Kormányzati és Európai Uniós támogatással, az EFOP-program keretein belül, "Egészségfejlesztés a Velencei-tó környékén" címmel, a Gárdonyi Járás területét érintően Egészségfejlesztési Iroda (EFI) kezdte meg működését a Velencei Szakorvosi Rendelőintézetben (Velence Balatoni út 65.). A rendelőintézet igazgatója, valamint vezető asszisztense, dr. Ferencz Péter és András Tünde irányításával létrejött iroda a járás minden településén Egészségklubokat szervez, neves szakemberek bevonásával egészségmegőrzést, betegség-megelőzést célzó előadásokat tart. A legközelebbi 2019. február 19-én (kedden) 17 órakor esedékes, amikor Kápolnásnyéken a Nyugdíjas Klubban (Semmelweis tér 1.) az EFI vezetője, dr. Ferencz Péter tart előadást "A hosszú élet titka" címmel.
A mononucleosis infectiosa a fiatalok betegsége. A fertőzésen a lakosság 90 százaléka átesik, csak nem tud róla, mert sok a tünetmentes eset. A vírus a nyál közvetítésével fertőz, szoros kontaktus során, és képes testünk bármely szervét megbetegíteni.

Bővebben: Fájó torok, láz? Csókbeteg is lehetsz

Újabb felvilágosító, ismeretterjesztő eseményre kerül sor a Gárdonyi Járást lefedő Velencei Egészségfejlesztési Iroda (EFI) szervezésében. Február 13-án (szerda) 18.00 órakor Pákozdon a Művelődési Házban (Budai u. 72.) "Mi a hosszú élet titka" címmel  dr. Kovács Attila belgyógyász, kardiológus főorvos, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház stratégiai főigazgató-helyettese tart előadást a szív-, érrendszeri betegségekről és megelőzésükről a Pákozdi Egészségklubban. Ez program, mint ahogy az EFI minden eseménye, ingyenes!
Hosszú évek óta Székesfehérvár egyik legbőkezűbb adakozója az Alcoa Alapítvány, amely mellé ma már - az amerikai székhelyű cég új nevéhez alkalmazkodva - az Arconic Alapítvány is társult. A legkülönbözőbb célokat, fejlesztéseket támogatták az elmúlt évtizedekben a megyeszékhelyen, különösképpen az egészségügy területén. Most ismét hasonlóképpen cselekedtek, ennek köszönhetően pedig - kiegészítve a kórház önerejét és az önkormányzat támogatását - komoly fejlesztések valósultak meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Traumatológiai Ambulanciáján.

Bővebben: Újabb fejlesztés a kórházban

Ismét felvilágosító, ismeretterjesztő eseményre kerül sor a Gárdonyi Járást lefedő Velencei Egészségfejlesztési Iroda (EFI) és az általa alapított Gárdonyi Egészségklub szervezésében. Február 4-én (hétfőn) 17.00 órakor Dinnyésen a Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ (Dinnyés, Gárdonyi G. u. 25.) épületében "Az orvoslás lényege" címmel a méltán elismert idegsebész, ideg- és elmegyógyász főorvos, Dr. Rónai László tart előadást. Köszöntőt mond az EFI vezetője, a Velencei Szakorvosi Rendelőintézet igazgatója, Dr. Ferencz Péter. Ez program, mint ahogy az EFI minden eseménye, ingyenes! (A kép illusztráció)

1. oldal / 17

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. február 19. kedd 00:08,
Zsuzsanna napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.