Rövid leszek: Igen! Többfajta bakteriális fertőzést is elkaphatsz a nem megfelelően tisztított, karbantartott légkonditól. Közülük az egyik legionellózis, ami az esetek húsz százalékában halállal végződik. A múltkor beszéltünk arról, hogy milyen könnyen meg lehet fázni a túlságosan hidegre állított légkonditól. Említettük – többek között - az orrnyálkahártya kiszáradást, a kötőhártya-gyulladást, a szemszárazságot, ízületi problémákat, a romló vérkeringést is.

Bővebben: A légkonditól meg is halhatsz?

Itt fáj, ott fáj, amott fáj!? Nem érted mi történik veled? Lelkünk terhei manifesztálódnak a testünkben! Testünk jelez és ezekre a jelzésekre oda kellene figyelni. Az elváltozások válaszok testünk megoldatlan problémáira. Könnyebb sokszor a bogyókat beszedni és várni a gyógyulást, de ez önmagában nem elég. A problémákat meg kellene oldani, a terhek és önkorlátozó hitrendszerek letételével bárki képes egészséges életet élni, amennyiben felismeri ennek fontosságát!

Bővebben: Mindenre van megfelelő terápia - 7.

Bár a március havat és hideget is hozott, azért nem szabad óvatlannak lennünk, ha kirándulni megyünk egy közeli erdőbe, vagy akár az egyik fehérvári parkba. A kullancsok ugyanis már javában keresik áldozataikat! A tévhitekkel ellentétben a kullancsok nemcsak akkor jelentenek veszélyt, amikor meleg van és a napsütéstől megrészegedve túrázunk egy sűrű, elhanyagolt erdőben. Ez az aprócska vérszívó bizony tökéletesen jól érzi magát hideg időben, esőben, rekkenő hőségben, és viharos szélben is.

Bővebben: Már most támadnak a kullancsok

Nagymamám mindig hagymateát főzött, ha valaki náthás lett, vagy influenza gyötörte. Anyukám ugyanezt a módszert alkalmazta az említett esetekben, és mi, mint a família ifjabb nemzedékei szintén a hagymához fordulunk - gyógyszerek helyett -, amikor a szeretteinknél észrevesszük, hogy gyorsan fogy a 100-as csomagolású papír zsebkendő, és mikor kezünk gyorsan felforrósodik a vizsgált homlok érintése során.

Bővebben: Megfázás, köhögés? Hagymatea!

Mesekönyvre cserélte a labdát Pelczéder Orsolya, Mayer Szabina és Májer Krisztina. Az Alba FKC kézilabdázói ugyanis a K&H gyógyvarázs program segítségével a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Csecsemő és Gyermek Osztályának kis betegeit vidították fel a mese varázserejével. Rengeteg gyermekjátékkal és kedves mosollyal az arcukon érkeztek a kórházba a fehérvári kézis lányok, akik mesedoktori szerepükhöz is ugyanolyan profizmussal álltak hozzá, akár a mérkőzésekhez. A sportoló hölgyek már hetekkel ezelőtt megkezdték az előkészületeket: kiválasztották a korosztályonként legmegfelelőbb meséket és játékokat gyűjtöttek, hogy a beteg gyerekeket jobb kedvre derítsék.

Bővebben: Kórházban meséltek a kézis lányok

1. oldal / 86

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. október 17. szerda 16:10,
Hedvig napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.