Két sikeres velencei és sukorói, továbbá 1-1 gárdonyi, kápolnásnyéki és pázmándi előadás után újabb felvilágosító, ismeretterjesztő eseményekre kerül sor a következő időszakban a Gárdonyi Járást lefedő Velencei Egészségfejlesztési Iroda (EFI) és az általa alapított települési Egészségklubok szervezésében. December 10-én, (hétfőn) 17.00 órakor Kápolnásnyéken a Nyugdíjas Klubban (Semmelweis tér 1.) "Az orvoslás lényege" címmel dr. Rónai László főorvos, idegsebész, ideg- és elmegyógyász szakorvos, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház ny. osztályvezető főorvosa tart előadást, majd másnap, december 11-én (kedden) 17.00 órakor Gárdonyba a Nemzedékek Házába (Gárdonyi Géza u.1.) várják azokat, akik szeretnék meghallgatni Hamza Katalin gyógytornász és Spindler Eszter dietetikus "A cukorbetegség kezelése és megelőzésének lehetőségei" című előadását.

Bővebben:Fókuszban az egészségvédelem

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2018. november 26 – december 2. között (2018. 48. hetében), Fejér megye területén 926 fő, az előző hetinél 36,1 % -kal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei megbetegedési arány 222,4 %ooo volt. A 48. héten két járási népegészségügyi illetékességi területéről influenzaszerű megbetegedések emelkedését jelentették.

Bővebben:Influenza: egyre több a beteg

A cukorbetegség kezelése és megelőzésének lehetőségei címmel tart előadást 2018. december 3-án (hétfőn) Velencén a Wenckheim-kastély (Könyvtár, Tópart u. 52.) házasságkötő termében dr. Németh Attila belgyógyász főorvos. A 17.00 órakor kezdődő, díjtalanul látogatható esemény a Gárdonyi Járásban illetékes Egészségfejlesztési Iroda (EFI) és a Velencei Egészségklub szervezésében, Európai Uniós forrásból, kormányzati támogatással valósul meg. A hasznos programot a Velencei Szakorvosi Rendelőintézet ügyvezető igazgatója, az EFI vezetője, dr. Ferencz Péter nyitja meg.

Bővebben:A cukorbetegségről, őszintén

November-Movember, játék a szavakkal, de értelmetlenül: a hagyományos novemberi bajusznövesztő kampány az egyik legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák szűrésének a fontosságára hívja föl a figyelmet évek óta. A Movember jegyében ingyenes szűrőnapot szerveztek október 17-én az erősebbik nem tagjainak Székesfehérváron, a Család- és Nővédelmi Központban. A prosztatarák változatlanul nagyszámú megbetegedéseket jelent Magyarországon, és a daganat okozta halálokok közül az első öt között szerepel – azonban fontos tudni, hogy a korai stádiumban felfedezett prosztatarák gyógyítható.

Bővebben:„Movemberi” szűrőnap Fehérváron

Újabb előadásokra invitálja az érdeklődőket a Gárdonyi Járásban illetékes Velencei Egészségfejlesztési Iroda (EFI) az általa kormányzati és Európai Uniós forrás felhasználásával létrehozott települési Egészségklubokkal karöltve. A korábbi sikeres velencei és sukorói programokat követően november 12-én (hétfőn) 16 órakor Gárdonyban a Nemzedékek Házában (Gárdonyi Géza u.1.) a cukorbetegség kezelése és megelőzésének lehetőségei címmel tart előadást dr. Németh Attila belgyógyász főorvos, majd november 15.-én (csütörtökön) 16 órakor Kápolnásnyéken a Nyugdíjas Klubban (Semmelweis tér 1.) várják szeretettel az érdeklődőket, akik Osteoporosis (a csontritkulás megelőzésének és kezelésének lehetőségei a gyógytornász és a dietetikus szemével) címmel hallhatnak előadást Hamza Katalin gyógytornász és Spindler Eszter dietetikus jóvoltából. - tájékoztatott az EFI vezetője, dr. Ferencz Péter.

1. oldal / 15

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. december 11. kedd 21:52,
Árpád és Árpádina napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.