Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy az influenza elleni védőoltást térítésmentesen igényelhetik az életkoruk vagy egészségügyi állapotuk miatt fokozottan veszélyeztetettek, illetve akik ezeket a csoportokat veszélyeztetik. A járvány elleni küzdelemben a védőoltás segíthet a legtöbbet a megelőzés szakaszában. Az ÁNTSZ felhívásában kiemeli, hogy a védőoltás nemcsak a saját, hanem a környezetünkben élők biztonságát is jelenti.

A széleskörű védekezés érdekében fontos, hogy a közlekedési, rendészeti, oktatási, közellátási feladatot teljesítő foglalkozási ágakban dolgozók, valamint a diákotthonok, kollégiumok lakói és más közösségek tagjai között minél többen oltassák be magukat.

A kockázati csoportba tartoznak:

- a 60 éven felüliek, egészségi állapotuktól függetlenül;
- az ápolást, gondozást nyújtó, rehabilitációs, átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben, lakóotthonokban, vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt, gondozott személyek;
- az egészségügyi dolgozók;
- a szociális intézmények dolgozói
- és az állattenyésztésben dolgozók.

A gyógyszertárakban vényre, esetlegesen munkáltatói költségtérítéssel szerezhető be az influenza elleni oltóanyag, amelyet a háziorvos ingyenesen ad be.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 23. szombat 07:40,
Emőke napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.