Nem először kapott rangos elismerést a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya, illetve annak vezetője, Dr. Hagymásy László. A családközpontú szülés élharcosa rövid időn belül a második komoly díjat vehette át, ezúttal Székesfehérvár Önkormányzatának Szent István-napi Díszközgyűlésén. Elsősorban Hagymásy Lászlónak köszönhetően európai színvonalú, jól felszerelt és otthonos szülészeti-nőgyógyászati osztály fogadja a családokat a kórházban, mi több, hamarosan nemcsak otthonos, de teljesen otthoni körülményeket varázsolnak az osztályra, hogy még inkább magukénak érezzék azt a gyermeküket váró családok. Ezt jutalmazták a májusi országos Családháló-díj után augusztus 20-án helyi Pro Civitate-díjjal, amelyet Dr. Cser-Palkovics András polgármester adott át az elismert szaktekintélynek.
Közel 50 éve áll a gyógyítás szolgálatában, háziorvosként, sportorvosként, feltalálóként, a keleti orvoslás területén, kutatások, tanulmányok szerzőjeként és a különböző orvos-sportesemények eredményes szereplőjeként is sokan ismerik és méltán tisztelik Dr. Csiák Gyulát, aki pályája jelentős részét Fejérben, Sárkeresztesen, Csórón, Iszkaszentgyörgyön - az utóbbi években már inkább Székesfehérváron - töltötte. A kiváló szakember a napokban jó hírrel szolgált: fél évszázados vidéki háziorvosi pályájának esszenciáját írta ki magából, s ezt könyv formájában szeretné kiadni. Az olvasmányos, de a tényszerű szakmaiságot sem nélkülöző "Fél évszázad falun, fehér köpenyben" címet viselő alkotás a szerző reményei szerint hamarosan megjelenik.

Bővebben: Fél évszázad falun, fehér köpenyben

Az Állam és a helyi Önkormányzat összefogásának eredményeképp az Országos Mentőszolgálat egy új, világszínvonalú mentőorvosi kocsit állít szolgálatba Székesfehérváron, növelve nemcsak a város, hanem a térség ellátásbiztonságát is. A fejlesztés annak a küszöbön álló humánerőforrás-fejlesztésnek köszönhető, amellyel a megyében a mentőszolgálatnál 20 fős többletlétszám várható.

Bővebben: Új mentőorvosi kocsi Fehérváron

Javában tart a tüsszögős, „levegő-kapkodós” időszak, amikor az allergiások és az asztmások fuldokolnak a virágporok miatt. Magyarországon kétmillióan szenvednek allergiás megbetegedésekben, s számuk folyamatosan nő. A leggyakoribb allergének egyszerű diagnosztikus eszközökkel kimutathatók. E feladattal elsősorban a tüdőgondozók foglalkoznak, ám a legtöbb helyen nem tudnak megbírkózni a rájuk zúduló, hatalmas beteganyaggal. Ezért a várakozási idő sokszor több hónaposra is nyúlhat. Ráadásul a rendelési idő nagy része egybeesik az emberek munkaidejével.

Bővebben: Itt az allergiások rémálma

Mint arról korábban beszámoltunk, rangos elismerésre jelölték a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, Dr. Hagymásy László vezette, magas szakmai színvonalon teljesítő, családbarát szülészeti-nőgyógyászati osztályát. Ráadásul a lehető legnagyobb kitüntetés érte a székesfehérvári intézmény "babás-mamás" részlegét, ugyanis nyílt, internetes közönségszavazáson a legtöbb vokssal jutalmazott osztály lett a "2018 szülészete" kategóriában. A nívós díjat a Családháló.hu olvasóinak jelölése, szavazata nyomán, a Családháló csapatának döntése alapján adták át a kategóriák nyerteseinek a budapesti ünnepélyes díjátadó ceremónián, március 2-án. A rangos elismerést az EMMI stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkártól, Sölch Gellérttől vehette át Dr. Hagymásy László osztályvezető főorvos, aki a díjátadó után is a családbarát szülészet és szülés fontosságát emelte ki.

Bővebben: Díjazták a fehérvári szülészetet!

1. oldal / 18

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. augusztus 22. csütörtök 05:20,
Menyhért és Mirjam napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.