Manuálterápia, kinezio tape, gyógytorna, McKenzie – Melyik mit jelent pontosan és mire jó? Ennek jártunk most utána. A manuálterápia olyan fogások együttese, melyek a támasztó és mozgató szervrendszer visszaállítható működési zavaraival foglalkoznak. A kifejezés a latin manus (kéz) szóból ered, vagyis „kézzel végzett kezelés”-nek is fordíthatjuk.

Bővebben: Megoldások, ha valami fáj

A rekkenő hőség miatt másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos hétfő éjfélig. A Nemzeti Népegészségügyi Központ a másodfokú hőségriasztás elrendelése miatt arra kéri a lakosságot, hogy a forróságban mindenki fokozottan ügyeljen a megfelelő mennyiségű folyadék utánpótlására. Ugyanakkor a szabadban dolgozók, valamint a fesztiválozók bő, szellőző ruházattal, valamint naptejjel védekezzenek a leégés ellen. 11 és 15 óra között kerüljük a napfényt, tartózkodjunk árnyékos helyen. Kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. A nyaralók számára fontos tanács, hogy ne ugorjunk felhevült testtel a vízbe! 

Bővebben: Hétfő éjfélig hőségriadó

Akármennyire is hisszük az ellenkezőjét, alig van közöttünk olyan, akinek nincsenek problémái, minden tekintetben kiegyensúlyozott és panaszmentes. Mert bizony itt fáj, ott feszít, amott éget, túlsúllyal vagy alvászavarral küzdünk, nincs önbizalmunk és még lehetne sorolni sok negatív dolgot, amelyekkel küzdünk nap mint nap. Mindenre van azonban megoldás és gyógymód, vallja Bakos Helga, aki több olyan eljárással is megismertet bennünket, amelyek segítenek mindent a helyére tenni bennünk és velünk kapcsolatban. Ezúttal az MTVSS (Molecular Terminal Valence Sloughing System) – DNS regeneráló és immunerősítő kezelés kerül terítékre.

Bővebben: Mindenre van megfelelő terápia - 16.

2018 őszén indult a Gárdonyi Járásban illetékes Velencei Egészségfejlesztési Iroda programsorozata, amelynek keretében - többek között - egészségvédelemről, betegségek megelőzéséről és más, minden korosztály számára hasznos előadásokra invitálják az érdeklődőket Velencétől Gárdonyon és Pákozdon át Szabadegyházáig. Áprilisban újabb közérdeklődésre számot tartó témákban várják az érintett települések lakóit: először 8-án (hétfő) 17.30 órakor a Velencei Szakrendelő Nappali Kórházában (Velence, Balatoni út 65., II. emelet) Dr. Németh Attila belgyógyász főorvos a cukorbetegség kezeléséről és megelőzésének lehetőségeiről, majd 11-én (csütörtök) 17.00 órakor ugyancsak a Velencei Szakrendelő Nappali Kórházában "Mikor hívjunk mentőt?" címmel Reszegi Imre, az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei vezető mentőtisztje tart előadást.

Bővebben: Diabetesről, hitről EFi előadásokon

Az előttünk álló hetekben újabb nívós és rendkívül hasznos előadásokkal folytatódik a Gárdonyi Járást lefedő Velencei Egészségfejlesztési Iroda (EFI) ismeretterjesztő sorozata.Március 4-én (hétfőn) 17 órakor Sukorón a Könyvtárba (Fő út 58.) várják az érdeklődőket Dr. Rónai László főorvos, idegsebész, ideg- és elmegyógyász szakorvos, ny. osztályvezető főorvos "Az orvoslás lényege" című előadására, majd 7-én (csütörtökön) 17 órakor Velencén a Hauszmann Alajos EKIK Házasságkötő termében (Tópart u. 52. Kastély) "Mikor hívjunk mentőt?" címmel Reszegi Imre, az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei vezető mentőtisztje beszél az életmentés fontosságáról.

Bővebben: Ismét EFI előadások a tó körül

1. oldal / 100

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. október 18. péntek 18:42,
Lukács napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.