Kabir Bedi is ott lesz a Guido & Maurizio De Angelis filmzenei koncert sztárvendégeként február 16-án az Arénában. A maláj tigris sorozat főszereplője, a Sandokan néven elhíresült színész február 15-én délelőtt a Fővárosi Állatkertben teszi tiszteletét, hogy egy igazi hús-vér hím tigrist fogadjon örökbe. A nyilvános eseményt követően, 10:30 órától a rajongók is találkozhatnak a világsztárral a Varázshegynél.

Bővebben: Sandokan az állatkertben

A muslica egy olyan icipici (2-2,5 milliméteres) miniatűr légy, amely csupán 30 napot kapott a sorstól. Ez idő alatt – életének szinte minden pillanatát kihasználva - párosodik és szaporodik, majd az önmegvalósítás maximumát elérve elhalálozik. A kétszárnyú rovarok rendjén belül a Drosophilidae családjához tartozik. Nagyon kedveli a nyári meleget, főként a június végi – július eleji időszakot, amikor a napi átlaghőmérséklet 28 fok körüli. Sőt, ez a két hónap kimondottan előnyös több szempontból is: ilyenkor landol a kukákban a dinnyék héja, rohad a gyümölcs a fa alatt, és a konyhai gyümölcskosárban is mindig akad titokban poshadó ennivaló.

Bővebben: Muslica, az igazi "szexbajnok"

A foghíjas csapattal felálló Delfin SE úszói igen eredményesen szerepeltek a VI. Gyarmati Kupán Hódmezővásárhelyen. A legeredményesebb fehérvárinak Kasó Bence bizonyult, aki 1 ezüst és 2 bronzérmet szerzett a rangos nemzetközi viadalon, s ezek mellett egy 4. helyezést is elkönyvelhetett. Remekelt Czifra Patrik is, aki a népes mezőnyben 1 ezüst és 1 bronzérmet tempózott össze, ráadásul a harmadik éremről egyetlen századmásodperccel (!) maradt csak le. Rajtuk kívül a legjobb 8-ban végzett: Várnai Márton (4,5,6 és 7. helyezések), Czifra Kiara (7.), Szabó Kiss Zétény (7,8.). Dániel András vezetőedző szerint az eredmények biztatóak a hamarosan kezdődő bajnoki szezon előtt.

900 tonna csokoládé figurát vásároltak a magyarok tavaly húsvét előtt, ami 20%-os emelkedés 2016-hoz képest. Az idén akár 930 tonnányi figurás édesség is elfogyhat Húsvétkor a boltokban, ami ovábbi három százalékos bővülést jelenthet tavalyhoz képest. A legnépszerűbb "abszolút győztes" a csokinyúl. Annyira népszerű, hogy még a Télapót is letarolja. Az édességgyártók számára a húsvét általában még a karácsonynál is nagyobb keresletet támaszt a figurás csokoládék iránt, amelyekből az eladás mennyisége akár ötödével is meghaladhatja a decemberi időszakot. A húsvéti időszakban a szezonális édességekből származó árbevétel 28 százalékkal nőtt tavaly az előző évhez képest, elérte a 4,5 milliárd forintot - derül ki az MTI információiból.

Érdekes e-mailt kapott szerkesztőségünk az imént: egy hölgy által küldött You-Tube linkre töltött videón egy sportos fiatalember az Örs vezér tere és a Pillangó utcai metró megálló között gyorsabban lefutotta a térképek szerint 1280 méteres távot, mint a szerelvény. A videó megosztója ezzel a felvétellel kihívást indított, várja, hogy mások is megpróbálják azt amit a képkockákon látható, állítólag Dávid névre hallgató kocogó. Az M2-es metró hivatalos menetideje: 2 perc 10 másodperc, normál esetben ezt 35,4 km/h-s átlagsebességgel lehet teljesíteni a két állomás között. Mivel jelenleg sebességkorlátozás van érvényben az érintett szakaszon, ezt a távot simán teljesítheti, aki képes 20 km/h-s sebességgel futni.

Bővebben: Lefutotta a metrót, vagy kamu?

1. oldal / 27

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. február 18. hétfő 23:51,
Bernadett napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.