Ma öt darab, a fertőtlenítés terén a koronavírus-járvány alatt komoly segítséget jelentő ózongenerátort adott át Reszegi Imre vezető megyei mentőtisztnek a Székesfehérvári Mentőállomáson a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián, ezzel is kifejezve köszönetét a mentősöknek a pandémiás helyzetben végzett rendkívüli helytállásukért. Az eseményen jelen volt a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Pálffy Károly is.

Bővebben: Elnöki támogatás a mentősöknek

Miközben itthon az ellenzék már belekötött a kormányba és csiholja a hangulatot, mert az kilátásba helyezte, hogy a jövő év tavaszán talán már megkezdődhet a koronavírus elleni védőoltás, Németország azt jelentette be, hogy legkésőbb 2021 elején, de talán már idén decemberben elkezdődhet német a lakosság oltása az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) ellen – mondta a szövetségi kormány egészségügyi minisztere hétfőn, az IDT Biologika oltóanyag-fejlesztő és -gyártó társaság dessaui központjában tett látogatásán. Jens Spahn kiemelte: büszkeséggel tölti el, hogy hazája a BionTech, a CureVac és az IDT Biologika révén, az élen jár a koronavírus-világjárvány megállításához szükséges oltások fejlesztésében.

Bővebben: A németek már decemberben, de legkésőbb januárban oltanának

Az orrot és szájat fedő maszk akadályozza az új típusú koronavírus terjedését, azonban nincs alapjuk azoknak az aggodalmaknak, hogy megnehezítené a légzést. A védőmaszk viselése csökkenti a kilégzéssel, beszéddel, nevetéssel, tüsszentéssel, köhögéssel levegőbe juttatott cseppecskék és apró aeroszolok mennyiségét, így akadályozza a vírus terjedését. Felmerültek azonban olyan aggodalmak, hogy a belélegzett oxigén és a kilélegzett szén-dioxid áramlásának eltérítésével a maszk nehezíti a légzést, ezzel károsítja a szív- és tüdőműködést, különösen testmozgás közben.

Bővebben: Tények a védőmaszkról

Székesfehérvár Önkormányzata folyamatosan biztosítja a COVID-tesztelés lehetőségét a saját és nem saját fenntartású intézményekben május óta. Eddig összesen csaknem háromezer vizsgálatot végeztettek el a szakemberek döntése alapján, a gyakorlat szerint az intézményvezetők kezdeményezésére – erről írt mai lakossági tájékoztatójában dr. Cser-Palkovics András polgármester. A részleteket az alábbiakban olvashatják.

Bővebben: Fehérváron folyamatosan szűrnek

A tavalyi jótékonysági vadászatoknak köszönhetően 37 millió forint értékű orvosi eszközt adományozott a vadásztársadalom a magyar egészségügy támogatására. Az összefogással 19 megyei kórház gyermekosztályát támogatták hiánypótló orvosi eszközök beszerzésével. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztálya 9 millió 50 ezer forint értékű adományban részesült. Az erről szóló okiratot ma a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián jelenlétében adta át a Megyeházán Dr. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, kormányszóvivő, a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosa, valamint Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft ügyvezetője Dr. Bucsi Lászlónak, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatójának.

Bővebben: Vadászok kilenc milliós adománya az újszülött osztálynak

1. oldal / 26

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2020. november 29. vasárnap 08:44,
Taksony napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com