Optimális D-vitamin-szint: 90%-kal kevesebb influenza? A legtöbben szeretnénk a téli hónapokban is egészségesek maradni, megerősíteni immunrendszerünket a különböző kórokozók, náthavírusok támadásai ellen. A sokoldalú D-vitamin ezen is segíthet. „A D-vitamin-szint 37,5–50 nmol/l-ről 75–100 nmol/l-re történő emelése a rendelkezésre álló adatok alapján az influenzás megbetegedések számát 90%-kal (!) csökkentené”– hívja fel a figyelmet a télvíz idején különösen aktuális, kevésbé ismert hatásokra is a Magyar Primer Prevenciós Orvos Egyesület közreműködésével készült hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről.

Bővebben: Nátha ellen D-vitamin

Az intim egészséggel - kiemelten a medencefenéki izmok működésével, szerepével, jelentőségével - kevesen vagyunk tisztában. A legalapvetőbb testi funkcióinkon kívül (pl. emésztési folyamatok), számos fontos helyzetben és életszakaszban határoznak meg minket a kismedencében elhelyezkedő szerveink és az egészséges működésüket támogató izmaink.

Bővebben: Miért fontos figyelnünk intim egészségünkre?

Idén is a férfiak egészségéről szól a november. 16-án ingyenes szűrővizsgálatot tart a város, ahol a legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák szűrését végzik el a szakorvosok. A kezdeményezés népszerűsítésébe idén is bekapcsolódott a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat.

Bővebben: November a férfiak hónapja

Manuálterápia, kinezio tape, gyógytorna, McKenzie – Melyik mit jelent pontosan és mire jó? Ennek jártunk most utána. A manuálterápia olyan fogások együttese, melyek a támasztó és mozgató szervrendszer visszaállítható működési zavaraival foglalkoznak. A kifejezés a latin manus (kéz) szóból ered, vagyis „kézzel végzett kezelés”-nek is fordíthatjuk.

Bővebben: Megoldások, ha valami fáj

A rekkenő hőség miatt másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos hétfő éjfélig. A Nemzeti Népegészségügyi Központ a másodfokú hőségriasztás elrendelése miatt arra kéri a lakosságot, hogy a forróságban mindenki fokozottan ügyeljen a megfelelő mennyiségű folyadék utánpótlására. Ugyanakkor a szabadban dolgozók, valamint a fesztiválozók bő, szellőző ruházattal, valamint naptejjel védekezzenek a leégés ellen. 11 és 15 óra között kerüljük a napfényt, tartózkodjunk árnyékos helyen. Kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. A nyaralók számára fontos tanács, hogy ne ugorjunk felhevült testtel a vízbe! 

Bővebben: Hétfő éjfélig hőségriadó

1. oldal / 102

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 9. hétfő 08:43,
Natália napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.