A WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet által életre hívott Dohányzásmentes Világnapot minden évben május 31-én tartják, de minden alkalommal más fő üzenet kerül az esemény fókuszába. Idén azonban egy további szempontról is szót kell ejtenünk a WHO által megfogalmazott mondanivalón kívül – ez pedig a dohányzás és a COVID-19 megbetegedés kapcsolata.

Bővebben: Koronavírus és dohányzás

Kedves Szülők! A kötelező és a nem kötelező védőoltások közül a kötelezők eléggé közismertek, ezért úgy gondolom, inkább a nem kötelező, de orvosilag igencsak ajánlott védőoltásokról szeretnék tájékoztatást adni. Hat különböző, orvosilag javasolt védőoltás van: a rotavírus ellen, az egyik agyhártyagyulladást okozó B csoportú Meningococcus elleni vakcina, a szintén agyhártyagyulladást okozó Meningococcus C elleni vakcina, a kullancs okozta agyhártyagyulladás, a különböző influenza vírusok elleni védőoltás és a HPV.

Bővebben: A védőoltásokról, szülőknek

Semmiképp se hagyják abba az asztmások az inhalációs szteroidos kezelést! – figyelmeztetnek a szakemberek. Sokan ugyanis azt gondolják, hogy gyógyszereik miatt legyengül az immunrendszerük, s nagyobb eséllyel kaphatják el az új koronavírust.

Bővebben: Hogyan hat a szteroidhasználat a COVID-19-re?

Az UV-sugárzás lassíthatja a koronavírus terjedését, de nem szünteti meg azt - közölte Szegedi Sándor, a Debreceni Egyetem Meteorológiai Tanszékének docense szerdán az M1 csatornán. Mint mondta: a koronavírus 5-11 Celsius-fokon, nem túl nagy páratartalom mellett a legéletképesebb és a legfertőzőbb, de az eddigi adatok szerint életképes marad melegebb, párásabb körülmények között is. A vírus fertőzőképességének csökkenését nem a hőmérséklet emelkedésétől, hanem az erősödő napsugárzástól lehet várni - idézi az MTI. A szakértő emiatt nyáron a vírus terjedésének lassulására számít.

Bővebben: Az UV-sugárzás lassíthatja a vírust

A rettegett új típusú koronavírus kapcsán sokszor és sokaktól hallunk arról, mennyire fontos, hogy erős legyen az immunrendszerünk, ez a kórság ugyanis alapvetően a legyengült immunrendszerű, beteg, idős emberekre veszélyes. Az ő szervezetükben okoz olyan károkat, amelyek halálhoz vezethetnek és sok esetben vezettek már eddig is. De, mi is az immunrendszer és mit tehetünk annak érdekében, hogy természetes módon erősítsük? Az immunrendszer olyan szervek, sejtek és fehérjék interaktív hálózata, amely a szervezetet védi a vírusoktól és baktériumoktól vagy bármilyen idegen anyagtól.

Bővebben: Fókuszban az immunerősítés

1. oldal / 112

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. július 3. péntek 00:06,
Kornél és Soma napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com