A sárbogárdi Gázmodul - Weisz Kft 1,5 millió forint értékben adott át háztartási gépeket a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban dolgozó ápolók számára, amelyekkel komfortosabbá tehetik a munkanapokat. Többek között kávéfőző, teafőző, kenyérpirító, melegszendvics sütő, mikrohullámú sütő és mosógép is szerepelt az ajándékok között. "Ebben a nehéz időben szeretnénk megköszönni a kórház betegápolásért felelős kollégáinak áldozatos munkáját, és szeretnénk megkönnyíteni, kellemesebbé tenni a hétköznapjaikat. Kávéfőzőt, mikrohullámú sütőt, melegszendvics sütőt, kenyérpirítót, vízforralót, mosógépet és hűtőt hoztunk." - mondta el a Gázmodul-Weisz Kft. ügyvezetője, Weisz Gábor.

Bővebben: Kenyérpirító, mosógép - adomány a Szent György Kórház ápolóinak

A magyar felnőtt lakosság 61,7%-a biztosan be akarja magát oltatni koronavírus ellen, vagy már meg is történt ez – derül ki a KSH hetente elvégzett felmérésének legfrissebb fordulójából.A vakcinát biztosan felvenni kívánók aránya most először emelkedett 60% fölé. Az oltásra való nyitottság folyamatosan erősödik az országban, ahogy azt a regisztrálók számának emelkedése is jelzi. Ugyanakkor a tempó nem túl erős, ezért néhány héten belül, még májusban előállhat az a helyzet, hogy a regisztráltak gyakorlatilag mind be lesznek oltva, vagyis elfogy a beolthatók csoportja, ezért különösen fontos, hogy akik már kaptak védőoltást, azok a pozitív tapasztalataikra is alapozva biztassák a még bizonytalankodókat és szkeptikusokat arra, hogy nincs mire várni, regisztráljanak és vegyék fel az oltást, mert ez az egyetlen módja, hogy teljes mértékben visszatérhessen életünk a korábbi, megszokott kerékvágásba. (MTI / Portfolio / Media24)
A IV. Civil Véradásra várta ma a véradókat a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A Magyar Vöröskereszttel, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályával, a Fejér Megyei Önkormányzattal és Székesfehérvár Önkormányzatával közösen szervezett eseményen részt vett Viza Attila önkormányzati képviselő, a kezdeményezés fontosságáról pedig dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke beszélt.

Bővebben: Civil Véradás Székesfehérváron

Dr. Lőrincz M. Ákos belgyógyász, immunológiai kutató a beoltásától vezetett online naplót, ő a Koronás mesék tudományos weboldal írója. A szakorvos azt a hiányt szerette volna pótolni, amit a lakosság körében a hitelességgel és a beoltatással kapcsolatos, bizalmat teremtő információkkal kapcsolatban tapasztalt. Mindezt közérthetően, sok-sok szemléletes példával – mint az almával elárasztott osztályteremben jó munkát végző Töhötöm, aki nagy lelkesedéssel falja az almát, és képes magát megsokszorozni, hogy eltűnjön a gyümölcsáradat… A szakember, aki november óta az intenzív osztályon végezte a koronavírusos betegek ellátását járványidőszakban, a kisgyermekeinek magyarázta el rajzok segítségével, mit is jelent a vírus, hogyan működik – ebből lett a népszerű sorozat.

Bővebben: „Könnyű nekem az oltást választani”

Egyre több településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció - közölte a koronavirus.gov.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) nyomán. A harmadik heti szennyvízvizsgálatok eredményei szerint az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat. Jelenleg a szennyvízben mért koncentráció alacsony Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Tatabányán, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), míg a többi vizsgált településen mérsékelt - tették hozzá.

Bővebben: Országosan javuló adatok

1. oldal / 28

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. május 13. csütörtök 15:01,
Szervác és Imola napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com