Hosszú évek óta Székesfehérvár egyik legbőkezűbb adakozója az Alcoa Alapítvány, amely mellé ma már - az amerikai székhelyű cég új nevéhez alkalmazkodva - az Arconic Alapítvány is társult. A legkülönbözőbb célokat, fejlesztéseket támogatták az elmúlt évtizedekben a megyeszékhelyen, különösképpen az egészségügy területén. Most ismét hasonlóképpen cselekedtek, ennek köszönhetően pedig - kiegészítve a kórház önerejét és az önkormányzat támogatását - komoly fejlesztések valósultak meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Traumatológiai Ambulanciáján.
 
A felújításokat és eszközberuházásokat egyaránt tartalmazó projekt bemutatóján részt vett Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is, aki elsőként a nehéznek tűnő problémákon is segítő összefogásra világított rá, majd a kórházban, a jelenlegi támogatás nyomán megvalósult fejlesztéssel kapcsolatban kiemelte, hogy igazán példaértékű az a fajta társadalmi felelősségvállalás, melyet az Alcoa és Arconic cégek tesznek. Elmondta, ahhoz, hogy az önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan ilyen nagy volumenű projektek mellé álljon, a város gazdasági stabilitása nélkül a segítési szándék kevés lenne.
 
"A felújítás jó bizonyíték arra a felvetésre, miszerint, ha gazdaságfejlesztésről beszélünk a XXI. században, az elképzelhetetlen jó egészségügyi ellátás nélkül. A város szívesen állt a fejlesztés mellé egy másik ok miatt is: ha joggal és okkal várjuk el, hogy az állam komoly fejlesztési forrásokat biztosítson a kórház javára, nem várhatunk mindent az államtól. Van az a fejlesztés, amit itt helyben, önerőből kell megoldanunk.” – mondta a polgármester, kiemelve egyúttal azt is, hogy a város múlt héten benyújtott idei költségvetésében is jelentős fejlesztési és lakhatási támogatás szerepel a Szent György Kórház javára. A városvezető a tájékoztatón megerősítette, hogy az egykori Pólusprogramban elmaradt fejlesztés első ütemét már sikerült megvalósítani, valamint a Modern Városok Program keretében a 2. ütem, azaz a belgyógyászati tömb felújításáról szóló kormánydöntés is hatályos, és meg fog valósulni ez a fejlesztés is.
 
A mecénások, az Arconic és Alcoa cégek képviseletében Horváth Tamás vezérigazgató-helyettes és Kiss Szabolcs ügyvezető igazgató voltak jelen. Elmondták, hogy a cégek politikájában kiemelkedő szerepet tölt be a társadalmi szerepvállalás, az intézmény és a cégek kapcsolata évtizedekre nyúlik vissza. Egységesen kinyilvánították továbbá, hogy az együttműködést az elkövetkezendő években is folytatni fogják a kórházzal.
 
A közel 50 millió forintos támogatásból megvalósult felújítás keretében korszerű, országos szinten újdonságnak számító betegbehívó-rendszer kialakítása mellett az ambulancia külseje és eszközparkja is megújulhatott. Hordágyakat, székeket, mobil műtőslámpákat, bútorzatot, kéziműszer-szetteket, eszközöket vásároltak. Kialakítottak két új váróhelységet, lecserélték a burkolatokat. Továbbá a támogatás terhére négy szakorvos nemzetközi ATLS képzésben vehetett részt. A kórház fejlesztése mindannyiunk javára történik, így rendkívül örömteli, hogy ilyen összefogás segíti a folyamatos előrelépést.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. augusztus 19. hétfő 14:48,
Huba napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.