A szerencsétlenül járt pusztaszabolcsi kisfiú és az életét megmentő kajakvilágbajnok történetéről beszámolt június közepén az országos média is, igaz nem teljesen pontosan, de a lényeget nem mellőzve: egy évekkel ezelőtt gázrobbanásban összeomlott gazdasági épület romjai között játszadozott néhány 11-12 éves gyermek, amikor az egyik kisfiúra rádőlt egy közel egymázsás betontömb, amely szinte szétlapította a fejét és a gerincére is ránehezedett. Játszótársai lélekjelenlétének köszönhető, hogy értesítették a közelben tartózkodó egykori világbajnok kajakost, Kovács Zoltánt, aki nem mellesleg tanára is a helyi általános iskolában a szerencsétlenül járt fiúcskának. A jóval 50 felett is kiváló erőben lévő sportember azonnal a helyszínre sietett és leemelte tanítványáról a mázsás tömböt.

Bővebben: Kitüntették az életmentő exbajnokot

Gyermekkorunk óta természetes, hogy húsvétkor "jön a nyuszi" és hozza a sok tojást, finomságot, ajándékot. No, de tényleg, miképpen is passzol a tapsifüles az egyik legnagyobb keresztény ünnephez, Jézus feltámadásához? Sokak szerint van magyarázat, sokan mások szerint pedig tévedésből keveredett a nyúl a húsvéthoz. Az ünnep termékenységgel kapcsolatos vonatkozásában magyarázat lehet a nyúl szapora volta. Mivel éjjeli állat, a holddal is kapcsolatba hozható, amely égitest a termékenység szimbóluma.

Bővebben: De, hogy jön a nyúl a húsvéthoz?

Dupla gyermekáldásnak örülhet az Alba Volán SC korábbi kiváló öttusázója, Máthé Vivien és családja. A juniorként és felnőttként is szinte minden létező színű Eb- és vb-érmet begyűjtő kiválóság édesanyja, Ildikó tájékoztatott minket az örömteli információról. A méltán büszke nagymama elmondta, hogy az anyuka valamint a két csöppség, Marcell és Natália jól vannak. A mellékelt fotó is erről tanúskodik. Reméljük, sőt, biztosak vagyunk benne, hogy a kiváló ex-sportoló legalább annyira sikeres lesz a kis jövevények nevelésében, mint amennyire a páston, a medencében, lóháton, a lőállásban és a futópályán volt.

Bővebben: Ikreket hozott a gólya a bajnoknak

Kabir Bedi is ott lesz a Guido & Maurizio De Angelis filmzenei koncert sztárvendégeként február 16-án az Arénában. A maláj tigris sorozat főszereplője, a Sandokan néven elhíresült színész február 15-én délelőtt a Fővárosi Állatkertben teszi tiszteletét, hogy egy igazi hús-vér hím tigrist fogadjon örökbe. A nyilvános eseményt követően, 10:30 órától a rajongók is találkozhatnak a világsztárral a Varázshegynél.

Bővebben: Sandokan az állatkertben

A muslica egy olyan icipici (2-2,5 milliméteres) miniatűr légy, amely csupán 30 napot kapott a sorstól. Ez idő alatt – életének szinte minden pillanatát kihasználva - párosodik és szaporodik, majd az önmegvalósítás maximumát elérve elhalálozik. A kétszárnyú rovarok rendjén belül a Drosophilidae családjához tartozik. Nagyon kedveli a nyári meleget, főként a június végi – július eleji időszakot, amikor a napi átlaghőmérséklet 28 fok körüli. Sőt, ez a két hónap kimondottan előnyös több szempontból is: ilyenkor landol a kukákban a dinnyék héja, rohad a gyümölcs a fa alatt, és a konyhai gyümölcskosárban is mindig akad titokban poshadó ennivaló.

Bővebben: Muslica, az igazi "szexbajnok"

1. oldal / 28

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. október 18. péntek 18:42,
Lukács napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.