Dr. Lőrincz M. Ákos belgyógyász, immunológiai kutató a beoltásától vezetett online naplót, ő a Koronás mesék tudományos weboldal írója. A szakorvos azt a hiányt szerette volna pótolni, amit a lakosság körében a hitelességgel és a beoltatással kapcsolatos, bizalmat teremtő információkkal kapcsolatban tapasztalt. Mindezt közérthetően, sok-sok szemléletes példával – mint az almával elárasztott osztályteremben jó munkát végző Töhötöm, aki nagy lelkesedéssel falja az almát, és képes magát megsokszorozni, hogy eltűnjön a gyümölcsáradat… A szakember, aki november óta az intenzív osztályon végezte a koronavírusos betegek ellátását járványidőszakban, a kisgyermekeinek magyarázta el rajzok segítségével, mit is jelent a vírus, hogyan működik – ebből lett a népszerű sorozat.

Bővebben: „Könnyű nekem az oltást választani”

Egyre több településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció - közölte a koronavirus.gov.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) nyomán. A harmadik heti szennyvízvizsgálatok eredményei szerint az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat. Jelenleg a szennyvízben mért koncentráció alacsony Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Tatabányán, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), míg a többi vizsgált településen mérsékelt - tették hozzá.

Bővebben: Országosan javuló adatok

Teljes körűen felújítják és akadálymentesítik a Szekfű Gyula utcai rendelőintézetet Székesfehérváron, ahol jelenleg két fogorvosi és hat háziorvosi alapellátó rendelés működik. A Szekfű Gyula utcai rendelő-felújítás egy 538 millió forint értékű, száz százalékban európai uniós forrásból finanszírozott beruházás lesz, a nagyszabású projekt a tervek szerint 2022. április 30-ig fejeződik be. A hamarosan induló építkezés miatt a rendeléseket a Mészöly Géza utcai rendelőbe költöztetik át. Emiatt január utolsó hetében a fogorvosok már nem rendelnek, helyettesítik őket, míg a háziorvosok esetében január 29-én, pénteken lesz változás az alábbiak szerint:

Bővebben: Felújítás miatt költöznek a Szekfű Gyula utcai rendelő orvosai

A Nemzeti Értékek Könyvkiadó gondozásában megjelent a "Patikák és patikusok" című kiadvány 2020 decemberében. A könyv szerzői beléptek a tára mögé, leültek beszélgetni a patikusokkal és megkeresték a szakmatörténet kötőanyagait is, hogy bemutassák Önöknek ezt a világot. "Mi a gyógyszer? Kellő feszültséggel felmondja az ember, hogy hatóanyagokkal rendelkező, az egységet fenntartó, kóros folyamatokat megelőző, gátló, illetve gyógyító hatású szer... Az átlagember bemegy a patikába, leadja a vényt, fizet, hazamegy. Mi most beléptünk a tára mögé, leültünk beszélgetni a patikusokkal, megkerestük a szakmatörténet kötőanyagait, és mert íróemberek vagyunk, elővettük a színes ceruzánkat is..."

Bővebben: Dlusztus Imre - Temesvári Márta: Patikák és patikusok

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián számos alkalommal bizonyította már, hogy ő, illetve az általa vezetett megyei önkormányzat szívén viseli az egészségügy területén ténykedő szervezetek, így a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóinak és ellátottjainak sorsát. A megyei elnök ezúttal a koronavírusos betegeket ápoló osztálynak adományozott egy színes televízió készüléket, amelyet ma adott át a sajtó jelenlétében a kórház főigazgatójának, Dr. Bucsi Lászlónak az egészségügyi intézményben.

Bővebben: Dr. Molnár Krisztián: "A kórházban emberfeletti munkát végeznek"

1. oldal / 28

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. március 6. szombat 03:15,
Leonóra és Inez napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com