Sokáig úgy tudtam, hogy csak az emberek festik be a hajukat – és egyéb szőrzetüket (igen, vannak olyanok…) -, ha elkezdődött az őszülés folyamata, vagy ha erőteljes külső változtatásra vágynak. Aztán az utóbbi években kezdtem egyre több piros és zöld kutyust felfedezni az utcán, és lassacskán rájöttem arra, hogy a Milka csoki lila tehene és gyerekkorom kedvenc rózsaszín párduca igenis létezik/létezhet.

A fő lökést e blogbejegyzés megírásához egyik kedvenc mesefigurám, a kockás fülű nyúl ugrálása adta meg, akit pár nappal ezelőtt láttam az utcán viháncolni. Az említett cukorfalat aranyos vakkantgatásokkal fickándozott póráza végén, és egyből tudtam, hogy ő bizony nem akar felszállni. (Aki nem érti, nézzen utána, milyen aranyos propeller fülecskéje van Marék Veronika és Radvány Zsuzsa „gyermekének”.)

Kutyafestés az új őrület és egyre jobban terjed

Egyre nagyobb divat a kutyafestés (Fotó: Seleja Gabriella)

Tehát ott ugrált és ugatott a nyuszi, aki természetesen egy kutyus volt, nagyon szép festéssel ellátva. Bizonyára vannak, akik most felhördülnek és kikúszik ajkukon az „állatkínzás” kifejezés, de szó sincs ilyesmiről! A kutyákat nem zavarja, ha kapnak egy kis színt – tudom, most az jön, hogy „Kérdezted tőlük?” , úgyhogy ez volt az első kérdés, amit nekiszegeztem az elkövetőnek, Seleja Gabriellának.

– Sokszor kérdezik tőlem, hogy nem lesz a kutya ettől személyiségzavaros? Nem káros a festékanyag? Nem betegszik meg tőle? És a válaszom mindkét esetben az, hogy nem! – mondta a gárdonyi kutyakozmetikus/kutyafestő – A kutya csak annyit tapasztal az egészből, hogy az új színnel feltűnést kelt, és az emberek többet beszélnek hozzá, többet simogatják. Még akkor is, ha azt mondják neki: „Hát te meg hogyan nézel ki?!”. Vagyis több odafigyelést kap, ami minden eb vágya!

A cikk teljes hosszában elolvasható itt:

http://fmc.hu/2017/02/02/testszobraszat-kutyafestes-az-uj-orulet-es-egyre-jobban-terjed/

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. április 26. péntek 18:43,
Ervin napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.