A hagyományokhoz hűen a katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen országos véradást szervezett a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából. Október kilencedikén a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete a Fehérvári Civil Központban várta a véradókat. A Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete 1989-ben jelölte ki, akkor október második szerdájára tették, később október tizenharmadikát nevezték ki világnapul. Ez a nap arról szól, hogyan tudják világszerte az emberek és a közösségek csökkenteni a katasztrófáknak való kitettségüket és minél jobban tudatosítani azt, milyen fontos kézben tartani a rájuk leselkedő veszélyeket.

Bővebben: Véradás: példamutató egyenruhások

Nem először kapott rangos elismerést a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya, illetve annak vezetője, Dr. Hagymásy László. A családközpontú szülés élharcosa rövid időn belül a második komoly díjat vehette át, ezúttal Székesfehérvár Önkormányzatának Szent István-napi Díszközgyűlésén. Elsősorban Hagymásy Lászlónak köszönhetően európai színvonalú, jól felszerelt és otthonos szülészeti-nőgyógyászati osztály fogadja a családokat a kórházban, mi több, hamarosan nemcsak otthonos, de teljesen otthoni körülményeket varázsolnak az osztályra, hogy még inkább magukénak érezzék azt a gyermeküket váró családok. Ezt jutalmazták a májusi országos Családháló-díj után augusztus 20-án helyi Pro Civitate-díjjal, amelyet Dr. Cser-Palkovics András polgármester adott át az elismert szaktekintélynek.
Közel 50 éve áll a gyógyítás szolgálatában, háziorvosként, sportorvosként, feltalálóként, a keleti orvoslás területén, kutatások, tanulmányok szerzőjeként és a különböző orvos-sportesemények eredményes szereplőjeként is sokan ismerik és méltán tisztelik Dr. Csiák Gyulát, aki pályája jelentős részét Fejérben, Sárkeresztesen, Csórón, Iszkaszentgyörgyön - az utóbbi években már inkább Székesfehérváron - töltötte. A kiváló szakember a napokban jó hírrel szolgált: fél évszázados vidéki háziorvosi pályájának esszenciáját írta ki magából, s ezt könyv formájában szeretné kiadni. Az olvasmányos, de a tényszerű szakmaiságot sem nélkülöző "Fél évszázad falun, fehér köpenyben" címet viselő alkotás a szerző reményei szerint hamarosan megjelenik.

Bővebben: Fél évszázad falun, fehér köpenyben

Az Állam és a helyi Önkormányzat összefogásának eredményeképp az Országos Mentőszolgálat egy új, világszínvonalú mentőorvosi kocsit állít szolgálatba Székesfehérváron, növelve nemcsak a város, hanem a térség ellátásbiztonságát is. A fejlesztés annak a küszöbön álló humánerőforrás-fejlesztésnek köszönhető, amellyel a megyében a mentőszolgálatnál 20 fős többletlétszám várható.

Bővebben: Új mentőorvosi kocsi Fehérváron

Javában tart a tüsszögős, „levegő-kapkodós” időszak, amikor az allergiások és az asztmások fuldokolnak a virágporok miatt. Magyarországon kétmillióan szenvednek allergiás megbetegedésekben, s számuk folyamatosan nő. A leggyakoribb allergének egyszerű diagnosztikus eszközökkel kimutathatók. E feladattal elsősorban a tüdőgondozók foglalkoznak, ám a legtöbb helyen nem tudnak megbírkózni a rájuk zúduló, hatalmas beteganyaggal. Ezért a várakozási idő sokszor több hónaposra is nyúlhat. Ráadásul a rendelési idő nagy része egybeesik az emberek munkaidejével.

Bővebben: Itt az allergiások rémálma

1. oldal / 18

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. október 18. péntek 19:04,
Lukács napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.