Mesekönyvre cserélte a labdát Pelczéder Orsolya, Mayer Szabina és Májer Krisztina. Az Alba FKC kézilabdázói ugyanis a K&H gyógyvarázs program segítségével a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Csecsemő és Gyermek Osztályának kis betegeit vidították fel a mese varázserejével. Rengeteg gyermekjátékkal és kedves mosollyal az arcukon érkeztek a kórházba a fehérvári kézis lányok, akik mesedoktori szerepükhöz is ugyanolyan profizmussal álltak hozzá, akár a mérkőzésekhez. A sportoló hölgyek már hetekkel ezelőtt megkezdték az előkészületeket: kiválasztották a korosztályonként legmegfelelőbb meséket és játékokat gyűjtöttek, hogy a beteg gyerekeket jobb kedvre derítsék.

A nagy találkozást nem csak kézilabdásaink várták. A különleges mesedélutánon a példaképek érkezése miatt a gyerekek is nagyon izgatottak voltak. „Minden kisbeteg nagyon várta a kézilabdásokat, számukra ez egy igazán különleges nap. Nagyszerűnek tartom, hogy profi sportolóink arra is időt szakítanak, hogy jót tegyenek, és örülünk, hogy ezúttal bennünket, az itt gyógyuló kicsiket választották. Bearanyozták a napunkat!” – mondta Andavölgyiné Tóth Márta, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezető főnővére.

„A gyerekek mindig is közel álltak a szívemhez. Könnyen megtalálom velük a közös hangot, hiszen hasonló őszinteséggel élem az életem, mint ők. Célom, hogy pályafutásom befejeztével edzőként gyerekekkel foglalkozzak, hiszen a sport is örömet és vidámságot tud csempészni az életükbe, csak úgy, mint a meseolvasás. Remélem, hogy a mai látogatásunkkal, az ajándékokkal és a mesékkel emlékezetessé tettük a kis betegek napját” – mondta Mayer Szabina, válogatott beállós.

„Óriási öröm volt, hogy meglátogattuk ezeket a gyerkőcöket. Reméljük, hogy sikerült elfeledtetni velük a kórházi létet, és sokat fognak játszani az új játékokkal” - tette hozzá Májer Krisztina és Pelczéder Orsolya.

A Szent György Kórház Csecsemő és Gyermek Osztálya kezdetektől, 2013 óta tagja a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programnak, amelyben országszerte 48 egészségügyi intézmény várja az önkéntes meseolvasókat. Aki nem tud személyesen elmenni, de szeretne meseolvasással örömöt okozni a gyerekeknek, az a K&H gyógyvarázs online mesetárán keresztül is elküldheti kedvenc történetét.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. május 25. szombat 13:57,
Orbán napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.