A csipkebogyó felhasználása széleskörű. Fogyasztják gyógyteaként, készülhet belőle szirup, dzsem, lekvár, leves, bor és likőr is. A termésből sajtolt olajat napégés esetén vagy apró ráncok kezelésére is felhasználhatjuk. Sőt, már kapható csipkebogyóliszt is.

Bővebben:Finomságok csipkebogyóból

Szép hosszú, meleg ősz után beköszöntött a tél, a hideg idő. Egyre hűvösebbek a nappalok is, előkerül a téli kabát, csizma, sapka, sál. Szervezetünket óvni kell, de nem elég a meleg öltözék. Sokszor különböző fajtájú vitaminokat szedünk, isszuk a forró italokat meghűlésre, torokcukorkákat szopogatunk, gyakrabban járunk a patikába. Ezek sem rosszak, ám van egy természet adta kiváló "gyógyszer", amivel sokat segíthetünk abban, hogy megelőzzük a betegségeket, vigyázzunk magunkra szintetikus szerek nélkül is. Ez bizony a méz! Az aranysárga ragacsos szirup, amit a szorgos méheknek köszönhetünk, és nagyon sokféle pozitív hatása van.

Bővebben:Folyékony arany: a méz

Szeretnél Te is szárnyalni? Megélni a pillanatokat? Az emberek élik a szürke életüket, másoknak akarnak megfelelni. Dolgoznak, mert meg kell élni, gyerekeket nevelnek és még ott a háztartás is. Megfeledkeznek önmagukról, mert arra már végképp nincs se idejük, se erejük. Egyszer csak észreveszik, hogy egyre fáradtabbak, mindenük fáj és semmihez nincs kedvük. A párjuktól is eltávolodtak, nem tudnak úgy örülni már semminek. De nem tudják,vagy fel sem ismerik, hogy valamin változtatniuk kellene! Vagy éppen nem tudják, hogyan tegyék azt.

Bővebben:Mindenre van megfelelő terápia - 12.

Kíváncsi vagy azokra a növényekre, zöldségekre, amelyeket érdemes fogyasztanod diéta/fogyókúra során (is)? Most bemutatok néhány élelmiszert, amely segít abban, hogy lassabban éhezz meg és legyen erőd elérni a kitűzött célt! A legtöbben azért hagyják abba a diétát / fogyókúrát, mert elfogy a türelmük és elszáll a kitartásuk. (Egyszer már kifejtettem, hogy miért nem szeretem az átmeneti megoldásként alkalmazott, szerintem teljesen felesleges „fogyókúrát”, s miért tartom jobbnak, hatásosabbnak a – jó esetben - életmódváltást jelző „diétát”, így ettől most eltekintek, és inkább mindkét kifejezést használom az érthetőség kedvéért.)

Bővebben:Természetesen az áhított fogyásért

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya hatodik alkalommal hirdetett vetélkedőt „Döntésünk a jövőnk” címmel Fejér megye középiskolás diákjai számára a felelős szexuális magatartás témakörében. A téma időszerű: megyénkben évente mintegy 350-380 fiatalkorú terhességét regisztrálják, melyek fele megszakítással, fele szüléssel végződik. A szexuális úton terjedő betegségek egyre fiatalabb korosztályt érintenek. Nyaranta egymást érik a különböző fesztiválok, melyek számos kockázatos magatartásformát rejtenek magukban – mint például az alkoholfogyasztás, kábítószer használat, illetve a felelőtlen, védekezés nélküli szexuális együttlét.

Bővebben:„Döntésünk a jövőnk”

1. oldal / 63

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. december 11. kedd 21:14,
Árpád és Árpádina napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.