Milliméter pontossággal irányítható, Közép-Európában egyedülálló kapszulás diagnosztikai rendszert mutattak be a székesfehérvári Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban. Az endoszkópos vizsgálatok kellemetlenségét kiváltó új eljárással fájdalommentesen végezhető a gyomor- és vékonybéltükrözés.

Irányítható kapszulás diagnosztikai eljárást mutattak be Székesfehérváron. A kapszula endoszkópia során egy olyan ultrakönnyű kapszulát nyel le a páciens, amelyben egy minikamera található. Ez a kamera folyamatosan küldi a vizsgálatot végző szakorvosnak azokat a képeket, amelyeket a tápcsatorna belsejéről készít. Ennek a továbbfejlesztett verziója a NaviCam navigációs kapszularendszer, melynek mozgását, mágneses erőtér alkalmazásával az endoszkópos szakorvos célzottan irányítja. Az eljárás során készült sokezer nagyfelbontású képnek köszönhetően már a korai stádiumban kimutathatók a gyomorpolipok és -daganatok, a gyomorfekély és a gyulladások.

Évente több ezer ember halálát okozza rosszindulatú vastagbéldaganat Magyarországon. Dr. Madácsy László, az Endo-Kapszula Kft. igazgatója a prevenció fontosságát hangsúlyozta, mint mondta: a korai diagnózis segíthetne a betegség gyógyításában. Az új eljárás bemutatásán Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok örömét fejezte ki, hogy Székesfehérváron egy újabb magas szintű egészségügyi szolgáltatás vált elérhetővé. Hozzátette, reméli, hogy ez a technológia is arra ösztönzi az embereket, hogy igénybe vegyék a koruknak és egészségi állapotuknak megfelelő szűréseket.

Ez az új technológia, a NaviCam navigációs kapszularendszer Közép-Európában egyedül a székesfehérvári Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban érhető el.

(ÖKK)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. február 18. hétfő 23:22,
Bernadett napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.