A prevenció legfontosabb kérdéseit teszi fel idén a kórház által szervezett kétnapos orvoskonferencia: a szakmai fórum előadásai az orvostudomány, a dietetika és táplálkozástudomány, valamint a mozgásterápia kínálta megközelítésekre épülnek. A IX. Fehérvári Orvosnapok résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester, és Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója köszöntötték: hangsúlyozva az együttgondolkodás, az együttműködés és a kommunikáció szerepét, illetve a prevenciós feladatok megoldásának újragondolását abban a városban, amely kiemelten magas számú beteget lát el országos szinten.

Bővebben: Orvoskonferencia Fehérváron

A téli időszak egyik legkellemetlenebb velejárója az influenza. Minden évben reménykedünk benne, hogy elkerül minket a járvány, de végül ritkán ússzuk meg a néha akár két hétig is elhúzódó lázas, fej- és torokfájós, köhögős állapotot. Persze nem automatikus, hogy, ha járvány van, akkor az mindenképpen érint minket, sőt, ha teszünk érte, ha odafigyelünk a legfontosabb intelmekre, nem gyarapítjuk a betegek számát. Csakhogy a járványüggyel foglalkozó szakemberek egyöntetűen vallják, az egyik legnagyobb problémát éppen az jelenti, hogy sokan egyáltalán, vagy csak igen felületesen tájékozottak a megelőzéssel kapcsolatban, sőt, még akkor sem tesznek meg mindent a vírusok terjedése ellen, amikor már jelentkeznek rajtuk a tünetek. Betegen munkába mennek, sőt, gyermekeiket is elküldik az iskolába, hiszen „csak egy kicsit köhög a gyerek, nem vészes, kibírja”…

Bővebben: Influenza van, koronavírus nincs

A Velencei Szakorvosi Rendelőintézetben az EU - Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP 1.8.19-17-00021) keretein belül Egészségfejlesztési Iroda (EFI) kezdte meg működését. A projekt címe: „Egészségfejlesztés a Velencei-tó környékén”. Az Egészségfejlesztési Iroda működési területe a Gárdonyi Járás területére terjed. A program megvalósítása 2018. szeptember 1.-én indult. A projektidőszak két éve alatt, az Egészségfejlesztési Iroda betegségmegelőző, egészségfejlesztő és felvilágosító programokat, szűréseket és tájékoztatókat, iskolai és munkahelyi egészségnapokat, klubokat, sportfoglalkozásokat szervez.

Bővebben: Félidőnél az EFI programsorozata

Privát gyermekorvosi rendelést indít Velencén november 4-től a helyi Szakorvosi Rendelőintézetben Dr. Valkó Péter. A 40 éve praktizáló címzetes gyermekgyógyász főorvos elmondta, hogy szinte megszállottja a gyógyításnak, amikor nem rendel, ügyeleteket vállal, csakhogy segíteni tudjon kis betegeinek. Amikor éppen nem gyógyít és nem pihen, tanulmányokat, szakcikkeket publikál különböző lapokban, elsődleges szakterülete a gyermeklélektan és a koraszülött csecsemők gyógyítása. Rengeteg tapasztalatát ezentúl magánrendelésén is kamatoztathatja keddtől péntekig minden nap.

Bővebben: A gyerekek gyógyításának él

Mint minden szervezetünkbe kerülő idegen anyag, úgy az antibiotikumok is képesek allergiás reakciót kiváltani. Ez lehet enyhe csalánkiütéstől kezdve súlyos, azonnali életmentő orvosi beavatkozást igénylő anafilaxiás reakció is.

Bővebben: Az antibiotikum allergiás reakciót is kiválthat

1. oldal / 19

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. február 17. hétfő 05:20,
Donát napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com