
Lukács napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.