Július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja a magyar egészségügy napja: az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap. Szerdán szünetelnek a székesfehérvári háziorvosok, házi gyermekorvosok, a fogorvosok, a Család- és Nővédelmi Központ rendelései, valamint a védőnői szolgálat is. Probléma esetén a gyermek, a felnőtt, a városkörnyéki és a fogorvosi ügyeletet lehet felkeresni az Orvosok Házában, ahol munkaszüneti napnak megfelelően tartanak ügyeletet.
A koronavírus-fertőzés veszélyének minimálisra csökkentése érdekében a házi gyermekorvosok továbbra is arra kérik a hozzájuk fordulókat, hogy telefonos egyeztetés után keressék fel a rendelőt a megfelelő egészségügyi szabályok betartatása mellett. A székesfehérvári házi gyermekorvosok elérhetősége megtalálható a város honlapján.

Bővebben: Változatlan rend a gyermekorvosnál

Pénteken 17 fővárosi és 43 vidéki kórházba szállítják ki azokat - az összesen 53,4 tonnányi - egyéni védőfelszereléseket, amelyeket előző nap Pekingből öt Wizz Air járattal hoztak Magyarországra - közölte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa pénteki online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, a március 28-án bevezetett kijárási korlátozás óta 21 ezer 93 szabálysértés ügyében intézkedtek a rendőrök közterületen és nyilvános helyeken. A rendőrség 11 ezer 705 esetben figyelmeztetést, 4 ezer 871 esetben helyszíni bírságot alkalmazott, illetve 4 ezer 517 esetben szabálysértési feljelentést tett. Budapesten az elmúlt 24 órában 530 szabálysértés ügyében intézkedtek a rendőrök.

Bővebben: Ma 60 kórház kap védőeszközöket

Az emberi erőforrások minisztere Dr. Bucsi László címzetes egyetemi docenst bízta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói teendőinek ellátásával – tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap. A közlemény szerint a megbízott főigazgató elismert szakember, az orvostudomány kandidátusa, 20 éve dolgozik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, 2008 óta pedig ő az intézmény Mozgásszervi Sebészeti Centrumának vezetője. Korábban több ízben dolgozott Angliában, és hosszú évekig volt a SOTE Ortopédiai Klinikájának osztályvezetője.

Bővebben: Bucsi László a megbízott főigazgató

Az ápolók és szülésznők nemzetközi évének nyilvánította a 2020-as esztendőt az WHO (Egészségügyi Világszervezet). Ugyanez lesz a témája az Egészség Világnapjának is, melyet április 7-én ünnepelnek világszerte. Székesfehérvár polgármestere arra kérte a városlakókat, hogy a kedd esti nyolc órás tapssal a teljes egészségügyi és szociális szektor elhivatott dolgozói iránt fejezzék ki a tiszteletüket!

Bővebben: Fókuszban az ápolók és szülésznők

1. oldal / 22

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. július 4. szombat 11:51,
Ulrik napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com