A rettegett új típusú koronavírus kapcsán sokszor és sokaktól hallunk arról, mennyire fontos, hogy erős legyen az immunrendszerünk, ez a kórság ugyanis alapvetően a legyengült immunrendszerű, beteg, idős emberekre veszélyes. Az ő szervezetükben okoz olyan károkat, amelyek halálhoz vezethetnek és sok esetben vezettek már eddig is. De, mi is az immunrendszer és mit tehetünk annak érdekében, hogy természetes módon erősítsük? Az immunrendszer olyan szervek, sejtek és fehérjék interaktív hálózata, amely a szervezetet védi a vírusoktól és baktériumoktól vagy bármilyen idegen anyagtól.

Bővebben: Fókuszban az immunerősítés

Miért fontos figyelnünk a pulzusszámunkat? Mit jelent, ha változik ez az érték edzés közben/után? Hogyan számoljuk ki a maximális pulzusszámot? Ezekre az érthetően sokakat érdeklő kérdésekre kereshet és találhat válaszokat, az, aki velünk tart az alábbiakban.

Bővebben: Mindent a pulzusról!

Nagymamám mindig hagymateát főzött, ha valaki náthás lett, vagy influenza gyötörte. Anyukám ugyanezt a módszert alkalmazta az említett esetekben, és mi, mint a família ifjabb nemzedékei szintén a hagymához fordulunk - gyógyszerek helyett -, amikor a szeretteinknél észrevesszük, hogy gyorsan fogy a 100-as csomagolású papír zsebkendő, és mikor kezünk gyorsan felforrósodik a vizsgált homlok érintése során.

Bővebben: Megfázás, köhögés? Hagymatea!

Jelen cikkben a gyermek és serdülőkorban lévők elhízásáról lesz szó. Az elhízás a kisgyermekkortól egészen az élet végéig, a földkerekségen több százmillió embert érint. Mint közismert, ennek számos oka és fajtája van. Ezek közül a leggyakoribbakról szeretnék írni. Valójában kit is nevezünk elhízottnak? Ez, már az első pillanatban látszik, de a tudományos táblázatok és a hétköznapi valóság nem mindig fedik egymást.

Bővebben: Elhízott a gyerek, vagy túlsúlyos?

Tüsszög, köhög, orrot fúj, fájó torokra panaszkodik és a betegségtől elgyötörten aludni vágyik körülöttem mostanában mindenki. Megállíthatatlanul tombol az influenza – és fogy a patikákban a „csoda-italpor”, ami szinte azonnali gyógyulást ígér (a vese- és májkárosító hatást szépen elhallgatva). No, de most kivételesen becsukjuk szemeinket a gyógyszertárak előtt, nem lázongunk (majd legközelebb…), s a legnagyobb „szupergyümölcsre” koncentrálunk, amely hatékony segítség lehet ebben az időszakban: ez pedig a pomelo.

Bővebben: Pomelo, az immunrendszer őre

1. oldal / 108

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 9. csütörtök 05:52,
Erhard napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com