Jelentkezett nyereményéért az a szerencsés, aki minden idők legnagyobb hazai lottónyereményét vihette haza - közölte ma a Szerencsejáték Zrt. az MTI-vel. A közlemény szerint a tavaly november 22-i Eurojackpot-sorsoláson egy magyar bruttó 30 millió eurót, azaz több mint bruttó 10 milliárd forintot nyert. A játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kellett jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél, ezt a napokban meg is tette. A cég azt írta, Magyarországon nagyon ritkán lehet a lottónyertesekről személyes információkat megtudni, de az Eurojackpot hazai nyertese névtelenül kitöltötte az úgynevezett nagynyertesek kérdőívét, így megosztott néhány információt játékszisztémájáról, életéről.

Bővebben: Jelentkezett a 10 milliárd nyertese

Az elmúlt bő 20 évben legalább annyira a karácsonyi ünnepek részévé vált Kevin McCallister és a két béna betörő, mint amennyire a bejgli, a töltött káposzta vagy éppen a fő kellék, a karácsonyfa. Az idén december 24-én 20.35-kor a TV2-n láthatjuk a Reszkessetek betörők!-et, másnap 20.55-kor ugyanott a második, majd 26-án 20.35-kor a harmadik epizódot sugározzák. Hozzá kell tenni, hogy utóbbiban már nem az alapműben és az első folytatásban közkedvenccé váló színészek alakítják a szerepeket, s bár ebben is számtalan vicces jeleneten nevethetünk, ez a rész nem érhet fel az első kettővel.

Bővebben: Újra Keviné a jackpot karácsonykor

2018 nyarán az ötöslottó akkori nyertese nem vette át a jackpotért járó 1 milliárd 688 millió forintos nyereményét – értesült a megdöbbentő esetről a Pénzcentrum. Nem tudni, miért nem jelentkezett a pénzért, de most már nem is veheti fel. Utoljára 2015-ben történt hasonló eset, akkor egy 242,2 milliós, hatoslottó-főnyereményért nem jelentkezett a szerencsés (vagy szerencsétlen) nyertes. A Szerencsejáték Zrt. szerint az át nem vett nyeremények egy alapba kerülnek, ezeket jellemzően különsorsolásokon meghirdetett nyereményekre fordítják, vagy az egyes játékok nyereményalapját egészítik ki velük.

Bővebben: Nem vitték el a milliárdos nyereményt

A szerencsétlenül járt pusztaszabolcsi kisfiú és az életét megmentő kajakvilágbajnok történetéről beszámolt június közepén az országos média is, igaz nem teljesen pontosan, de a lényeget nem mellőzve: egy évekkel ezelőtt gázrobbanásban összeomlott gazdasági épület romjai között játszadozott néhány 11-12 éves gyermek, amikor az egyik kisfiúra rádőlt egy közel egymázsás betontömb, amely szinte szétlapította a fejét és a gerincére is ránehezedett. Játszótársai lélekjelenlétének köszönhető, hogy értesítették a közelben tartózkodó egykori világbajnok kajakost, Kovács Zoltánt, aki nem mellesleg tanára is a helyi általános iskolában a szerencsétlenül járt fiúcskának. A jóval 50 felett is kiváló erőben lévő sportember azonnal a helyszínre sietett és leemelte tanítványáról a mázsás tömböt.

Bővebben: Kitüntették az életmentő exbajnokot

Gyermekkorunk óta természetes, hogy húsvétkor "jön a nyuszi" és hozza a sok tojást, finomságot, ajándékot. No, de tényleg, miképpen is passzol a tapsifüles az egyik legnagyobb keresztény ünnephez, Jézus feltámadásához? Sokak szerint van magyarázat, sokan mások szerint pedig tévedésből keveredett a nyúl a húsvéthoz. Az ünnep termékenységgel kapcsolatos vonatkozásában magyarázat lehet a nyúl szapora volta. Mivel éjjeli állat, a holddal is kapcsolatba hozható, amely égitest a termékenység szimbóluma.

Bővebben: De, hogy jön a nyúl a húsvéthoz?

1. oldal / 28

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. január 22. szerda 21:16,
Vince és Artúr napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com