A navigációs kapszula egy forradalmian új technológia, amely az endoszkópos vizsgálatok kellemetlenségeit hivatott kiváltani. Fájdalommentes, non invazív módon végezhető vele gyomor és vékonybéltükrözés. A kapszula endoszkópia során egy olyan ultrakönnyű kapszulát nyel le a páciens, amelyben egy minikamera található. Ez a kamera a vizsgálat során folyamatosan küldi a vizsgálatot végző szakorvosnak azokat a képeket, amelyeket a tápcsatorna belsejéről készít. Ennek a továbbfejlesztett verziója a NaviCam navigációs kapszula rendszer, melynek mozgását az endoszkópos szakorvos célzottan irányítja.

Hogyan működik a NaviCam navigációs kapszula?

A kapszulát a test belsejében a tér mindhárom irányában, milliméter pontossággal, precíziósan lehet mozgatni a számítógép által vezérelt változtatható mágneses erőtér alkalmazásával.

Az eljárás során a szakorvos nagyfelbontású képeket kap a vizsgált területről: akár 72.000 fotó is készülhet (2 kép másodpercenként)! A bőséges diagnosztikai képanyagnak köszönhetően már a korai stádiumban kimutathatók a gyomor polipok és daganatok, a gyomorfekély és a gyulladások.

A gyomor és a vékonybél teljes belső felszínének (nyálkahártya) pontos leképezésére alkalmas. Ez azért is fontos, mert a vékonybél teljes tükrözése endoszkóppal nem megoldható!

Milyen mellékhatása / veszélye van ennek az eljárásnak?

Az eljárás sugárzás és biológiai mellékhatás mentes, mágneses erőtérrel működik. A páciens végig ébren van, szinte észre sem veszi, hogy éppen vizsgálják. A fertőzéstől sem kell tartani, hiszen ez egy egyszer használatos eszköz! NaviCam navigációs kapszula rendszer Közép-Európában egyedül az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban érhető el. Az Endo-Kapszula magánorvosi Centrum weboldala ITT található. 

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 21. hétfő 12:49,
Ágnes napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.