A Velencei Szakorvosi Rendelőintézetben az EU - Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP 1.8.19-17-00021) keretein belül Egészségfejlesztési Iroda (EFI) kezdte meg működését. A projekt címe: „Egészségfejlesztés a Velencei-tó környékén”. Az Egészségfejlesztési Iroda működési területe a Gárdonyi Járás területére terjed. A program megvalósítása 2018. szeptember 1.-én indult. A projektidőszak két éve alatt, az Egészségfejlesztési Iroda betegségmegelőző, egészségfejlesztő és felvilágosító programokat, szűréseket és tájékoztatókat, iskolai és munkahelyi egészségnapokat, klubokat, sportfoglalkozásokat szervez.

Bővebben: Félidőnél az EFI programsorozata

Privát gyermekorvosi rendelést indít Velencén november 4-től a helyi Szakorvosi Rendelőintézetben Dr. Valkó Péter. A 40 éve praktizáló címzetes gyermekgyógyász főorvos elmondta, hogy szinte megszállottja a gyógyításnak, amikor nem rendel, ügyeleteket vállal, csakhogy segíteni tudjon kis betegeinek. Amikor éppen nem gyógyít és nem pihen, tanulmányokat, szakcikkeket publikál különböző lapokban, elsődleges szakterülete a gyermeklélektan és a koraszülött csecsemők gyógyítása. Rengeteg tapasztalatát ezentúl magánrendelésén is kamatoztathatja keddtől péntekig minden nap.

Bővebben: A gyerekek gyógyításának él

Mint minden szervezetünkbe kerülő idegen anyag, úgy az antibiotikumok is képesek allergiás reakciót kiváltani. Ez lehet enyhe csalánkiütéstől kezdve súlyos, azonnali életmentő orvosi beavatkozást igénylő anafilaxiás reakció is.

Bővebben: Az antibiotikum allergiás reakciót is kiválthat

A hagyományokhoz hűen a katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen országos véradást szervezett a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából. Október kilencedikén a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete a Fehérvári Civil Központban várta a véradókat. A Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete 1989-ben jelölte ki, akkor október második szerdájára tették, később október tizenharmadikát nevezték ki világnapul. Ez a nap arról szól, hogyan tudják világszerte az emberek és a közösségek csökkenteni a katasztrófáknak való kitettségüket és minél jobban tudatosítani azt, milyen fontos kézben tartani a rájuk leselkedő veszélyeket.

Bővebben: Véradás: példamutató egyenruhások

Nem először kapott rangos elismerést a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya, illetve annak vezetője, Dr. Hagymásy László. A családközpontú szülés élharcosa rövid időn belül a második komoly díjat vehette át, ezúttal Székesfehérvár Önkormányzatának Szent István-napi Díszközgyűlésén. Elsősorban Hagymásy Lászlónak köszönhetően európai színvonalú, jól felszerelt és otthonos szülészeti-nőgyógyászati osztály fogadja a családokat a kórházban, mi több, hamarosan nemcsak otthonos, de teljesen otthoni körülményeket varázsolnak az osztályra, hogy még inkább magukénak érezzék azt a gyermeküket váró családok. Ezt jutalmazták a májusi országos Családháló-díj után augusztus 20-án helyi Pro Civitate-díjjal, amelyet Dr. Cser-Palkovics András polgármester adott át az elismert szaktekintélynek.

1. oldal / 19

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 9. hétfő 09:01,
Natália napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.