A Modern Városok Program kórházat érintő fejlesztéseiről, valamint a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház folyamatban lévő, a jövőben megvalósuló uniós fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatót kedden dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, államtitkár, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Csernavölgyi István főigazgató. Az eseményen adták át a 2017. év végi EMMI-ÁEEK-NEAK konszolidációs pályázat keretében beszerzett eszközöket: egy MR-kompatibilis lélegeztető gépet és egy korszerű terápiás effektussal bíró, mellékhatásokat mérséklő hypotermiás készüléket.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a legfontosabb elemeket kiemelve elmondta, a Modern Városok Program keretében mintegy 12-13 milliárd forintból az épület- és eszközfejlesztések mellett több mint négyszáz parkolóhelyet hoznak létre. Jogerős építési engedélyek vannak, a közbeszerzési eljárás is elindult.

Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában, ez a 2010 előtt rossz trendek megfordításának köszönhető – mondta dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár. Kiemelte, hogy az elmúlt nyolc évben csak vidéken 500 milliárd forintot költöttek el egészségügyi fejlesztésekre. A székesfehérvári kórházban is jól láthatóak az eredmények. A teljes megújulás mellett európai szintűvé válik, ha elkészül az új belgyógyászati tömb.

(ÖKK, fotó: Molnár Artúr)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. május 25. szombat 12:55,
Orbán napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.