2018 őszén indult a Gárdonyi Járásban illetékes Velencei Egészségfejlesztési Iroda programsorozata, amelynek keretében - többek között - egészségvédelemről, betegségek megelőzéséről és más, minden korosztály számára hasznos előadásokra invitálják az érdeklődőket Velencétől Gárdonyon és Pákozdon át Szabadegyházáig. Áprilisban újabb közérdeklődésre számot tartó témákban várják az érintett települések lakóit: először 8-án (hétfő) 17.30 órakor a Velencei Szakrendelő Nappali Kórházában (Velence, Balatoni út 65., II. emelet) Dr. Németh Attila belgyógyász főorvos a cukorbetegség kezeléséről és megelőzésének lehetőségeiről, majd 11-én (csütörtök) 17.00 órakor ugyancsak a Velencei Szakrendelő Nappali Kórházában "Mikor hívjunk mentőt?" címmel Reszegi Imre, az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei vezető mentőtisztje tart előadást.

Bővebben: Diabetesről, hitről EFi előadásokon

Az előttünk álló hetekben újabb nívós és rendkívül hasznos előadásokkal folytatódik a Gárdonyi Járást lefedő Velencei Egészségfejlesztési Iroda (EFI) ismeretterjesztő sorozata.Március 4-én (hétfőn) 17 órakor Sukorón a Könyvtárba (Fő út 58.) várják az érdeklődőket Dr. Rónai László főorvos, idegsebész, ideg- és elmegyógyász szakorvos, ny. osztályvezető főorvos "Az orvoslás lényege" című előadására, majd 7-én (csütörtökön) 17 órakor Velencén a Hauszmann Alajos EKIK Házasságkötő termében (Tópart u. 52. Kastély) "Mikor hívjunk mentőt?" címmel Reszegi Imre, az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei vezető mentőtisztje beszél az életmentés fontosságáról.

Bővebben: Ismét EFI előadások a tó körül

Hideg van, vacogunk, folyik az orrunk, tüsszögünk és a láz sem akar tágítani mellőlünk. A háziorvosunkat nem akarjuk felkeresni, és gyógyszerhez sem akarunk nyúlni, amíg nem muszáj. – Mit tegyünk hát? Hogy mit? Például próbáljuk ki azokat a gyümölcsöket és zöldségeket, amelyekről e cikksorozat első, második vagy harmadik részében írtam, és/vagy bővítsük a gyógyító finomságok beszerzését e záró felvonásban szereplő növényekkel.

Bővebben: Csalánnal, fügével a gyógyulásért

Gyógyszer vagy gyümölcs / zöldség? Mi vonzóbb egy beteg számára, aki gyógyulni akar? Valószínűleg a természet ereje, amely vitaminokkal tölti fel testünket. Van élet a gyógyszereken túl is! – tudhatták meg olvasóim a négy felvonásosra tervezett cikksorozat első és második részéből. Bemutattam már a hagyma(tea), a csipkebogyó, a citrom, a koktélnarancs, a fügekaktusz, a datolyaszilva, a naspolya, a csipkebogyó és a gránátalma jótékony hatását, most pedig tovább kutatunk a náthás / influenzás időszak gyógyító „növényei” között.

Bővebben: Használd a természet gyógyító erejét

Kíváncsi vagy arra az egyszerű gyakorlatra, amely segítségével pár perc alatt megszüntethető az orrdugulás? Akkor olvass tovább! Az orrdugulás valószínűleg senki számára nem ismeretlen. Valaki azt mondja, hogy azért dugul el az orra, mert allergiás valamelyik növényre vagy virágporra, mások a macskaszőrt hibáztatják, a poratkákat, a levegő szennyezettségét, a legtöbben pedig a reggeli ébredés kényelmetlen - és természetes - mellékhatásának tartják.

Bővebben: Orrdugulás-mentesítés pár perc alatt

1. oldal / 97

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. április 26. péntek 18:10,
Ervin napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.