Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya a gyermekek és az idősek körében emelkedést, a fiatal felnőttek és a középkorúak körében csökkenést mutat Fejér megyében az előző héthez képest. A területi elosztást nézve két járási népegészségügyi osztály illetékességi területén több, egy járási népegészségügyi osztály területén pedig kevesebb a beteg.

Bővebben: Egyre több az influenzás Fejérben

A kiemelkedő mértékű, fokozott ügyfélforgalmi teherre is figyelemmel egészségmegőrzési, illetve betegségmegelőzési célból térítésmentesen biztosította az influenza elleni védőoltást dolgozóinak a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal. Az oltásokat az igénylőknek dr. Urbán Anita, a Videoton Orvosi Rendelő orvosa adta be. Az influenza kockázata mindig nagyobb, mint az esetleg apróbb kellemetlen tünettel járó védőoltásé. Többek között javasolt azoknak az embereknek, akik munkájuk miatt zárt térben több emberrel dolgoznak együtt vagy sok emberrel kerülnek kapcsolatba munkájuk során – ezért történt a kezdeményezés. (ÖKK)

Milliméter pontossággal irányítható, Közép-Európában egyedülálló kapszulás diagnosztikai rendszert mutattak be a székesfehérvári Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban. Az endoszkópos vizsgálatok kellemetlenségét kiváltó új eljárással fájdalommentesen végezhető a gyomor- és vékonybéltükrözés.

Bővebben: Kamera a kapszulában

A médiában nagyon sok téves információ jelent meg az utóbbi hetekben az e-recepttel kapcsolatban. A betegek sem tudják pontosan, hogy miként működik ez a rendszer, milyen hatással lesz rájuk a mindennapokban, ezért most összefoglaljuk a lényeget. Az e-recept 2017. november elsejétől élesben kerül(t) bevezetésre. A gyógyszereket Magyarországon bármely patikában ki lehet váltani. Az e-receptet ugyanúgy csak egyszer lehet kiváltani, ahogyan eddig is a „hagyományos” recepteket.

Bővebben: Megérkezett az e-recept

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészet–nőgyógyászati Osztályának műtőjében bemutatták azt a laparoszkópiás tornyot, amelyet a székesfehérvári önkormányzat által biztosított forrásból szerzett be az egészségügyi intézmény. A korszerű technológiának köszönhetően a műtétek után gyorsabb a regenerálódás, valamint eddig a városban nem végzett beavatkozások lehetőségét is megteremti a berendezés.

Bővebben: Új berendezés a nőgyógyászaton

1. oldal / 12

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

VelcompGarage mini

KNyKK logo

Velence logó

2018. január 22. hétfő 06:59,
Vince és Artúr napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.