Gyermekkorunk óta természetes, hogy húsvétkor "jön a nyuszi" és hozza a sok tojást, finomságot, ajándékot. No, de tényleg, miképpen is passzol a tapsifüles az egyik legnagyobb keresztény ünnephez, Jézus feltámadásához? Sokak szerint van magyarázat, sokan mások szerint pedig tévedésből keveredett a nyúl a húsvéthoz. Az ünnep termékenységgel kapcsolatos vonatkozásában magyarázat lehet a nyúl szapora volta. Mivel éjjeli állat, a holddal is kapcsolatba hozható, amely égitest a termékenység szimbóluma.

Bővebben: De, hogy jön a nyúl a húsvéthoz?

Dupla gyermekáldásnak örülhet az Alba Volán SC korábbi kiváló öttusázója, Máthé Vivien és családja. A juniorként és felnőttként is szinte minden létező színű Eb- és vb-érmet begyűjtő kiválóság édesanyja, Ildikó tájékoztatott minket az örömteli információról. A méltán büszke nagymama elmondta, hogy az anyuka valamint a két csöppség, Marcell és Natália jól vannak. A mellékelt fotó is erről tanúskodik. Reméljük, sőt, biztosak vagyunk benne, hogy a kiváló ex-sportoló legalább annyira sikeres lesz a kis jövevények nevelésében, mint amennyire a páston, a medencében, lóháton, a lőállásban és a futópályán volt.

Bővebben: Ikreket hozott a gólya a bajnoknak

Kabir Bedi is ott lesz a Guido & Maurizio De Angelis filmzenei koncert sztárvendégeként február 16-án az Arénában. A maláj tigris sorozat főszereplője, a Sandokan néven elhíresült színész február 15-én délelőtt a Fővárosi Állatkertben teszi tiszteletét, hogy egy igazi hús-vér hím tigrist fogadjon örökbe. A nyilvános eseményt követően, 10:30 órától a rajongók is találkozhatnak a világsztárral a Varázshegynél.

Bővebben: Sandokan az állatkertben

A muslica egy olyan icipici (2-2,5 milliméteres) miniatűr légy, amely csupán 30 napot kapott a sorstól. Ez idő alatt – életének szinte minden pillanatát kihasználva - párosodik és szaporodik, majd az önmegvalósítás maximumát elérve elhalálozik. A kétszárnyú rovarok rendjén belül a Drosophilidae családjához tartozik. Nagyon kedveli a nyári meleget, főként a június végi – július eleji időszakot, amikor a napi átlaghőmérséklet 28 fok körüli. Sőt, ez a két hónap kimondottan előnyös több szempontból is: ilyenkor landol a kukákban a dinnyék héja, rohad a gyümölcs a fa alatt, és a konyhai gyümölcskosárban is mindig akad titokban poshadó ennivaló.

Bővebben: Muslica, az igazi "szexbajnok"

A foghíjas csapattal felálló Delfin SE úszói igen eredményesen szerepeltek a VI. Gyarmati Kupán Hódmezővásárhelyen. A legeredményesebb fehérvárinak Kasó Bence bizonyult, aki 1 ezüst és 2 bronzérmet szerzett a rangos nemzetközi viadalon, s ezek mellett egy 4. helyezést is elkönyvelhetett. Remekelt Czifra Patrik is, aki a népes mezőnyben 1 ezüst és 1 bronzérmet tempózott össze, ráadásul a harmadik éremről egyetlen századmásodperccel (!) maradt csak le. Rajtuk kívül a legjobb 8-ban végzett: Várnai Márton (4,5,6 és 7. helyezések), Czifra Kiara (7.), Szabó Kiss Zétény (7,8.). Dániel András vezetőedző szerint az eredmények biztatóak a hamarosan kezdődő bajnoki szezon előtt.

1. oldal / 27

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 12:14,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.