Miért fontos figyelnünk a pulzusszámunkat? Mit jelent, ha változik ez az érték edzés közben/után? Hogyan számoljuk ki a maximális pulzusszámot? Ezekre az érthetően sokakat érdeklő kérdésekre kereshet és találhat válaszokat, az, aki velünk tart az alábbiakban.

Bővebben: Mindent a pulzusról!

Nagymamám mindig hagymateát főzött, ha valaki náthás lett, vagy influenza gyötörte. Anyukám ugyanezt a módszert alkalmazta az említett esetekben, és mi, mint a família ifjabb nemzedékei szintén a hagymához fordulunk - gyógyszerek helyett -, amikor a szeretteinknél észrevesszük, hogy gyorsan fogy a 100-as csomagolású papír zsebkendő, és mikor kezünk gyorsan felforrósodik a vizsgált homlok érintése során.

Bővebben: Megfázás, köhögés? Hagymatea!

Jelen cikkben a gyermek és serdülőkorban lévők elhízásáról lesz szó. Az elhízás a kisgyermekkortól egészen az élet végéig, a földkerekségen több százmillió embert érint. Mint közismert, ennek számos oka és fajtája van. Ezek közül a leggyakoribbakról szeretnék írni. Valójában kit is nevezünk elhízottnak? Ez, már az első pillanatban látszik, de a tudományos táblázatok és a hétköznapi valóság nem mindig fedik egymást.

Bővebben: Elhízott a gyerek, vagy túlsúlyos?

Tüsszög, köhög, orrot fúj, fájó torokra panaszkodik és a betegségtől elgyötörten aludni vágyik körülöttem mostanában mindenki. Megállíthatatlanul tombol az influenza – és fogy a patikákban a „csoda-italpor”, ami szinte azonnali gyógyulást ígér (a vese- és májkárosító hatást szépen elhallgatva). No, de most kivételesen becsukjuk szemeinket a gyógyszertárak előtt, nem lázongunk (majd legközelebb…), s a legnagyobb „szupergyümölcsre” koncentrálunk, amely hatékony segítség lehet ebben az időszakban: ez pedig a pomelo.

Bővebben: Pomelo, az immunrendszer őre

Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, segíti a sebgyógyulást, megoldás lehet meghűléses betegségeknél, megfázásnál, influenzánál, száraz bőr esetében, bőrbetegségeknél, magas vérnyomásnál is. – Mi mindenre jó a homoktövis? Ázsiából és a Himalája lejtőiről indult el meghódítani a világot. Magyarországon is őshonos. Régebben a Szigetközben találkozhattunk hatalmas állományaival. Kétlaki, sarjképes, lombhullató, cserje vagy fa formájában nő. Védettnek számít, így a szabadon élő növény begyűjtése tilos.

Bővebben: Homoktövis – Ehetjük, ihatjuk, magunkra is kenhetjük!

1. oldal / 104

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. február 23. vasárnap 08:35,
Alfréd napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com